zechsal
Anti- aging, Artikelen, Huidverzorging, Reviews, Zechsal

Review- Zechsal Pure Elements Prebiotische, Osmotische Gezichtscrème

Zechsal Pure Elements prebiotische, osmotische gezichtscrème voor een gezonde huid in optimale balans

Onze huid staat dagelijks bloot aan externe invloeden die de groei van verschillende soorten ongezonde bacteriën en gisten kunnen bevorderen. Hierdoor raakt de huid uit balans, hetgeen de natuurlijke schoonheid negatief beïnvloedt. Zechsal ontwikkelde met de nieuwe Pure Elements Gezichtscrème een geavanceerde formule die de huid op basis van prebiotica middels een osmotische samenstelling weer een in optimale natuurlijke balans brengt.

Review- Zechsal Pure Elements Prebiotische, Osmotische Gezichtscrème 6 zechsal Review- Zechsal Pure Elements Prebiotische, Osmotische Gezichtscrème

De microflora op de huid en of deze al dan niet in balans is, wordt beïnvloed door onder meer de zuurgraad (pH-waarde), de mate van talgproductie en de natuurlijke huidbarrière werking. Maar ook externe factoren zoals weersomstandigheden en het gebruik van cosmeticaproducten of medicatie kunnen de microflora negatief beïnvloeden.

Huid in de problemen door een disbalans in de microflora

Wanneer er een disbalans in de natuurlijke microflora van de huid ontstaat, heeft dit direct gevolgen voor de conditie van de huid en kan de huid uit haar natuurlijke balans raken. De huid verslapt, wordt vaal, dof, droog, of krijgt juist meer talgafscheiding. Ook de vorming van acne en andere huidproblemen komen voort uit een verstoorde microflora.

Prebiotica voor een hernieuwde balans

Zechsal heeft het functioneren van de biologische processen van de huidcellen en van de aanwezige natuurlijke huid-bacteriecellen (de microflora) als uitgangspunt genomen voor het ontwikkelen van de nieuwe Pure Elements Gezichtscrème. Beide processen bepalen namelijk in onderlinge wisselwerking de gesteldheid van de huid. De laag van goede huidbacteriën beschermt ons tegen ontstekingen en infecties. Prebiotica bevorderen de groei van probiotica oftewel goede (huid)bacteriën. Zechsal voegde deze nuttige werkstoffen daarom toe aan de nieuwe Pure Elements Gezichtscrème.

Review- Zechsal Pure Elements Prebiotische, Osmotische Gezichtscrème 8 zechsal Review- Zechsal Pure Elements Prebiotische, Osmotische Gezichtscrème

Osmotisch evenwicht

Pure Elements, de nieuwe gezichtscrème van Zechsal is letterlijk één en al evenwicht. De prebiotische en intensief voedende samenstelling is in balans met de natuurlijke inhoud van onze huidcellen. Door dit zogeheten osmotische evenwicht verloopt de opname van voedingsstoffen uit de Pure Elements Gezichtscrème door de huidcellen optimaal en moeiteloos. Door het osmotisch evenwicht ontstaat een vloeistofdruk naar de huidcellen waarmee het transport van voedings- en afbraakstoffen van en naar de huidcellen perfect verloopt. Pure Elements draagt daarmee actief bij aan betere vorming van nieuwe huidcellen, een langere levensduur ervan en aan een verbeterde huidcelvernieuwing. Pure Elements biedt de huid daardoor een krachtige ondersteuning van de biologische processen die ons beschermen vanuit dit simpele maar uiterst effectieve natuurkundige principe.

Krachtige energiebooster  

Pure Elements bevat, naast prebiotica, het oeroude magnesium uit de Zechstein bron* als belangrijke basiswerkstof, omdat dit van essentieel belang is voor het osmotische werkingsprincipe van de crème. Aan deze basis zijn onder andere vitamine C en E, hyaluronzuur, glycerine toegevoegd. Het toegevoegde anijszuur heeft krachtige antiseptische eigenschappen voor een zuivere huid. De formule bevat tevens de voor de cellen onmisbare co-enzymen ijzeroxide en NADH (Nicotinamide Adenine Dinucleotide). Deze helpen andere enzymen voor een goede stofwisseling van de huidcellen.

Review- Zechsal Pure Elements Prebiotische, Osmotische Gezichtscrème 10 zechsal Review- Zechsal Pure Elements Prebiotische, Osmotische Gezichtscrème

NADH is een heel krachtige antioxidant in de strijd tegen vrije radicalen. Het is een natuurlijk voorkomend co-enzym dat in elke levende cel voorkomt en wordt ook wel het “co-enzym voor de levensenergie” genoemd. Deze effectieve energiebooster is met name van groot belang voor de energiehuishouding van de huidcellen.

*Zechsal  gebruikt als belangrijkste bestanddeel in al haar producten magnesiumchloride uit de zuiverste bron ter wereld, te weten de Zechstein-bron. Deze bevindt zich in Nederland, in Tripscompagnie, vlakbij Veendam. Dit oeroude en zeer zuivere magnesiumzout bevat 47% pure magnesiumchloride.

Intensief voedend, hydraterend en liftend

Zechsal Pure Elements Gezichtscrème biedt de huid optimale voeding en hydratatie, een krachtige bescherming en heeft een structureel liftend effect bij o.a. rimpels en kraaienpootjes. De subtiele geur is verfrissend door het gebruik van citrus en limoen. Door de toevoeging van sheabutter zorgt Pure Elements voor een comfortabel en fluweelzacht huidgevoel.

Innovatief en zonder conserveermiddelen

Niet alleen de crème zelf, maar ook de verpakking van de nieuwe Pure Elements Gezichtscrème is innovatief. Het schuifsysteem in het deksel dat verbonden is met een binnen-pouch zorgt voor een optimaal hygiënisch gebruik. Zonder dat er conserveermiddelen worden gebruikt is de crème hierdoor lang houdbaar.

Pure balans en vitaliteit voor alle huidtypes

Pure Elements is een gezichtscrème voor zowel mannen als vrouwen en is geschikt voor alle huidtypen. Het is een dagcrème die vrijwel direct een voelbaar en zichtbaar vitaliserend effect heeft. De formule is ook perfect geschikt voor de beschadigde, oneffen, onzuivere of verouderde huid met rimpels. Pure Elements stimuleert de beschermende eigenschappen van de huid en balanceert de natuurlijke microfora, zodat de huid haar natuurlijke balans optimaal kan herstellen.

Wat vind ik ervan?

Allereerst de dispenser, wat een bijzondere manier! De crème zit in een (plastic) pot maar op deze manier blijft de crème hygienisch en dus ook langer fris en houdbaar. Prebiotica in crèmes is tegenwoordig helemaal hot and happening. Ik drink iedere ochtend braaf mijn flesje Yakult (probiotica), gedurende de dag een glas kefir en mijn darmen worden daar best blij van. Dat het voor de huid zoveel goede eigenschappen had wist ik nog niet.

Ik prikte per ongeluk in de rubberen dispenser met mijn nagel, waardoor de crème via een andere weg naar buiten kwam dan bedoeld… Waar de pijl naar wijst zit een gaatje…Daar had het uit moeten komen, dus voorzichtig met scherpe nagels!

Review- Zechsal Pure Elements Prebiotische, Osmotische Gezichtscrème 12 zechsal Review- Zechsal Pure Elements Prebiotische, Osmotische Gezichtscrème

De geur: De crème ruikt lekker fris naar citroen maar ook weer niet heftig.

Het is een luchtige, lichte crème en mijn huid neemt hem ook heel snel op. Ik verwijs jullie naar bovenstaande informatie wat deze crème allemaal voor je huid kan betekenen, ik kan er nog weinig over zeggen of ik nu echt een liftend effect ervaar, maar hydraterend is deze crème zeker. De pot oogt niet sexy of chique, maar als je leest wat er allemaal in zit en wat het kan doen, dan maakt het mij niets uit hoe de verpakking eruit ziet. Alles draait om de balans van de huid en als je die op peil krijgt op deze manier is dat natuurlijk altijd toe te juichen.

Ik vind hem als dagverzorging in ieder geval heel fijn!

Distributie, adviesverkoopprijs & meer informatie:

De Zechsal-producten  worden op de markt gebracht door Zechsal B.V. uit Veendam. De producten zijn verkrijgbaar bij de zelfstandige drogisterijen, apotheken, reformwinkels, vitamineshops en diverse webshops, waaronder www.zechsal.nl

De producten worden ook aanbevolen en verkocht door diverse therapeuten.

Advies verkoopprijs:

  • Zechsal Pure Elements Balancing Cream € 44,50/50 ml. (verkrijgbaar vanaf heden)

Voor meer informatie is er de website: www.zechsal.nl

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
chucky1012
3 jaren geleden

Oh echt iets voor mij want ben zo onhandig en heb lange nagels….
Op mijn leeftijd kan ik zeker zo een goede crème als deze gebruiken want alles gaat hangen en voor een liftend effect zou dit perfect zijn.
De geur lijkt me fijn dat naar citroen ruikt.
Lekker fris dus.
Fijne review….

Xoxo

Rory
3 jaren geleden

Goh, dit is alweer een merk wat ik nog niet ken. Goed wat je zegt over de rubberen dispenser. Zou ook echt iets voor mij kunnen zijn (ware het niet dat ik sinds Mila er is geen lange nagels meer heb, maar toch).