keek op de week
Artikelen, Gezondheid, Huidverzorging, Keek op de Week, Over mij

Keek op de week 7- Slapeloosheid, slopen en sparen

Keek op de Week nummero 7

Stiekem sluipen de dagen aan mij voorbij. Is het al zondag? Yep, weer een zondag. Ik heb geen idee wat ik deze week gedaan heb. Of niet gedaan. Ik ben 1 keer naar buiten geweest volgens mij. Goed, hé, dat geheugen van mij. En toch heb ik weer wat leuke foto’s voor jullie. Keken jullie weer mee?

 

keek op de week

Eendjes voeren, altijd leuk om te doen

Ik ben de eendjes gaan voeren. Donderdag scheen de zon zo heerlijk en dan wil ik er van genieten.

De eendjes kwamen nauwelijks aan bod. Er kwam een partij meeuwen op af, ze leken wel uitgehongerd! Wel prachtig om te zien hoe ze vliegen. Bochtjes maken om vervolgens aan te vliegen waar het brood het water raakt. Elkaar perfect ontwijken door eventjes in te houden. wat is de natuur toch mooi.

Jammer dat ik mijn Fuji camera niet bij mij had (niet gesponsord…) maar met mijn smartphone snel wat plaatjes geschoten.

meeuwen

eendjes voeren

eendjes en meeuwen
Het lijkt net of 1 meeuw bovenop die auto zit en die meeuw met uitgestrekte pootjes, zo koddig!

Slecht geslapen

Deze week heb ik nauwelijks geslapen. Dan slaap ik een uurtje, wordt weer wakker en dan zit ik weer rechtop tot het ochtend is. Laatst was ik van 3.00 uur ‘s nachts tot tot 11.00 op, ben om 11.00 uur gaan liggen en werd om 13.00 uur wakker, dus 2 uurtjes rust gehad.

Dat is niet veel. Wat lopen, wat eten, zitten, lezen, weer eten, drinken, achter de laptop…net zo lang tot ik weer moe ben.

Ik ben weer niet helemaal top, vandaag gaat het gelukkig ietsje beter. Zeker weten doe ik het niet, maar misschien ben ik wel allergisch voor Vriendje. Hoesten, benauwd, maar ook veel vreemde zweetaanvallen. Ik heb op internet gezocht of dat bestaat, een allergie voor vogels. Het kan.

Vooral het fijnstof dat uit de veren van vogels ontstaat is berucht vanwege de heftige allergische reacties die het kan oproepen. Maar ook kunnen parkieten, kanaries en papegaaien ernstige ziektes zoals de papegaaienziekte verspreiden. Papegaaienziekte of psittacose is bij mensen een infectieziekte veroorzaakt door de bacterie Chlamydophila psittaci met het klinische beeld van een atypische longontsteking.

Vooral de benauwdheid en piepende ademhaling herken ik maar al te goed.

Nu hebben wij hem al een tijdje, dus wellicht maak ik mij zorgen om niets. Een allergie treedt meestal eerder op. Hoewel, wij hadden van de zomer dag en nacht de ramen en deuren open. Nu zijn ze af en toe open, om te luchten…

Hij verliest momenteel ook allemaal witte stofjes, een soort poederige roos lijkt het. Ik wil daarom graag een luchtreiniger kopen, maar een beetje krachtige kost al snel zo’n €199. Kassa! Linksom rechtsom, zodra het mogelijk is, komt er luchtreiniger in huis. Kan absoluut geen kwaad.

Roamler

roamler

 

Via  Miss Sentinelli heb ik een Roamler invite gewonnen. Astrid gaf 2 invites weg en ik ben een van de gelukkigen! Roamler is een app op je smartphone waar je geld mee kan verdienen. Je moet diverse opdrachten uitvoeren en zo spaar je punten en geld. Het bijzondere is dat je dat alleen kan doen als je een uitnodiging krijgt van een ander. De opdrachten zijn wisselend, maar wat ik begrepen heb, ben je ook een mystery guest; bij winkels kijk je of bepaalde producten er netjes bij liggen (of dat er voldoende voorradig is) en daar maak je een foto van of beantwoord je wat vragen. Dit wordt dan terug gekoppeld naar het bedrijf die de opdracht gegeven heeft.

Ik vind het heel erg leuk en ook wel best spannend. En als ik er wat geld mee kan sparen, heel graag! Voor o.a de luchtreiniger dus 🙂

 

Bloggen

Ik heb meer dan genoeg ideeën en ik ga nog lijstjes maken voor de Sint. Sint, sla je mijn huisje dit jaar niet over? Ik woon 6 hoog, dus een goede workout voor Pieterman!

Desiree van Trendbubbles heeft alle tags verzameld die er maar zijn. Super handig, mocht je even geen inspiratie hebben hebben, dan zijn deze heel tof om in te vullen!

Hebben jullie het pakket wat ik kreeg van Maison Académie Scientifique de Beauté al gezien? Ik heb die prachtige pot Princesse des Crèmes N° 83 nog niet opengemaakt, ik vind het bijna zonde om die te bepotelen.

Princesse des Crème

 

Deze week komt ook mijn derde review online van BIOMED, ditmaal een body Firming Crème. Ik vind dit soort producten altijd lastig om te testen. Als je de claims van BIOMED leest, dan zouhet moeten werken, maar dan moet ik mijn huid onder een microscoop leggen om dat te kunnen zien. Ik vind het altijd lastig om daar uitsluitsel over te geven.

Ik mag 4 producten van BIOMED gaan verloten en ik ben benieuwd wat de winnaar zijn ervaringen zijn. Ook de geur, daar heb ik moeite mee. Zou dat aan mijn neus liggen?

 

Geen keek van de week zonder mijn Vriendje!

Toen Vriendje hier net woonde probeerde ik hem op zijn gemak te stellen door tegen hem te praten. Tja, op een bepaald moment weet je niet meer waar je het over moet hebben (politiek, de klimaattop, de nieuwste mode?) dus bedacht ik toen iets grappigs.

Zal ik gaan voorlezen uit een boek? Samen naar een film kijken leek mij niet zo een goed plan…. The Birds van Alfred Hitchcock? Eh… geen slim idee, vrees ik, hahaha. Zou hij een kinderboek leuk vinden? Voor mij is dat ook heel rustgevend overigens.

Ik heb mijn favoriete kinderboek erbij gepakt en ben gaan voorlezen. Dit is mijn eerste verhaal…(wat heb ik een hekel aan mijn stem, klink als een kleuter, hahaha, wel toepasselijk)

 

Vriendje is een vriendinnetje?

Ik heb het idee dat Vriendje geen manneke is, maar een meisje… een popje. Wat zien we de laatste tijd vaak gebeuren? Zij pakt stokjes, takjes en losse veertjes en steekt ze onder haar vleugels. Zo grappig! Nestdrang? Toch blijf ik hem HIJ noemen, dat bekt veel makkelijker. (hoop niet dat ze het hoort, straks krijg ik de vogelvakbond op mij af…sssst…)

Ijdeltuit!

Vogels zijn dol op spiegels. Zij zien dan een ander vogeltje erin en dat is natuurlijk helemaal spannend. Mijn Vriendje vind zichzelf ook heel erg pretty dus kijkt ie graag naar zichzelf.

 

Als ik de camera pak lijkt het alsof hij echt gaat poseren. Ja, het is een kleine filmster, loves the camera!

vriendje poseert

 

Slopen, slopen, slopen…

Een kind kan je het duurste speelgoed geven en dan spelen ze liever met wc rollen of wat er voorhanden ligt. Zoiets bespeur ik ook bij mijn agapornis. Ik had ook nooit gedacht dat een vogel zo aanhankelijk kon zijn. Als hij/zij op mijn laptop zit en ik loop de kamer uit, dan gaat ie direct piepen en vliegt ie naar de huiskamer om mij te zoeken…

Laatst had hij mijn muis ontdekt en toen was ie totaal geobsedeerd. Die muis was te leuk om te slopen. En ik liep de kamer uit…

Gevolg… een kapot wieltje… grrrr

Dit was het dan weer voor deze week. Ik hoop dat ik volgende week wat meer naar buiten ga als ook het weer het toelaat.

Vonden jullie de foto’s leuk? Hoe was jullie week?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Shopverslaafd
Shopverslaafd
6 jaren geleden

Oh dan hoop ik niet dat je allergisch bent
Je kunt op internet ook thuis testen kopen
Anders bezoekje aan de huisarts
Succes

Debbie
6 jaren geleden

Wat rot dat je zo slecht slaapt, hoop niet dat het inderdaad iets met Vriendje te maken heeft. Kun je dat laten onderzoeken bij de huisarts?
Dat Roamler ken ik nog niet? Lijkt me leuk en een handige manier om een centje bij te verdienen.

chucky1012
chucky1012
6 jaren geleden

Wat vervelend voor je dat je allergisch bent.
Lastig dat je weinig had geslapen.
Zo een schattige en slimme parkiet.
Ben zeer benieuwd naar de luchtreiniger die je wilt aanschaffen.

Beterschap….. Xoxo

Shopverslaafd
Shopverslaafd
6 jaren geleden

Leuke week! Zou het misschien de overgang kunnen zijn? ; )
Dan schijn je ook slecht te slapen
Heerlijk dat “vriendje van je
Hier twee hondjes dus een vogel zit er niet bij in