keek op de week 5 2018
Artikelen, Films en series, Food & Drinks, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 5- Ontbijten bij The Body Farm en als Toetje Pindakaas & Chocoladetaart

Hallo KeeKer vrienden! In deze KeeK laat ik jullie de gewonnen foodbox zien, heb ik weer een kei van een tip voor een nieuwe serie, ben ik gebeld vanwege mijn opname op de Intensive Care en lekker smullen van de pindakaas & chocolade taart!

keek op de week 5 2018

Foto: Shutterstock

Contact met IC Monitor

Van de week werd ik gebeld door een dame van IC Monitor van het Radboud ziekenhuis. Zij wilden mij bedanken voor mijn blogpost over mijn ervaringen in het ziekenhuis. Het is voor hen belangrijke informatie hoe een patiënt zo een stressvolle en angstige gebeurtenis ervaren heeft. En zij willen dat de nazorg verbeterd wordt voor de patiënten. Wij hebben een leuk gesprek gehad en als ik nog met vragen zit mag ik altijd langskomen. Ook kan het zijn dat ik nog gevraagd word om een stukje erover te schrijven. Een Linkedin groep van verplegend personeel was ook heel blij met mijn verslag, voor hen was dat een eye opener. Want hoe ervaart iemand zijn verblijf op de IC. Door onder andere de morfine ziet een patiënt heel andere dingen dan die werkelijk zijn, je hallucineert dus als een malle. En zo komt de verpleging en artsen daar meer over te weten.

 

Serie: The Body Farm

Een team wetenschappers verricht voor de Britse politie op een afgelegen boerderij (The Body Farm) bijzonder forensisch onderzoek. Hun forensisch onderzoek doen zij op dode mensen die ter beschikking zijn gesteld. De donoren zie je onder andere half onder een poel water liggen en zo kunnen ze alle aspecten van hun staat van ontbinding onderzoeken. Zo weten zij bijvoorbeeld hoe lang een lijk in een moeras/ in het water ligt. Luguber, maar wel interessant. Zij werken samen met de politie om zo raadselachtige moorden op te lossen.


De hoofdrolspeelster kennen wij nog van een andere serie. Waking the Dead, een goede serie die van mij veel langer had mogen lopen. zij speelde daarin ook een patholoog- anatoom. Deze serie bestaat uit 6 afleveringen. Ik vind het zo jammer dat het al voorbij is. Super spannend vonden wij deze serie met een leuke mix van personages.

Volgende week heb ik een ontzettend goede tip! Een waargebeurd verhaal, die moet je echt gaan zien!

 

Fairtrade Foodbox

Gewonnen via de postcodeloterij 🙂

fairtrade foodbox

Wij kunnen voorlopig lekker ontbijten met al deze producten!

fairtrade foodbox

 

Pinda, pindakaaaaaaas- chocolade taart!

chocolade pindakaas taart

Ik volg de foodblog van Lianne van de Zoetekauw.nl en zij had weer zo een heerlijk recept.  Haar recepten zijn niet  ingewikkeld met allerlei moeilijk verkrijgbare ingrediënten dus zeker maakbaar voor iedereen die geen keukenprinses is. Maar ik heb natuurlijk Jeroen de keukenprins aan mijn hof 😉

De taart was echt zow lekker en het mooie was dat na een dag de topping ook mooi stevig was. De taart had een zoute bite, zoals zo’n reep met caramel en zeezout. Jammie!

chocolade pindakaas taart

Een korte KeeK deze week, volgende week dus een nieuwe, keigoede tip voor een serie enne… dan is het ook nog mijn verjaardag!

Tot de volgende (verjaardags)KeeK!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Aileen
4 jaren geleden

Wat leuk om te lezen dat je artikel zoveel impact heeft gehad. Dat is het mooie aan bloggen 🙂

Deb
4 jaren geleden

Wat fijn dat het Radboud Ziekenhuis contact met je hebt opgenomen doordat je je verhaal hebt gedeeld. Fijn dat ze het zo serieus nemen en er iets mee willen gaan doen. Dat moet toch een goed gevoel geven. Mooie inhoud heeft de Fairtrade Foodbox! Leuk dat je ’em gewonnen hebt, heb je die overheerlijke pindakaas/choco taart (wat een plaatje weer!) gemaakt met de pindakaas en chocopasta uit de box?

Ps. Heb een beetje een rare week deze week en loop een beetje achter met lezen/reageren. Hoop t aankomende tijd weer in te halen.

Deb
4 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Wat irritant van je tand, daar zou ik ook gestressed van raken. Hopelijk kun je er snel iets aan laten doen. Met mij niets ernstigs hoor, gewoon een beetje veel aan mijn hoofd, druk op het werk en dan ben ik gewoon vaak erg moe ‘s avonds en kom ik nergens meer aan toe. Waait wel weer over eind van de week een leuk event (denk en hoop ik) 😉 ben benieuwd! X

Lianne
4 jaren geleden

Ha Babs, zoo leuk dat je een recept van mijn blog hebt gemaakt en er hier ook zo’n leuk verhaal over schrijft! Echt heel lief! Bedankt en ik hoop dat je nog veel meer mag gaan genieten van mijn recepten. 🙂 X

Kool Family
4 jaren geleden

Die erkenning van het ziekenhuis is wel tof. Niet dat we daarom bloggen, maar ‘t is sowieso wel mooi meegenomen!

Kool Family
4 jaren geleden

Die erkenning van het ziekenhuis is echt wel tof!

Astrid
4 jaren geleden

Hey Babs,

Wat tof zeg dat het ziekenhuis jouw belde. Goed van hun, zo leren zij ook meer. En wat een fijne foodbox! Oe ik ben wel benieuwd naar de serie.

Liefs!

Wendy
Wendy
4 jaren geleden

Echt leuk dat het ziekenhuis je belde. Maar ik denk dat het voor jouw ook fijn was om er nog eens over te praten met het ziekenhuis. En ik hoop dat het personeel van je blog veel heeft geleerd.
Wow wat een taart, wel fijn dat Jeroen je zo een lekkere taart kan maken. Ben benieuwd wat voor lekkers je met je verjaardag maakt.
Fijne zondag.

Natascha - BeautyOpinie
4 jaren geleden

Wat een lekker taartje zeg, yummie! En wat tof dat het ziekenhuis je blogt heeft opgepikt en je er ook voor bedankt. Denk inderdaad dat het voor hen én voor andere patienten heel waardevol is! Ik wist trouwens niet dat je bijna jarig bent Babs, leuk 🙂 Klein online feestje deze week hihi.

Annette
4 jaren geleden

Ik heb wel het boek the bodyfarm gelezen en als ik dit zo lees denk ik dat ze daar dus een serie van hebben gemaakt. Tof! Ik ben zelf geen pindakaas liefhebber maar de taart ziet er lekker uit.

Sonja
4 jaren geleden

Chapeau! Mooi zeg dat van het Radboud.
Ik sla de taart over, ik hou niet zo van pindakaas.