KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes 9 kerstdagen KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes
Artikelen, Feestdagen, Food & Drinks, Huisdieren, Keek op de Week, Kerst, Lifestyle, Marie, Piet

KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes

Hallo KeeKers, bij uitzondering een KeeK op de maandag omdat wij net 2 kerstdagen achter de rug hebben. Voor wie nieuwsgierig is wat er in huize IJ allemaal gebeurd is deze één na laatste KeeK van dit jaar!

KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes 11 kerstdagen KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes

Kerstavond

Op kerstavond hebben we de cadeautjes uitgepakt. Ik ben helemaal vergeten om een foto te maken van het geheel, ik heb wel foto’s van de uitgepakte cadeautjes.

Jeroen

Ik had 2 t- shirts bij H&M besteld, zijn t-shirts zijn zowat vergaan dus nu weer lekkere verse. 😉

KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes 13 kerstdagen KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes

Ook had ik bij de Jumbo een glas gekocht, hij drinkt koffie altijd graag uit een glas. (geen foto)

En een doosje Illy koffie, die vindt hij het lekkerst. (geen foto)

Wat ik kreeg

Ik kreeg een elektrische warmteband-ding (alles staat beschreven in het Pools), lekker een warme rug als ik achter de pc zit, aan het schilderen ben of gewoon tijdens het tv. kijken. Ik heb ook zo een elektrische “reuma” deken (=geen elektrische deken), maar die ga ik maar verkopen. Daar moet je echt helemaal plat op liggen en dat hou ik nooit lang vol. #onhandig (haha, Jeroen had het last-minute gekocht, kwam thuis en vroeg of we nog cadeaupapier hadden. Nee, die is op, zei ik. Hij wilde het direct dan maar aan mij geven, maar moeder de vrouw zei hem dat hij het echt moest inpakken, anders voelt het niet zo cadeau-achtig aan, haha! #mannen)

KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes 15 kerstdagen KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes

Tom

Tom kreeg van ons een mooie wokpan, een van staal met een ronde bodem. Met een ring voor op het fornuis zodat ie niet omvalt). Die pannen kunnen echt loeiheet worden maar wil je echt wokken zoals de bv. de Koreanen doen dan is zo een wokpan perfect. Je moet hem wel eerst inbranden, dan kleurt ie van zilverkleurig naar zwart. Daarbij nog een handige woklepel waarmee je de ingrediënten lekker op en neer kan verschuiven. Tom is er heel blij mee, hij wilde al een tijd graag zo een “echte” pan. Ik kijk al uit naar zijn signature mihoen schotel! (Tijdens het schrijven wordt er druk gekokkereld in de keuken).

KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes 17 kerstdagen KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes

Eerste kerstdag

Wij kregen een sms dat ik de boosterprik eerder kon ophalen dan wij gepland hadden. Je kon direct bellen. Prima, wat eerder is ook goed. Ik was best verbaasd dat dat op eerste kerstdag gebeurde.

Wij hebben op eerste kerstdag de grillplaat weer tevoorschijn gehaald. Niet overdadig veel vlees ditmaal (ik eet niet zo heel veel tegenwoordig, en nauwelijks vlees), wat groenten (ui, paprika, champignons) en Jeroen had zelf stokbrood gemaakt van T65 meel (speciaal meel voor Frans stokbrood). Plus wat hapjes erbij.

KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes 19 kerstdagen KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes 21 kerstdagen KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes

Die was goed gelukt, al was het wel behoorlijks klus. Het deeg moet zo een 4 keer rijzen, het luistert vrij nauw allemaal.

KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes 23 kerstdagen KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes

Als toetje hadden lekker ijs. Chocolade- en karamelsmaak van de LIDL. Smaakte goed!

Marie en Piet kregen wat verse makreel, al vond Piet het niet zo lekker maar eerder raar smaken.

Marie en Piet

Soms kunnen ze het echt goed met elkaar vinden, soms vechten ze elkaar de tent uit… Marie claimt nu weer de benedenverdieping en ligt weer graag op mijn bed. Maar op eerste kerstdag kregen wij weer een extra cadeau… ze lagen onverwacht samen zo lief op bed! En omdat ze altijd ergens op willen liggen heb ik wat stoffen tassen neergelegd. Katten, doosjes en kleedjes…haha!

KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes 25 kerstdagen KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes

KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes 27 kerstdagen KeeK op de WeeK 51- Kerstdagen, Kerst Cadeautjes en 2 (b)Engeltjes

De volgende ochtend zag het er heel anders uit… Marie lag lekker op bed en Piet was weer hyperactief. Constant Marie “aanvallen” dus veel gegrom en gedoe. Op een bepaald moment Piet buitengesloten uit de slaapkamer (dan moet hij zijn energie kwijt in zijn gekkenuurtje) maar toen Marie achter het raam zat om naar buiten te kijken vloog Piet zowat tegen het raam buiten om naar binnen te komen. Marie gaat in de gekste situaties soms zo grappig  rondkijken, dan gaat ze dan rustig het plafond nauwkeurig bestuderen!

Afijn, ik vond het ook zo zielig voor Piet dus maar weer de deur opengedaan. Maar hup, hij vloog weer op Marie af. Toen ben ik Piet maar gaan “uitputten” met de speelhengel. Spelen klinkt beter maar het is simpelweg een manier om zijn energie in banen te leiden. Piet heeft waarschijnlijk nooit geleerd van zijn moeder, broertjes en zusjes hoe te spelen en vooral op te houden zodat hij soms een ongeleid projectiel is. Hij bijt Marie dan in zijn poot en nek, en Marie, zonder tanden, kan niets terug doen. Wij moeten ook de nagels van Piet knippen, die zijn vlijmscherp. Maar het is ons nog steeds niet gelukt, ook niet met handdoeken om hem heen. Hij is echte wilde rakkebrakker soms. Maar hij is ook gelukkig een enorme knuffelkont en diezelfde middag lagen ze weer samen lekker te snurken op bed.

Gekeken: Kerstfilm A Boy called Christmas

Deze film kan ik jullie van harte aanbevelen, hij is erg leuk!

Volgende week de laatste KeeK van 2021 (en dan zitten wij officieel al in 2022). Wat gaat het snel allemaal!

Hoe was jullie kerst? 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
chucky1012
chucky1012
19 dagen geleden

Fijn dat jullie leuke en gezellige dagen hadden gehad.
Oeh de wok is top met de speciale lepel.
Daar droom ik ook al lang van….
Heb helaas inductie dus is dit niet mogelijk.
Hihihi de poezen zijn schattig.
Jij weet ze gied bezig te houden.

Xoxo

Rory
19 dagen geleden

Kerst was vrij rustig. Klinkt gek maar Mila en H waren naar zijn moeder en haar man van 24 tot en met 25 december en ik had echt geen zin om mee te gaan (ze wonen in het noorden van het land). Ik heb de 25e juist veel tijd gehad (mooi weer en dito daglicht) om foto’s en video’s te maken. Voordeel van ouder worden, je maakt keuzes die je eerder niet zou hebben ‘gedurfd’ (toch not done om niet mee te gaan op kerstbezoek). De 26e kwamen mijn schoonouders en haar zus bij ons eten en maakten we ouderwets… Lees verder »

bychristiana
20 dagen geleden

Oeh dat lijkt mij ook een hele uitdaging, de nagels van een kat knippen! Bij Sketch worden haar nagels altijd geknipt als ze naar de trimsalon gaat, want ik durf dat zelf eigenlijk niet aan. Wat een fijne cadeautjes hebben jullie uitgewisseld, praktisch en toch leuk, daar hou ik ook van!

Annette
20 dagen geleden

Leuke kado’s wij doen eigenlijk al jaren niet meer aan kado’s ik geef de kids vaak een kleine bonus op hun spaarrekening 😉 ik kreeg van de kinderen wel een mooie setje met Kiehls producten dus ik heb weer genoeg te testen de komende maanden ook met de adventskalender die ik net heb opgeruimd.

Deb
20 dagen geleden

Goedemorgen Babs! Ziet eruit alsof je fijne dagen hebt gehad. Mooi kado heb je gekregen en kado van Tom is wel een slimme, hebben jullie ook nog wat aan 😉 Prachtig stokbrood heeft Jeroen gemaakt. Heeft hij zijn roeping gemist? En hij vindt het nog super leuk ook om te doen volgens mij. Die film hebben wij ook gekeken en vond ’em ook erg leuk. Leuk dat Michiel Huisman ook mee deed. Nagels knippen van een kat is bijna een mission impossible. Wij gingen er destijds (toen we onze Britse korthaar nog hadden) voor naar de dierenarts. Dat zou je… Lees verder »