KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...! 9 this works KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...!
Artikelen, Feestdagen, Food & Drinks, Gezondheid, Huisdieren, Keek op de Week, Kerst, Marie en Toulouse

KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works…!

Hallo KeeKers! Deze week is weer voorbij gevlogen. Ik heb weer een leuke prijs gewonnen, vrolijke kerstkaarten en mooie pakketjes kwamen binnen. Ken jij ook het gezonde drankje waterkefir? Ik drink tegenwoordig dagelijks een glas ervan en laat jullie zien hoe gemakkelijk je dat zelf kan maken!

KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...! 11 this works KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...!

Kerstkaarten

Dit jaar heb ik welgeteld 3 kerstkaarten gekregen. Alles gaat tegenwoordig digitaal. Op zich jammer, kaarten krijgen (en versturen) is wel heel leuk en wat persoonlijker. Maar aan de andere kant, hoe snel ligt een kaart weer in de papierbak? Digitaal is natuurlijk zo goed als gratis. Kerstkaartjes koop je tegenwoordig voor een grijpstuiver, maar die postzegels zijn altijd wel een investering, zeker als je nooit brieven verstuurt.

KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...! 13 this works KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...!

Ik heb een stuk of 8 kaarten verzonden, naar mijn relaties en familie. Toen ik ze in de brievenbus deed, zo vlak voor 17.00 uur, voelde ik dat de bus bomvol zat. Kaarten versturen tijdens de feestdagen wordt dus nog massaal gedaan!

Ik heb ook een pakketje met beauty goodies naar mijn schoonzusje en nichtje gestuurd. Ik vind het altijd zo leuk om iemand te verassen, ben dol op cadeautjes geven! Was ik maar rijk, zucht… Of zal je dan juist minder weggeven?

Gewonnen

Van Annette van annagesgracefully won ik van het merk This Works de Deep Sleep Pillow Spray, de Sleep Power Nap Spray en de Stress Check Roll-on.

Ze ruiken allemaal heel apart! Je verwacht dat er een overheersende lavendelgeur aan de pillow spray zit is maar dat valt (gelukkig) mee.

KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...! 15 this works KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...!

Kefir

Tegenwoordig drink ik dagelijks mijn zelfgemaakte waterkefir. Kefir is heel gezond en als je zelf je kefirkorrels koopt dan kan je met die korrels tig keer wéér kefir maken. De korrels zijn eigenlijk schimmels of melkzuurbacteriën. (denk aan Yakult en dat soort drankjes). Je kan verse korrels kopen of gedroogde.

KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...! 17 this works KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...!

Kefir is een drankje dat duizenden jaren geleden al gedronken werd in o.a. in de berggebieden van Tibet en de Kaukasus. Het is goed voor je darmen (stoelgang) en ook als je last hebt van een opgeblazen buik. Iets waar ik regelmatig last van had.

Je hebt waterkefir en melkkefir. Melkkefir heb ik wel eens geprobeerd (ook zelfgemaakt) maar die vond ik niet zo lekker. Wel de kant en klare soorten in een pak uit de winkel. Het is een natuurproduct vol goede bacteriën, gisten en vitamines. (magnesium, jodium, vitamine C, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, biotine, ijzer, vitamine K2 en veel verschillende enzymen).

Als het drankje klaar is wordt het lichtbruisend, heel verfrissend!

KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...! 19 this works KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...!

Hoe maak je het?

Ik heb bij Bol.com een zakje gedroogde kefirkorrels gekocht. Dan krijg je ook het recept erbij.

  1. Doe ongeveer 0,25 water in een pot. (voor 0,25 liter kefir)
  2. Daarna het zakje met de gedroogde waterkefir
  3. 15 gram biologische- of rietsuiker
  4. 1 gedroogde biologische vijg, abrikoos, dadel of een beetje rozijnen. (liefst ongezwavelde). Ik heb een vijg gebruikt.
  5. Eventueel stukjes biologische citroen toe of citroensap

Roer het voorzichtig om en na 2 dagen is het klaar. (bubbels zie je pas als je het voor de tweede keer maakt).

Dan giet je het af door een plastic vergiet in een kan. Bewaar het drankje in de koelkast.

KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...! 21 this works KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...!

De kefirkorrels vermeerderen zich iedere keer dus kan je steeds meer kefirwater maken. Ideaal. Als dat geen hergebruik is dan weet ik het niet!

Big Cat!

Toulouse is echt Tom zijn kat. Hij luistert als een braaf hondje naar Tom. Niet altijd natuurlijk, het blijft een kat. Maar hij adoreert Tom wel enorm. Altijd is ie blij als hij weer thuis is.

KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...! 23 this works KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...!

Zo lijkt Toulouse echt a big, big cat!

Heb jij dit jaar met de post kerstkaarten verstuurd?

Tot de volgende KeeK!

KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...! 25 this works KeeK op de WeeK 51- Kerstkaarten, Big Cat, Kefir en This Works...!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
2 jaren geleden

Ik hoop dat je er lekker op slaapt Babs, het is je gegund. Zelf heb ik sinds vorig jaar geen kerstkaarten meer verstuurd. Ik moet ook zeggen dat ik ze ook niet meer ontvang dus denk dat veel mensen inmiddels aan een digitale kerstgroet doen 😉

bychristiana
2 jaren geleden

Ach….die foto’s met Toulouse en Tom;-) Om van te smelten. En om antwoord te geven op je vraag; ik stuur echt nooit kerstkaarten, maar ik ben dan eigenlijk ook over het algemeen niet zo kerstig. Dit jaar hebben we zelfs geen boom! Heeft ook te maken met Sketch, ik las dat die naaldjes heel gevaarlijk kunnen zijn voor hondjes en ze eet echt ALLES van de vloer. Maar ik mis het totaal niet , een boom. Ik vind ons huisje zo al gezellig, en al helemaal als Sketch er rond huppelt;-)

Rory
2 jaren geleden

Kefir! Dat maakten wij ook altijd zelf. Naar het recept van de vader van mijn schoonmoeder. Wij lieten het altijd in een weckpot buiten de koelkast ‘groeien’ volgens mij. Door visite werd er altijd met afschuw naar gekeken. Zelfs (of juist helemaal) bij de uitleg 😀
Kerstkaarten heb ik niet gedaan eigenlijk. Ik blijf het een moeilijke periode vinden sinds vorig jaar. Inderdaad hebben wij minder kerstkaarten (fysiek) ontvangen. Maar uiteindelijk toch nog best wat. Ik ga dan morgen toch ook maar naar Gelukkig Nieuwjaar kaarten kijken (en postzegels) en die alsnog versturen…

Deb
2 jaren geleden

Oh sh*t 😜, vergeten die checkbox aan te vinken en mijn hele comment is foetsie.. balen ☹! Wat ik schreef… (was best een lange comment 😱)Ik vind de foto’s met Tom en Toulouse schattig! De Pillow spray van This Works heb ik ook gehad en ik heb er als moeilijke slaper zeker wat aan gehad. Wat betreft de kaarten.. weet je antwoord. Leuk om ’em hier te zien. Ik ben misschien een beetje old-school want ik oud van echte kaarten. Geef mij liever een echte kaart dan een app-je of een electronische kaart. Ik vind dat drie keer niks.

Tessa
2 jaren geleden

ik had nog nooit van kefir gehoord

Irene
2 jaren geleden

Hehe eindelijk iemand die duidelijkheid geeft over waterkefir. Was real zo lang naar opzoek. Ik ga er nu ook binnenkort aan beginnen. Fijne feestdagen alvast!