keek op de week 25 2018
Artikelen, Films en series, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de Week 25: 5- Keer- Kijk- Plezier

Hallo lieve KeeKers! In sommige KeeK’s had ik geen tip voor een leuke serie maar dat maak ik nu meer dan goed! En het is toch prutweer, dus lekker op de bank series kijken! Plus een “kleine” filmtip! Alvast veel kijkplezier!

keek op de week 25 2018

Foto: Shutterstock

Hard Sun (Science fiction/ Detective)

Twee politie agenten onderzoeken de dood van een hacker en vinden daar een geheim overheids document op een usb stick. Op de usb stick staat dat over 5 jaar de zon oververhit zal raken en de wereld zal vergaan. Wat moeten zij met dat geheim? Natuurlijk geen opwekkend nieuws en als het uitlekt wordt iedereen natuurlijk panisch. De regering wil die flash drive natuurlijk in handen krijgen en toch lekt het bericht uit… Paniek dus!

Safe

In mijn laatste KeeK heb ik die nog genoemd en ik doe het nogmaals, puur omdat het zo een goede serie is! Een weduwnaar (Je herkent hem vast, ons aller Dexter) woont samen met zijn 2 dochters in een rijke buurt die afgesloten is door een groot hek. Een community die op zichzelf staat als het ware. Onze “Dexter” is chirurg (hoewel dat eigenlijk niet belangrijk is, maar ook wel grappig gezien de dingen die hij in Dexter deed) en op een dag is zijn oudste dochter vermist na een feestje bij een vriendin. So far, so good. Of meer “bad” eigenlijk…

Hij gaat op zoek en komt erachter dat de bewoners daar wel een heel luguber geheim delen.

Het toffe is dat je verder in de serie je wel een vermoeden krijgt maar ik vond het eind echt heel verrassend. Niemand is die hij lijkt te zijn. En vaak, al dan niet in deze mate, is dat ook in ons gewone leven eigenlijk van toepassing. 😉 Leuk detail, de Amerikaanse Dexter praat met een Engels accent.

Sneaky Pete

Marius is op de vlucht voor de gevaarlijke gangster Vince (Bryan Cranston, wij kennen hem uit Breaking Bad). Marius neemt de identiteit over van zijn celgenoot en komt ook terecht bij diens familie.

Hij trekt bij de nietsvermoedende en vervreemde familie van Pete in. Zij hadden hun kleinzoon en neef Pete in geen 20 jaar meer gezien dus Marius kan heel goed doorgaan als de verloren zoon. Het is best een aparte familie, zij hebben een zaak waar zij geld uitlenen aan mensen die hun borg moeten betalen en ook dat geeft weer problemen en rare situaties…

Soms is de serie best hard, maar ook best vermakelijk. De boef, meneer Breaking Bad, speelt zijn rol weer subliem!

The Rain (Scandinavische serie)

Klene broer en zus moeten snel plots “onderduiken”van hun vader in een ondergrondse bunker, omdat de regen die valt besmet is met een dodelijk virus. De vader, (een wetenschapper) laat ze al snel alleen en het meisje en haar kleine broertje zitten daar 6 jaar lang opgesloten en afgesloten van de buitenwereld. Op een bepaald moment gaan ze toch naar buiten om hun vader te zoeken…

Spannend verhaal, mooi in beeld gebracht en natuurlijk doodeng. Op hun tocht komen ze meer overlevenden tegen en natuurlijk is het oppassen geblazen, want wie is wel en wie niet te vertrouwen?

Best een angstig gegeven, dat regen plots giftig is. Op het eind wordt natuurlijk alles duidelijk. Zeker het bingewatchen waard vind ik!

Filmtip

Als laatste een film namelijk Downsizing met Matt Damon. Ik dacht aan de trailer te zien dat het een komische film was, maar daar kom je snel van terug. Het idee om mensen klein te maken waardoor je milieu en voedselproblemen oplost is briljant, natuurlijk bizar en onmogelijk maar het is de vraag, in deze film, of dan al die problemen ook echt opgelost zijn.

Ik had echt het idee dat de kleine mensen ook klein waren. Niet vanwege hele grote druppels regen en insecten die plots eruitzien als monsters zoals bij “Honey, i shrunk the kids” maar zij hebben het zo goed in beeld gebracht dat het landje waar al die mensen wonen ook daadwerkelijk in miniatuur leek te zijn. Let maar op de hemel, de wolken in het filmpje, dat is gewoon een doek wat over het land gespannen is. De zon, de regen en bijvoorbeeld sneeuw zou anders meer een gevaarlijke lawine voor hen zijn!

En natuurlijk is Leisure Land geen droomscenario voor iedereen, ook daar is er een groot verschil tussen arm en rijk. Goede film waar je best naderhand nog even over nadenkt.

Persoonlijke updates:

Ik ben deze week weer een paar keer gaan zwemmen en ditmaal aan een les Aqua Varia meegedaan. Aqua Varia is een gevarieerde work-out in het water met zowel spierversterkende oefeningen als elementen die gericht zijn op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. (aqua aerobics, aqua yoga, aqua power, aqua zumba). Eerlijk gezegd vond ik Senior Vitaal veel leuker, ook vanwege de muziek. Lekkere nummers uit de sixties en seventies in plaats van de meer populaire muziek van nu met zo een harde beat eronder. (dong-dong-dong-dong)

Met mijn been is het nog helemaal niet goed. Geen pijnstiller betekent vreselijke pijn. Ik heb het even geprobeerd zonder de morfine, maar dat gaat niet lukken. Ik weet dan echt niet meer waar ik het moet zoeken. Hopelijk heeft de orthopeed over een paar weken een beter idee!

 

Veel kijkplezier!

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Forever38.com (Vera)
3 jaren geleden

Sterkte met je pijn, hoop dat er snel een oplossing is ! Hou je haaks

Natascha - Beautyopinie
3 jaren geleden

Wat vervelend dat je nog zo’n pijn aan je been hebt Babs, veel beterschap! X

Annette
3 jaren geleden

Wat naar dat je nog niet zonder de pijnstillers kunt, hopelijk snel verlichting, sterkte in elk geval.

Deb
3 jaren geleden

Toevallig zijn we gisteren door jouw tip met Safe begonnen. Het eerste deel vond ik goed, maar halverwege het tweede deel viel ik in slaap.. oops, wat erg! Zal denk ik wel aan mij gelegen hebben 😉 vanavond ga ik het weer proberen hihi. Downsizing lijkt me ook goed, vind Matt Damon ook een goede acteur. Vervelend dat je het niet zonder morfine af kan, dat is wel heftig. Goed dat je zwemt! En als het qua oefeningen niet uitmaakt, ga je toch lekker voor de goede muziek. Sporten gaat veel makkelijker en voelt veel lekkerder met goede muziek erbij… Lees verder »

chucky1012
3 jaren geleden

Heel vervelend dat je zoveel pijn hebt ik wens je veel beterschap Xoxo