KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar 9 keek op de week KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar
Artikelen, Huisdieren, Keek op de Week, Marie en Toulouse, Schilderijen

KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar

Hallo KeeKers! Wat heb ik deze week gedaan? Eerst kwam er via de buurtapp een verontrustend bericht binnen over (weer) verdwenen katten, laat ik jullie zien wat ik nu aan het schilderen ben en de nieuwe slaapplek van Marie. Veel kijkplezier!

KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar 11 keek op de week KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar

Weer katten vermist!

Op de buurtapp (waar ik toen ook de oproep over Toulouse had gedaan) las ik een berichtje dat er in een andere wijk 2 katten uit dezelfde straat diezelfde nacht verdwenen waren. Het meisje haar kat was dood teruggevonden in Zoelen. Als je nagaat dat Zoelen 5 km van Tiel ligt, hoe komt die kat in hemelsnaam daar terecht? Zij deed een oproep of er soortgelijke gevallen waren want zij wilde een dossier aanleggen voor de dierenarts, dierenambulance (die had zij al geïnformeerd) en de politie.

Ik vertelde haar over Toulouse en daarna zijn wij verder gaan praten via privé berichtjes. Zij vermoedt dat iemand haar kat meegenomen heeft en daar heeft gedood. Vreselijk! Jullie begrijpen dat ik nu visioenen krijg over wat Toulouse overkomen kan zijn. Ik probeer er niet aan te denken want dan word ik alleen maar verdrietiger.

Ik heb puur uit nieuwsgierigheid gekeken op de website van de dierenambulance Tiel en ik heb het niet geteld maar de rij vermiste katten is oneindig groot. Waarom zijn al die beestjes verdwenen? Ik had daar wel eens op gekeken om te kijken als een kat die ik ergens verdwaasd had zien lopen vermist was maar toen stonden er zo een pakweg 20 vermiste katten op.

Marie haar nieuwe slaapplek

Met Marie gaat het goed. Nu ligt zij gezellig op mijn bureautje te slapen, haar nieuwe slaapplek heeft ze zelf uitgezocht. Ik vind het knus dat ze nu zo dichtbij mij ligt.

KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar 13 keek op de week KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar

Soms ligt ze ook op de vensterbank maar eigenlijk is die rand te smal. Ik zit te denken of ik die wat kan verbreden. Maar ook weer niet zo dat de warmte van de radiator verdwijnt, want dat vinden katten zalig!

KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar 15 keek op de week KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar

 

Toulouse, ben jij dat?

Van de week schrok ik enorm. Ik lag in bed te lezen voordat ik ging slapen en ik voelde serieus 2 pootjes heel zacht op mijn bed belanden… Alsof Toulouse op bed klom, wat hij altijd heel zachtjes deed. Ik vond het een paar seconden best eng maar aan de andere kant voelde het ook goed (al maakte het mij wel weer verdrietig). Alsof hij wilde zeggen dat alles “goed” met hem was. Misschien houden mijn hersenen mij voor de gek, maar ach, ik zeg altijd, er is meer tussen hemel en aarde.

Schilderen

Eind van de middag ga ik altijd verder met mijn schilderij. Ik ben nu met drie portretten tegelijk bezig omdat ik ze afwissel zodat de olieverf tussendoor wat droger kan worden.

KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar 17 keek op de week KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar

Ik wil gaan kijken voor een “echt” schilders palet, zo eentje met een gat erin voor mijn duim. Vaak leg ik de plank op mijn bureau (oppassen dat Marie er niet per ongeluk op springt) maar een mooi palette van plexiglas lijkt mij ook heel mooi en handig om mee te werken.

KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar 19 keek op de week KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar

 

KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar 21 keek op de week KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar

Richting schouders

Mijn haar is alweer een stuk langer en voorlopig gaat de schaar er niet meer in. ik wil het nog ietsje langer en dan op schouderhoogte houden. Zodra het over mijn schouders gaat hangen wordt het snel pluizig en lijkt het af te breken.

Bovenste rij: Kort en later nog korter, en op de onderste rij zoals de lengte nu is.

Nog even en dan is het alweer kerst. Wij hebben nog steeds geen boom en ik denk dat die er dit jaar niet komt. Wel een kerstster van de postcodeloterij. Ook wel aardig. Wie kijkt er al echt uit naar de feestdagen?

Dat was het weer voor deze KeeK, tot de volgende week en een fijne zondag!

KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar 35 keek op de week KeeK op de WeeK 50- Weer Vermiste Katten, Mijn Bureau Kat, Schilderen en Langer Haar

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
1 jaar geleden

Dat zijn inderdaad veel vermiste katten. Ik kan me voorstellen dat je daar heel erg van geschrokken bent en het je bezighoudt, zelfs in je slaap. Wat fijn dat Marie lekker in je buurt komt liggen. Lijkt me ook heel gezellig. Prachtig schilderij in de maak zo te zien. Je lijkt zo een echte pro. Lijkt me een hele ontspannende bezigheid, dat schilderen. Maar voorlopig houd ik het maar bij nagels hihi.

Petra
1 jaar geleden

Wat jammer toch dat al die beestjes vermist zijn, hopelijk niets erg aan de hand. Ik vind je haar superleuk iets langer.

Mariska
1 jaar geleden

Echt, wat bezield mensen toch om dieren iets aan te doen, ik snap dat niet. Snap best dat je katten niet leuk kunt vinden, maar om nou gelijk te mishandelen of erger. Dan ben je ziek. Je kunt zo mooi schilderen! Kun je niet een schilderij van Vriendje maken? haha 😉

Mariska
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Snap ik hoor, was ook maar een grapje 🙂 Ik vind dat je wel talent hebt. Ben benieuwd of het je lukt Toulouse te schilderen 🙂

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Ach lieve Babs, Wat een narigheid weer met al die katten :-(( maar wat lief dat Toulouse iets liet weten en ja er is inderdaad meer tussen hemel en aarde en het maakt niet uit wat iemand anders denkt! Leuk je haar weer wat langer ik heb ook een poging gewaagd maar het van de week toch maar weer erg kort laten knippen mijn haar is zo dun en fijn. Misschien een dun MDF plaatje (dat buigt niet) op maar laten zagen bij bouwmarkt en dan met dubbelzijdig tape (dat spul waar je vloerkleden met vastplakt (Action) op de vensterbank… Lees verder »

chucky1012
1 jaar geleden

Verschrikkelijk….
Prachtige schilderij…
Leuk om te zien hoe iemand veranderd omdat men diverse kapsels heeft…..

Xoxo