KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 9 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?
Artikelen, Food & Drinks, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Marie, Piet

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Weer even een KeeKje tussendoor, hoop dat jullie dat leuk vinden! Weten jullie nog dat Piet pleite was, er een paar uur vandoor was gegaan? Daarna beseften wij dat het heel goed mogelijk was dat wij straks met een nest kittens zouden zitten… Verder in deze KeeK wat wij zoals gegeten hebben (ook iets wat ik heel vies vond!) en de verbouwing van de douche is gestart!

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 11 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Zwanger?

Een paar weken geleden was Piet uit de tuin ontsnapt… Grote paniek natuurlijk!  Wij hebben toen direct de buurt afgezocht. Gelukkig kwam ze op een bepaald moment weer terug, wat een opluchting! Maar nu weten we waarom ze zo nodig de wijde wereld in moest (Piet is een vrouwtje/poes, ik heb het eerder uitgelegd hoe dat zit met hun namen). Piet was zo krols als een … Heel krols dus. Een paar dagen klagend miauwen en rollen over de grond, dan een paar dagen rust en dan begon het weer. Het is zo een sneu gezicht, dan ligt ze voor Marie op grond te kronkelen, daarna plat op de buik, staart omhoog. En Marie kijkt haar aan met zo een blik: Wat ben je toch allemaal aan het doen?”. Die snapt er niks van. Wij wilden er zeker van zijn dat ze niet zwanger was en zodra de werkmannen weg zijn moeten we Piet snel laten steriliseren. Ik kijk er niet naar uit, maar het is beter voor haar gezondheid en je wilt geen nestje natuurlijk hebben, hoe schattig dat ook is.

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 13 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

 

Nieuwe verstopplekken

Piet is net zoals Toulouse ♥ dol op kleedjes waar hij zich onder kan verstoppen.

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 15 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

En hij heeft ook de wasdroger ontdekt. Als die gedraaid heeft is ie lekker warm natuurlijk! Maar nu doe ik het deurtje steeds dicht, ik voelde binnenin een rare trilling, alsof er een “stroompje” op stond.

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 17 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Als ik schilder komt Piet erbij liggen, gezellig!

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 19 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Verbouwing

Afgelopen woensdag (2 maart) zijn ze begonnen met het verbouwen van de douche en toilet. Hakken, breken, herrie en onrust. Marie en Piet moeten wij altijd naar boven zien te krijgen, soms zijn de werkmannen al binnen en dan zit er een in de tuin, de ander onder het bed (onze kat, geen bouwvakker natuurlijk ;))

Zij vinden al die vreemde kerels over de vloer natuurlijk (ook) doodeng. en ze maken ook een klere herrie. Daar gaat hun schoonheidsslaapje… De mijne ook overigens, ik ben zo moe de laatste tijd. Wij kunnen niet douchen tot pakweg de 19e, wat duurt dat lang zo een verbouwing. 17 dagen? Ze hebben zo een chemisch toilet binnen gezet, bizar ding, je hoeft hem niet door te trekken. De klep doen we steeds dicht natuurlijk, ook voor Piet. Piet wil nog wel eens plots in de wc staan met zijn voorpoten… ik moet er niet aan denken dat ie in die chemische troep (plus wat er nog meer in zit, blegh) valt.

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 21 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Wassen lukt wel voorlopig met het wassen met een teiltje. En haren wassen doe ik gewoon in de keuken. Kop onder de kraan dan maar.

Maar ik zal blij zijn als ze weg zijn en alle rust weer wedergekeerd is.

Needlefelting

Voor een kennisje heb ik deze paard-pony-magisch- unicorn-achtig beest gemaakt.

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 23 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

En herkennen jullie dit boze kereltje?

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 25 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 27 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Gegeten

Gefrituurde aubergine:

Ik ben geen fan van aubergine maar op deze manier bereid vond ik het heel lekker! Het is heel simpel te maken, kijk maar naar dit filmpje.

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 29 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?
Jeroen is altijd creatief met duct tape

Daarover een yoghurt knoflooksausje.

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 31 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Spaghetti Carbonara, altijd lekker!

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 33 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Zuurkoolsoep BAH! Zo heet het gerecht overigens niet 😉

Ik vond een recept voor zuurkoolsoep en dacht “why  not”? Turns out to be jakkes, haha! Veel te zuur! Ik denk dat tomaat en zuurkool samen teveel van het goede is.

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 35 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Tot slot nog wat leuke foto’s van Piet en Marie

Marie met haar Blep tongetje..

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 37 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

 

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 39 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Piet die graag uit de kraan drinkt…

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 41 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Muzikale Piet

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 43 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

en helemaal happy met de catnip zakjes van mijn buurmeisje Nanette!

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 45 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

Dat was het weer voor deze KeeK! Als de verbouwing achter de rug is krijgen jullie daar een heel verslag van, tot de volgende keer!

KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger? 47 verbouwing KeeK op de WeeK 9- Verbouwing, Gefrituurde Aubergine en Zwanger?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
6 maanden geleden

Wat een leuk overzichtje! Hopelijk zijn jullie intussen al wat opgeschoten met de verbouwingen, zodat de rust weerkeert en je natuurlijk makkelijker kan douchen en naar het toilet kan 😀

Rory
6 maanden geleden

Altijd heel leuk hoor Babs, je KEEK! Hier moest ik enorm om lachen: “soms zijn de werkmannen al binnen en dan zit er een in de tuin, de ander onder het bed (onze kat, geen bouwvakker natuurlijk ;))” Ik ben visueel ingesteld en ik zag ze al liggen. De werkmannen dus, niet de katten 😆
Oh en ik heb ooit aubergine klaargemaakt uit het kookboek Falastin. Goddelijk lekker! Echt waar. Je bent er uren mee bezig maar dan heb je ook wat.

chucky1012
6 maanden geleden

Ben nu al heel erg benieuwd naar het eindresultaat van de badkamer……
Mmmmm weer van die overheerlijke gerechten.

Xoxo

Wendy
Wendy
6 maanden geleden

Oh zo’n verbouwing is vreselijk, maar naderhand wel blij dat je het gedaan hebt.
Aubergine is ook niet mijn lievelingsgroente, ben wel benieuwd naar jouw recept.
Wat heb je mooi needfelting figuren gemaakt, geweldig. Ik ken het mannetje weet even niet hoe die heet.
Een fijne zondag en week gewenst

Annette
6 maanden geleden

Oei die Piet er bestaat zeker geen morning after pil voor katten he? haha ja steriliseren is zielig maar inderdaad beter voor haar. Ik heb ook wel eens aubergine frietjes gehad in een restaurant die vond ik ook zalig. Hier was het een rustige week, gelukkig maar is ook wel eens goed. Succeds met de verbouwing hoop dat het erg mooi wordt uiteindelijk.

Ilona
Ilona
6 maanden geleden

Wat een onrust Babs nog maar 11 dagen:-) Kan mij herinneren van onze eerste badkamerverbouwing dat deze 3 weken duurde. Het is denk ik gewoon veel werk. Maar misschien beter nu dan in hartje zomer. Apart die aubergine maar hier geen frituurpan. Wat is Piet al groot geworden en ja katten kunnen zich duur de kleinste gaatjes wurmen als ze krols zijn. Sterkte!

Ilona
Ilona
6 maanden geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ik denk dat dat Abessijnen zijn.