keek op de week 40
Artikelen, Keek op de Week

KeeK op de WeeK 40- Minder Pijn met PEA, Moord op een Booreiland en Ontzuringsthee

Er is een lichtpuntje qua mijn gezondheid! De Ischias is minder heftig en ik heb het vermoeden dat het komt door de supplementen die ik nu slik. Of is het de speciale thee? Ik heb deze week ook 2 series voor je waarvan eentje ideaal is voor diegene die niet van detectives en moordverhalen houdt. Veel leesplezier!

keek op de week 40

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

In de nachten dat ik niet kan slapen van de pijn ga ik altijd op zoek naar nieuwe methoden om van die pijn af te komen. Tijdens weer zo een slapeloze nacht stuitte ik op het middel PEA en de ervaringen van gebruikers, mensen die goede ervaringen ermee hebben. Dus heb ik een pot gekocht bij de Tuinen.

Ook las ik iets over ontzuringsthee. Je hebt basisch of te zuur bloed. Je kan het meten met een teststrip die je in je urine doopt, maar het schijnt dat dat een tijdelijke uitslag geeft. Heb je bijvoorbeeld vlak daarvoor een biefstuk gegeten dan schijnt je urine plots te zuur te zijn. Dus echt betrouwbaar is zo een test niet. Maar als ik zo las wat de gezondheidsklachten zijn bij een te hoog zuurgehalte in je bloed, wilde ik het direct proberen.

PEA en ontzuringsthee

Ik hou niet van thee, maar deze vind ik heel lekker. Zeker met wat honing erbij!

De pijn is minder en waar ik bijna om de 2-3 uur soms een Oxycodon slikte (opium, morfine) zit er nu meer tijd tussen de pillen en red ik het met de voorgeschreven 4 stuks per dag. Ik ben daar echt blij om! Want ik wil natuurlijk ook van die medicijnen af.

PEA en ontzuringsthee…

Palmitoylethanolamide (PEA) is een natuurlijke en organische stof. PEA is inmiddels wereldwijd door meer dan een miljoen mensen gebruikt. Al meer dan 50 jaar (sinds 1957) wordt er geschreven over PEA. Uit deze artikelen blijkt dat PEA een stof is, die zowel in planten, dieren en mensen voorkomt. PEA werkt pijnstillend en ontstekingsremmend. PEA komt ook voor in voeding zoals vlees, eieren, sojabonen en pinda’s.

Ontzuringsthee:

Voor een goede zuurbalans zou je voeding voor 80% uit basische en 20% uit zuurvormende producten moeten bestaan. In de praktijk blijkt echter dat we per dag maar 30-40% basisch en 60-70% zuurvormend voedsel binnen krijgen. Wanneer je je lichaam met basische producten ondersteunt, kun je met een gerust hart af en toe genieten van een biefstukje of een glas wijn, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de zuurgraad in je lichaam te hoog wordt.

Er zijn natuurlijk heel veel artikelen te vinden waarin al deze middelen afgedaan worden als onzin, omdat er geen wetenschappelijk bewijs voor is. Ik ga meer uit van ervaringen van mensen. Trouwens, de farmaceutische industrie is überhaupt nooit blij met natuurlijke (geneesmiddelen)middelen. Het heeft alles te maken met… geld natuurlijk!

Heerlijk ontspannen met tekenen…

tekening

Stress speelt natuurlijk ook een rol. Ben ik rustig en neem ik de tijd om mijzelf te ontspannen, dan merk ik dat ik ook minder last heb. En tekenen is mijn ideale manier om even te ontspannen. (p.s Ik heb geen aandelen en dit artikel is niet gesponsord ;). De producten lijken bij mij goed te werken, ik kan er niet voor instaan hoe dat bij anderen werkt)

PostNL?

Even wat over onze nationale postbezorger. Ik baalde laatst dat ik een keertje niet thuis was en ze gooiden zo een briefje door de bus dat ze de volgende dag terugkwamen… Ha, ik ben eigenlijk altijd thuis, dus de dag erna trouw gewacht op het pakketje. Geen post… De dag erna een kapotte doos van het PR bureau. De doos was open geweest en het kon zijn dat hij niet meer compleet was. Fijn hoor…

Gelukkig gaat het in de meeste gevallen wel goed, maar ik denk dat dit soort gevallen in de toekomst alleen maar zal toenemen. Dat heeft volgens mij meer met het beleid van de TNT te maken dan met de mensen zelf. (ik heb zelf een tijdje daar gewerkt en vond ze niet bepaald correct werken). Ik moet direct denken aan dat filmpje uit Azië waar pakketjes in bestelbusjes worden gepropt. En dat gaat niet bepaald zachtzinnig…

Serie: A place called home

Sarah Adams, een aantrekkelijke verpleegkundige met een mysterieus verleden, keert na twintig jaar vanuit Engeland terug naar haar geboorteland Australië. Ze wil daar de narigheid van de oorlogsjaren achter zich laten en een nieuw begin maken. Tijdens haar reis aan boord van het schip raakt zij door een dramatische gebeurtenis betrokken bij het wel en wee van de familie Bligh. Elizabeth zwaait de scepter over de familiedynastie en moet niet veel van Sarah hebben. Tot Elizabeth’s ongenoegen valt haar oudste zoon George voor de charmes van Sarah. De steenrijke Australische familie Bligh bewoont het landgoed Ash Park in het pittoreske dorpje Inverness in New South Wales. Bron: MaxVandaag

Deze serie is totaal anders dan wat jullie van mij gewend zijn. Geen moord en doodslag maar meer een sfeervolle dramaserie. Wij hebben een paar afleveringen gekeken en vonden het redelijk, maar toch maar weer overgestapt op een andere serie. Ik had steeds de vraag: Wie krijgt het meisje? De rijke man of de arts? Maar voor wie niet houdt van detectives is dit denk ik zeker een leuke serie om te volgen.

Rig 45

Ah… Wij gaan weer naar moord en doodslag.

Rig 45 is een zesdelige Scandinavische serie over een veiligheidsagente van een petroleummaatschappij die naar het olieplatform Rig 45 op de Noordzee wordt gestuurd. Ze moet er een dodelijk ongeluk onderzoeken, maar er gebeuren vreemde dingen op het platform. Het licht en alle communicatie valt uit en het blijft niet bij één moord…

Spannende serie, al hadden wij een paar afleveringen voor het einde wel een idee hoe het in elkaar stak. Alleen wisten we niet wie de dader was. Beklemmend idee om afgesloten te zijn van de buitenwereld met een moordenaar on the loose! Wel gek, in het begin praten ze Engels en stappen dan over op het Deens, Zweeds, Noors etc.

Gekke Toulouse

Toulouse blijft mij verbazen. Ik had Engelse drop gekocht en gaat ie het lekker af likken! Hebben jullie al mijn interview gelezen met mijn 2 bengels? Zij hebben heel openhartige antwoorden gegeven, nu weten we meer wat in hun koppies omgaat, hihi…!

Dat was het weer voor deze week, tot de volgende KeeK!

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Ben blij voor je dat de pijn minder is! Goed dat je allerlei dingen uitprobeerd en dat sommige dingen dus blijken te helpen.

Laatst kwam er ook een pakketje aan met een gebroken nagellak en het Persbureau had het nog wel zo goed ingepakt. Onbegrijpelijk hoe ze dat bij PostNL voor elkaar krijgen. Gelukkig kreeg ik een nieuwe nagellak toegestuurd.

Charel
3 jaren geleden

Oh vreselijk kan ik zo boos om worden! Ik heb er een haat liefdesverhouding mee hoor pff.

Rory
3 jaren geleden

Interessant dat Rig 45. Wij zijn even met Sorjonen gestopt om Billions (niet op Netflix) te gaan kijken. Briljante serie waar ik met de terminologie even in moest komen (hedgefunds, short gaan. Dat soort werk). Ik heb een zwak voor Damian Lewis. Overigens zei ik terloops tegen acteur-zwager dat ik hem wel geschikt zou vinden voor een James Bond-rol. Zijn reactie was van dien aard dat ik het hier niet zal herhalen #geenfanvandamianlewis 🙂 En Paul Giamatti als US Attorney. Waan-zin-nig goed.

Annette
3 jaren geleden

Ja goed is Rig 45 he?! Volgende week zie ik de laatste afleveringen, het eindigde gisteren wel met een enorme cliffhanger….letterlijk hahaha. Fijn dat je wat minder pijn heb zou tof zijn als je de medicijnen verder kunt afbouwen. Fijne zondag!

chucky1012
3 jaren geleden

Echt verschrikkelijk.
Hoe durft zo iemand.
Intetessant over het ontzuren….

Xoxo

Mariska
3 jaren geleden

En dan ook nog zeggen: we hebben de inhoud niet bekeken. Nou als het niet compleet was hebben ze dat dus wel gedaan. Geen pijl op te trekken bij PostNL. Soms als ik niet thuis ben brengen ze het direct naar het PostNL punt en soms komen ze ineens wel de dag erna terug. Niet echt een werkwijze waar je op kunt bouwen, maargoed, dat ophaalpunt is hier ook maar een paar minuten vandaan dus dat scheelt.