Wanneer is een haartransplantatie een goede oplossing? 9 haartransplantatie Wanneer is een haartransplantatie een goede oplossing?
Artikelen, Haarverzorging, Heren, Medisch cosmetische behandelingen

Wanneer is een haartransplantatie een goede oplossing?

Heb je last van kaalheid? Dan kan een haartransplantatie een goede oplossing zijn. Dit is echter niet altijd mogelijk, en zelfs niet altijd nodig. Een expert kan je precies adviseren of een haartransplantatie voor jou de beste oplossing is.

Wanneer is een haartransplantatie een goede oplossing? 11 haartransplantatie Wanneer is een haartransplantatie een goede oplossing?

Kaalheid heeft verschillende oorzaken

Haaruitval is heel normaal, we verliezen allemaal talloze haren per dag. Dit is niet erg, iedere haar die je hebt zal na drie tot vijf jaar vanzelf uitvallen, waarna er na een kleine rustpauze weer een nieuwe haar op dezelfde plek zal gaan groeien. Is dit niet het geval, dan zullen er uiteindelijk kale plekken ontstaan.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er geen nieuwe haar groeit op de plek waar er eentje uitgevallen is. De meest voorkomende is Alopecia Androgenetica, haaruitval door de werking van het hormoon Adrogeen. Dit is het soort haaruitval dat je bij mannen vaak tegenkomt in de vorm van inhammen of een kale kruin, terwijl bij vrouwen de haren meer verdeeld over het hoofd uitvallen.

Wanneer is een haartransplantatie een goede oplossing? 13 haartransplantatie Wanneer is een haartransplantatie een goede oplossing?

Voor deze vorm van haaruitval zijn haartransplantaties meestal goed geschikt. Voorwaarde is dat er genoeg haren op het hoofd aanwezig zijn die naar de kale plekken kunnen worden getransplanteerd, maar dit is meestal geen probleem. Een FUE haartransplantatie, waarbij er haar voor haar wordt getransplanteerd is in dit geval de meest gekozen oplossing bij mannen. Omdat het haar hiervoor erg kortgeschoren moet worden, wordt bij vrouwen vaker voor de FUT methode gekozen, waarbij reepjes haar worden getransplanteerd. Hierbij mag het haar ook langer zijn.

Is de kaalheid heviger, en is er geen enkel goed behaard gebied meer te vinden op het hoofd? Dan is de oorzaak meestal anders dan deze hormonale, vaak erfelijk bepaalde. Een haartransplantatie is in dit soort gevallen vaak niet mogelijk.

Van voorbijgaande aard

Kaalheid door Alopecia Androgenetica is over het algemeen blijvend. Gelukkig is dit niet met alle vormen van kaalheid het geval.

Een steeds vaker voorkomende oorzaak van haaruitval is bijvoorbeeld stress. Te veel stress zorgt voor te veel adrenaline in het bloed, en dit heeft op den duur een negatief effect op je haar. Haaruitval door stress valt te voorkomen door, een inkoppertje, het terugdringen van de stress. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel belangrijk, en niet alleen voor je haar. Daarnaast kunnen hoofdhuidmassages de doorbloeding stimuleren, en op die manier haaruitval helpen tegengaan.

Wanneer is een haartransplantatie een goede oplossing? 15 haartransplantatie Wanneer is een haartransplantatie een goede oplossing?

Ook haaruitval na een narcose is een bekend verschijnsel, net als haaruitval door bepaalde (haar)ziektes of medicijngebruik. Het is niet altijd makkelijk om deze oorzaken op te sporen, maar een goed onderzoek is wel de moeite waard: wordt de oorzaak gevonden, kan deze niet zelden worden weggenomen, zodat de haaruitval wordt gestopt.

Ik merkte dat ik na mijn opname in het ziekenhuis een kale plek op mijn hoofd had gekregen. Ik dacht eerst dat het kwam door het elastiekje wat ze in mijn haar hadden gedaan toen in slaap werd gehouden maar het kan natuurlijk ook heel goed komen van de “narcose” en/of medicijnen die ik toen kreeg. Gelukkig is mijn haar weer teruggekomen!

Het lijkt mij ontzettend vervelend als je veel last hebt van haaruitval. Zou jij het overwegen om bij kale plekken een haartransplantatie te ondergaan?  

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Mariska
2 jaren geleden

Haartransplantatie gaat mij te ver, maar ik heb dus wel last van Alopecia Androgenetica en daarom draag ik vaak een haarstuk. Mooie tussenoplossing.

Deb
2 jaren geleden

Haaruitval is heel vervelend, ik heb er zelf helaas ook vrij veel last van. Ik slik nu al een aantal maanden speciale vitamines voor mijn haar en heb het idee dat ze nu pas echt iets gaan doen. Gelukkig maar! Helaas is er op medisch gebied best weinig bekend over het bestrijden van haaruitval.

bychristiana
2 jaren geleden

Ik heb natuurlijk ook veel last gehad van haaruitval na de operatie en de narcose dus. Ik had steeds losse haren in mijn borstel maar besefte het pas echt goed toen ik weken na de operatie weer voor het eerst bij de kapper zat en ze de achterkant van mijn haar met een spiegel liet zien. Ik schrok toen echt enorm, had gewoon niet in de gaten dat het zo erg was. Maar ja, tijdens die herstelperiode heb je wel wat anders aan je hoofd. Ik slik sinds die tijd extra vitamines voor mijn haar en ik heb wel de… Lees verder »

Rory
2 jaren geleden

Poeh. Dat is een lastige. Het moet je overkomen denk ik voordat je echt een gerichte mening erover kan hebben. Toevallig heeft mijn man er wel last van. Inderdaad van Alopecia Androgenetica vermoed ik. Vroeger had hij een hele bos haar en dat is echt wel verminderd met dus een kaler wordende kruin. Ik kan mij voorstellen dat het heel wat bij je kan doen. En dat je dan transplantatie overweegt.