KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen... 9 keek op de week KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen...
Artikelen, Boekentips, Feestdagen, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse, Sinterklaas

KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen…

WeeK 49, volgens mij zeg ik het ieder jaar…Nog even en dan is dit jaar weer voorbij! Hoeveel KeeK’s heb ik eigenlijk geschreven? In deze week: Wij hebben de Sint een kopje kleiner gemaakt, een update over de therapie, een prijs gewonnen, Marie en Toulouse en meer…

KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen... 11 keek op de week KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen...

Sinterklaasje

Ik kreeg van de week een groot pakket waarin onze Goedheiligman zat. Van chocolade natuurlijk. Hoewel, als de man zelf flexibel zou zijn zou hij er misschien ingepast hebben.

Een item hierover was laatst nog op tv. Waarom worden “kleine producten” vaak verpakt in van die grote dozen? Het is inderdaad onhandig, zo een TNT bus zit dan ook snel vol. Ik zag dat een bedrijf (iets met schoenen) de dozen aanpaste aan de grootte van de inhoud, en sommige dozen waren zelfs op te vouwen waardoor je ze ook weer terug kon sturen. Het statiegeld principe. Slim! Zo bespaar je ook op vulling, want hoeveel piepschuim en plastic zit er wel niet bij? Veel.

De inhoud van het pakket was overigens heel leuk. Binnenkort meer. Eerst de Sint.

Wij hadden niks in huis voor sinterklaasavond dus deze Sint was heel welkom. We hebben hem een kopje kleiner gemaakt en opgegeten. Lekker die goedheiligman!

Kerst kaart!

Wat lief, van de week kreeg ik mijn eerste kerstkaart. Van een collega blogger. (tessa van tessascolourfulworld. Hartstikke leuk!

Gewonnen!

Het boek “Je doet het toch gratis” won ik via Iris van Irispraat.nl. Het boek is geschreven door Mascha Feoktistova en Max de Vries.

KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen... 17 keek op de week KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen...

Iris had in haar review geschreven dat het boek o.a haastig geschreven leek te zijn. Zij had meer puntjes van kritiek over het boek, die moet ik nog gaan ontdekken. Wat ik wel lastig vind zijn alle Engelse (marketing) termen die gebruikt worden zoals Key Performance Indicators (KPI), retentie/advocacy, touchpoints, owned kanalen,. Voor mij is dat abracadabra.

KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen... 19 keek op de week KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen...

Ik heb het “je doet het toch wel gratis principe” natuurlijk ook vaak meegemaakt. Je krijgt een voorstel van een bedrijf. Of je het leuk vind om een item van pakweg €5 te reviewen in een artikel met 1000 woorden. En of je zelf ook nog mooie foto’s ervan wil maken. Zij hebben geen idee hoeveel werk er zit in het maken van een artikel, of ze weten het wel maar ze kunnen het toch altijd proberen?

Gegeten: Nasi met spareribs en saté

KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen... 21 keek op de week KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen...

Update PTSS/ACT/Psycholoog

Ik had deze week nog een afspraak bij de psycholoog en ik verwachtte dat we zouden starten met de ACT behandeling. De psycholoog (en medewerkster) hadden wat anders bedacht. Hij zou nog kijken of de psychologe die mij zelfhypnose zou leren tegen de pijn nog ruimte had voor nog een cliënt maar zij zat helemaal vol met afspraken. Hij stelde voor, omdat ik daar heel positief op had gereageerd, dat ik die therapie eerst zou gaan proberen, mits ik op korte termijn terecht kon bij iemand die deze behandeling aanbood.

Dat vond ik zeker een goed idee! Zij hadden al wat namen en adressen voor mij verzameld dus ben ik thuis gaan kijken wie het best bij mij zou passen. Ik kwam uit op een hypnotherapeut in Zaltbommel en heb haar gemaild. Prima, ik kan bij haar terecht!

Het enige minpuntje is dat (zelf)hypnose  valt onder de alternatieve geneeskunde en daar ik geen aanvullende verzekering heb moet ik het zelf betalen. Au! Dat is voor ons weer een aderlating, maar als het goed is heb ik genoeg aan 3 sessies en dan kan ik het zelf thuis toepassen. Ik moet nog even wachten totdat ik dus een afspraak kan maken maar ik kijk er zeker naar uit.

Pijnlijk

De ketting die ik van My Jewellery had gekregen is niet eentje die je dag en nacht kan blijven dragen… Ik kreeg allemaal wondjes in mijn nek. Dus alleen omdoen als het echt “nodig” is.

KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen... 23 keek op de week KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen...

Marie

Er zit (of zat) een muis in de keuken en daarna in het “hok” bij ons. Ik heb hem niet gezien maar hoor soms gekrabbel over de vloer. Marie had het muisje ontdekt en iedere dag gaat ze een klein uurtje turen op de meest gekke plekken in de hoop dat ze de muis ziet. Ik barricadeer dan alle gaten en spleten zodat ze niet de sprong naar de muis kan maken. Ik denk dat het muisje ervandoor is, gelukkig maar!

KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen... 25 keek op de week KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen...

Speech!

Hier is het net alsof ze een speech gaat houden, haha!

Vrouwtje… Krijg ik nog wat voer? Sinds haar ziekte is Marie onverzadigbaar. Ze heeft een enorme eetlust.

Toulouse

Toulouse houdt ‘s nachts altijd de wacht (in de gaten houden welke katten naar binnen sluipen), en ‘s avonds wil hij altijd op schoot bijslapen lijkt wel. Hij is dan doodmoe, zijn oogjes vallen direct dicht.

Even chillen, fijne zondag!

KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen... 41 keek op de week KeeK op de WeeK 49- Klaasje, Kaartje, Katten, Muisje, Hypnose en Gewonnen...

liefs babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
2 jaren geleden

Nasi met spareribs? Die kende ik nog niet 🙂 Altijd leuk om nieuwe variaties te ontdekken. Wat rot van het kettinkje, even een tijdje niet meer omdoen denk ik. Leuk altijd die Keek, omdat je heel gevarieerd schrijft en er zoveel is waar ik op zou willen reageren. Dus ik zit lekker te hakketakken nu. Fijn van de eetlust van Marie! En dat boek lijkt mij wel interessant om te lezen, al is de terminologie mij ook niet helemaal bekend. Ik zit nu ook te dubben qua zorgverzekering. Mijn leven lang teveel betaald voor een tandartsverzekering. En dit jaar? Kwamen… Lees verder »

Deb
2 jaren geleden

Wat fijn dat Marie weer helemaal opgeknapt is en zo goed eet. Liever zo dan anders. Jeetje wat is dat voor martel tuig die ketting! Zitten er scherpe randjes aan of ben je er allergisch voor? Dat boek spreekt me qua onderwerp direct aan. Maar ben benieuwd hoe het verhaal verder in elkaar zit en of het de moeite waard is om het aan te schaffen. Kan ook altijd ff kijken bij de bieb. Hoop dat je snel een afspraak kunt maken voor de zelfhypnose, hopelijk helpt het. En gelukkig heb je aan een paar sessies genoeg, maar toch wel… Lees verder »

Daphne - verdraaidmooi
2 jaren geleden

Ik ben heel benieuwd naar het boek ‘je doet het toch wel gratis’. Je voorbeeld is ook zo herkenbaar. Zo jammer dat veel bedrijven willen profiteren. Oh en die foto’s weer van je katjes, zo leuk! Daarom lees ik je weekdagboek sowieso al haha. Te schattig!

Mariska
2 jaren geleden

Ik hoop dat je het boek kunt waarderen. Zelf had ik hem ook besteld maar weer teruggestuurd. Vond het het geld niet waard en inderdaad ook slecht en met redelijk wat fouten.

Annette
2 jaren geleden

Hier op kantoor ook een enorme chocolade sint met zijn allen opgegeten. Mijn zwager heeft een soort chip op het kattenluikje zodat alleen hun Eigen katten erin en eruit kunnen en bij een vreemde kat blijft het luikje dicht, wellicht een oplossing voor je? met al die insluipers haha. success met de therapie vind dat heel spannend zo’n hypnose.

Tessa
2 jaren geleden

Gefeliciteerd met je prijs. Ik ben benieuwd wat je van dit boek vind. Graag gedaan voor de kaart! De therapie klinkt best spannend, succes. Wat een schattige foto’s.

Irene
2 jaren geleden

Oei, ik heb ooit de paashaas een koppie kleiner gemaakt 😂 is Marie nu wel inmiddels weer op gewicht? Of moet ze nog steeds aankomen? Ik ben heel benieuwd hoe zelfhypnose voor je zal zijn.

bychristiana
2 jaren geleden

Grappig wat je zegt over die verpakkingen. Ik kreeg 3 jaar geleden een keer een pr doos met een ballon erin. Het idee was leuk; zodra ik die doos zou openmaken zou de helium ballon omhoogstijgen. Maar….de ballon was lek (ZO jammer) en er gebeurde dus…niets! Maar ik zat dus mooi met die gigantische doos. Er hadden wel 8 Christiana’s ingepast. SERIEUS! Ik ben erg benieuwd hoe je de zelfhypnose gaat ervaren. Interessant, ik had daar eigelijk nog nooit van gehoord. Hopelijk kun je gauw een afspraak bij haar maken.