keek op de week 45 2018
Artikelen, Films en series, Food & Drinks, Gezondheid, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 45- KreaDoe, Poke Bowl, Garnalen Pellen, Grace en Griep…

Hallo KeeKers! Afgelopen weekend was hartstikke leuk, ik ging namelijk samen met de lieve Irene naar de KreaDoe beurs in Utrecht. Maar de rest van de week was helemaal pet. Bevangen door griep en aanverwante ellende, ik vertel natuurlijk meer erover in deze KeeK. Veel leesplezier!

kreadoe jaarbeurs utrecht

Irene van Wijzer met Irene vroeg mij of ik zin had om mee te gaan naar de KreaDoe beurs. Ja, hartstikke leuk natuurlijk! Ik wilde toch nog heel graag een dagje naar Utrecht dus dat kon ik mooi combineren. En ik was nog nooit op de KreaDoe beurs geweest. Nu helemaal interessant omdat ik weer bezig ben met tekenen.

Ik keek weer mijn ogen uit. Iedere keer als ik in Utrecht kom is er wel weer iets bijgekomen. Zoals het World Trade Center en deze megabioscoop.

Irene maakt werkelijk prachtige gedichten die zij op haar blog post. Ik had eigenlijk nooit wat met gedichten maar ik vind haar gedichten lekker “leesbaar” en heel toegankelijk. Zij schrijft echt vanuit haar hart en gevoel, mooi!

Op de beurs was het druk maar je kon overal toch goed bij. Zo leuk om al die creatieve mensen bij elkaar te zien en ook de standhouders zeiden allemaal vriendelijk gedag. Dat was even wennen. Op beautybeurzen vind ik sommige standhouders niet altijd even uitnodigend om een praatje te maken. Heb je geen salon aan wie ze wat kunnen verkopen, dan willen ze je nog wel eens licht geïrriteerd aankijken…

De Kwast

Ik wilde graag naar “De Kwast.” De Kwast zit in Den Bosch en dat is een grote winkel met allerhande teken- en schilderbenodigdheden. Ik heb op de beurs bij hen deze automatische gum en sponsjes gekocht waarmee ik mijn pasteltekeningen kan bewerken.

Shoppen voor een leuke jurk of jas

Daarna zijn wij Hoog Catharijne in geweest, ik wilde nog kijken voor een leuke jurk of winterjas. Maar niet geslaagd. Op een zaterdag is het natuurlijk overal ook heel druk  en wat ik paste stond mij voor geen meter.

Wij zagen een paar fashionable girls door de winkel lopen en omg.. Zij hebben zo een mooi figuurtje, die kan je nog een vuilniszak aantrekken en het staat ze geweldig. Maar met mijn korte lengte en buik die steeds maar ronder word is veel kleding niet voor mij meer bestemd.

Kijk eens, de grachten rond de stad zijn weer terug!

utrecht grachten

Ik vond het echt heel tof toen ik het zag! Bizar dat dat daar eerst een autoweg liep…

Irene en ik hebben lekker bijgekletst onder het genot van een kopje koffie en thee (en een chocoladekoek waarvan de chocolade heel charmant overal op mijn gezicht terecht kwam behalve in mijn mond ;)). Ik vond het tof om haar ontmoet te hebben en dat is zeker voor herhaling vatbaar!

Grieperig…

De dag erna had ik overal spierpijn. Komt vast van dat lopen door de stad dacht ik. Maar achteraf bleek ik een griepje te hebben. Hoesten, wat verhoging, pijnlijke spieren, you name it. En het meest vervelende was dat mijn ischias weer terug kwam. Waardeloos dus. Drie dingen in huis of voor mijn blog doen en ik lag alweer zielig in mijn bed te zweten.

Ik heb ook een weerstand van nul komma nul. Het kan zo maar zijn dat de mensenmassa op de beurs, in HC en terug in de trein mij de das om heeft gedaan. Op de terugweg was het zo druk in de trein dat ik het eerste stuk moest staan tussen een man of 10. Voortaan ruim voor sluitingstijd van de winkels of een tijdje erna pas de trein pakken… Leermomentje dus.

Grace and Frankie

Wat kan je doen als je weinig puf hebt? Juist, lekker bingewatchen! Ik kijk nu naar Grace and Frankie. Die serie is zo leuk! En wat zien de dames er nog goed uit op hun 70ste! Oké, waarschijnlijk met wat hulp van een legertje cosmetische artsen. (denk ik)

beautybybabs 500 error

En dan gebeurd het weer dat mijn blog plat ligt. Een 500 error… Super vervelend, want dan kan ik ook niet inloggen om te kijken wat er aan de hand is. Vaak ligt het aan een plugin of de server heeft problemen. Bellen naar Ikoula, (in Rotterdam gevestigd maar overgenomen door een Frans bedrijf) maar daar bleken ze geen Nederlands en nauwelijks Engels te praten. Dus maar gemaild, en dan maar wachten. Dat duurde dus 2 dagen. Gelukkig hadden ze nog een backup staan en die terug gezet.

Ik wil zo graag overstappen naar MijnDomein maar dan wil ik wel de gratis overstapservice gebruiken. Zij hadden een tijdje terug die aanbieding en nu niet, snik! Zelf mijn blog verhuizen vind ik te eng om te doen.

Gegeten:

Poke Bowl-Dit recept zag ik bij Max Vandaag. Er zit o.a rijst in, zalm, wasabi, avocado en nog meer heerlijks in. Wil je het ook maken? Check dan het volledige recept van de Poke Bowl van Mounir Toub bij Max Vandaag.

KeeK op de WeeK 45- KreaDoe, Poke Bowl, Garnalen Pellen, Grace en Griep... 8 kreadoe KeeK op de WeeK 45- KreaDoe, Poke Bowl, Garnalen Pellen, Grace en Griep...

KeeK op de WeeK 45- KreaDoe, Poke Bowl, Garnalen Pellen, Grace en Griep... 10 kreadoe KeeK op de WeeK 45- KreaDoe, Poke Bowl, Garnalen Pellen, Grace en Griep...

Garnalen pellen

Wij kregen een doos vol met Hollandse garnalen en als volleerde garnalenpellers zijn we aan de slag gegaan. Het loont de moeite want deze creatie was super lekker!

Fijne zondag allemaal, tot de volgende KeeK!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Wat leuk dat je in Utrecht bent geweest! Zo herkenbaar voor mij Hoog Catharijne, heb er jaren heel vlakbij gewerkt. Heerlijk om dan in de pauze te gaan shoppen.. dat waren nog eens goede tijden.. herinneringen 😉 Lijkt me ook een hele leuke beurs om lekker op te struinen. Binnenkort ga ik naar Flavourites, lijkt me ook erg leuk om rond te lopen. Benieuwd wat ik er tegenkom en hoe de mensen er zijn. Vervelend dat je ziek was.. hoop dat je inmiddels weer wat opgeknapt bent! En die pokebowl ziet er heerlijk uit. Wil ik ook eens gaan maken.… Lees verder »

Fabienne, enjoyyourownbeauty

Wat een leuke Keek op de Week! 🙂 Wat balen van die eror, zelf heb ik er nooit last van. Gelukkig doet je site het weer.

Liefs
X

Evelien
3 jaren geleden

Wat leuk zeg, zo’n Krea beurs. Utrecht is zeker een mooie stad! Ik voel me ook altijd een zwerver als ik ga shoppen, al die grietjes tegenwoordig zijn zo dun en fashionable gekleed. Toen ik 14 of 15 was, had ik een skaterbroek aan, geen make-up en veel te grote truien aan! Oh en zwarte nagellak. Kortom, geen pan 😂 Ze lopen er tegenwoordig zo volwassen bij. Vervelend van je griep… wel een troost om dan lekker serie te kijken. Hmmmm… poke bowls zijn zo lekker. Goed idee om ze zelf te maken. Ik hoop dat je inmiddels al wat… Lees verder »

Mariska
3 jaren geleden

Ik kan je mijn domein wel aanraden, ze hebben mij toen super goed geholpen! Of ik toen zelf heb betaald voor de verhuisservice weet ik eigenlijk niet, ik dacht dat gewoon bij de prijs inzat.

Annette
3 jaren geleden

Ik wil eigenlijk ook overstappen maar geen idee hoe ik dat moet doen haha ik moet het dus ook ‘laten’ doen want zelf kom ik -net als jij- liever niet aan ben altijd maar blij als het allemaal werkt en in de lucht blijft.

Irene
3 jaren geleden

Het was zeker heel gezellig! De juiste kleding is best te vinden hoor, naar wij moeten gewoon wat langer shoppen 😉

Vervelend dat je daarna grieperig was. Ik heb ook een slechte weerstand en wordt meestal ook ziek als ik naar plekken ga met veel mensen. Ik had er al een keelontsteking opzitten, dus ik denk dat ik daarom niet ziek ben geworden. Ik heb mijn keelontsteking overegens niet aan jou gegeven, daar was het alweer te lang geleden voor 😅

chucky1012
3 jaren geleden

Zo balen dat je ziek was geworden.
Hoop dat je weer beter brb
Leuk dat je naar deze beurs geweest 👌
Jaren geleden was ik regelmatig naar deze beurs geweest.
Omdat ik toen zelf sieraden had gemaakt…..

Xoxo ui