KeeK op de WeeK 31- Friesland, Friese wateren, Taartjes en Tekenen

Nog niemand gesmolten? Gelukkig maar, ik denk dat het warme weer nog steeds het gesprek van de dag is. Ga ik naar een winkel, dan hoor ik om mij heen mensen praten over de hitte of over hun vakantie. Deze week had ik ook een héél klein beetje vakantie. Oké, het was één dagje. Maar het voelde wel aan als vakantie. Ik was namelijk nog nooit in Friesland geweest en wat een prachtige meren hebben zij daar, kijk maar mee!

keek op de week 31

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Friesland

Jeroen moest voor zijn werk wat spullen afleveren in Friesland en hij vroeg mij of ik een keertje mee wilde. Zij hebben daar leuke dorpjes met leuke kerkjes, zei hij. Ik zag best op tegen de lange autorit, maar de bestelbus van de zaak heeft een airco en zit honderd keer lekkerder dan onze (nou ja, opa zijn) auto.

Friesland is vlak. Heel vlak…En ik hou meer van heuvels en bergen, daarom ga ik altijd liever naar het zuiden als het kan, maar toen wij bij bij een haventje in Langmeer en Warten aankwamen werd ik toch weer helemaal blij. Heerlijk over het water kijken naar de bootjes en alle mensen die voorbijkwamen. In grote boten en kleine sloepen.

Friesland

Zo een kleine sloep, of hoe noem je zo een ding (goed, hè, een dochter van een zeeman die dat niet weet ;)) lijkt mij echt heel leuk om wat mee te spelevaren. Twee meisjes kwamen voorbij in zo een bootje, de een in het bootje die een grote opblaasbare flamingo door het water trok, waarop het andere meisje zat! Hilarisch!

Ik kan uren aan het water zitten kijken, maar helaas moesten wij weer verder. Wat ben ik nog bleek, ik denk dat als ik een dag of 3 daar ben dat ik er dan weer heel anders uitzie!

En dan lekker een kopje koffie met wat lekkers op een terrasje nuttigen. Dan is het vakantiegevoel wel compleet bij mij!

Friesland koffie met gebakje

Tekenen

Jullie hebben het vast al gezien op Instagram. Ik heb het tekenen weer opgepakt. Heerlijk ontspannend en voor mij een goede reden om even weg te zijn bij mijn laptop.

Ik teken met pastelkrijt, ik moet nog steeds op zoek gaan naar goede zachte pastel potloden voor het precisiewerk.

Opa

Opa woont 7 hoog in een flat en al zou ik zelf niet zo hoog willen wonen, het uitzicht is wel heel mooi daar!

Als je naar beneden kijkt zie je afbeelding in het gras, momenteel helemaal verdord door de hitte…

uitzicht bij opa

Marie en Toulouse

En tot slot mijn 2 lieverds die ik met die warmte nauwelijks binnen zie. Volgens mij liggen ze de hele dag (en ‘s nachts) ergens onder de bosjes waar het koeler is!

marie en toulouse

Kijk mijn binkies eens gaan! Als wij door de poort lopen, lopen ze altijd met ons mee, gezellig!

Tot de volgende KeeK!

 

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sylvia - alovelyadventure
2 jaren geleden

Ik ben nog nooit in Friesland geweest. Dus leuk om wat af en toe wat foto’s te zien. Jeetje wat kan jij mooi tekenen! Ik zou ze gewoon te koop aanbieden voor een extra zakcentje. Hier moet ik ook sproeien met water bij het leven. Het gras is hier ook zo ontzettend droog. Gewoon zonde. Heerlijke week gewenst!

Natascha - Beautyopinie
3 jaren geleden

Whooo Babs wat kan jij tekenen zeg! Met dat talent moet je meer doen!

Deb
Deb
3 jaren geleden

Haha, nee ik ben gelukkig nog niet gesmolten. Maar man wat is het heet 😉 de BBQ heeft nog nooit zo vaak aangestaan en ik ben nog nooit zo vaak naar het zwembad geweest. Heerlijk, krijg er echt een vakantiegevoel van. Wat dat betreft zouden we niet weg hoeven. Leuk dat je een dagje in Friesland bent geweest. Lekker even een dagje er tussenuit. Kan me voorstellen dat je van de mooie omgeving in combinatie met het heerlijke weer een vakantiegevoel kreeg. Je kunt prachtig tekenen Babs, heel erg mooi. Leuk dat je dit weer hebt opgepakt. Deel zeker je… Lees verder »

Rory
3 jaren geleden

Friesland is fijn! En wat heerlijk, die koffie met wat lekkers. Eerlijk gezegd heb ik nu heel veel trek, dus ik ga zo op zoek in de kasten. Ik ben ontzettend druk vandaag met opruimen en dat met die hitte… Ergens wil ik ook nog wat zon pakken, dus even kijken wanneer ik dat ga doen. Geniet van je zondag! En ja, voor de poesjes is het volgens mij ook zo heet…

Annette
3 jaren geleden

Ik kan ook heel lang naar het water zitten staren, op Kreta was het zo helder dat je goed de vissen kon zien, lekker kijken naar de visjes dus 🙂

bychristiana
3 jaren geleden

Wat een leuke keek op de week Babs! Ik kan me helemaal voorstellen dat je je helemaal een soort van op vakantie waande in Friesland, ik zou dat precies zo hebben daar. Volgens mij ben ik er ooit een keer geweest toen ik klein was maar ik kan me er niets van herinneren. Wat een talent heb jij zeg, echt heel erg mooi, je schilderij van dat meisje. Wauw, ik zou het je absoluut niet nadoen.

chucky1012
3 jaren geleden

Leuk dat je een dag met je man mee was geweest.
Het is daar prachtig.
De dieren hebben ook zoveel last van de hitte.
Je kan prachtig tekenen.

Fijne dag Xoxo

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten