nivea lach
Artikelen, Huidverzorging, Merken, Nivea

Lach, en je lijkt jaren jonger!

Het geheim van een jongere uitstraling zit ‘m in de lach volgens NIVEA

Dure operaties zijn niet nodig: het geheim om er jonger uit te zien is een blij gezicht. Uit onderzoek van het #1 huidverzorgingsmerk NIVEA blijkt dat een lach gemiddeld twee jaar van je leeftijd af haalt.

nivea lach

De relatie tussen emotie en geschatte leeftijd

Aan 2000 mensen werd gevraagd om de leeftijd te schatten van 12 vrouwen die ieder drie verschillende emoties uitbeeldden: blij, neutraal en verdrietig. De emotie met het grootste effect is de blije emotie: hierbij werden de vrouwen ruim twee jaar* jonger geschat. Een verdrietige uitdrukking telt een jaar bij de leeftijd op.

 

Psycholoog Positieve Psychologie, Miriam Akhtar legt uit: “Er zijn doorgaans meerdere aanwijzingen waarmee we de leeftijd van een persoon kunnen schatten. Echter, als alleen maar het gezicht te zien is dan is de uitdrukking op het gelaat allesbepalend”.

 

De voordelen van lachen

“Er valt veel te zeggen voor een dagelijkse dosis aan lachen. Het feit dat het je helpt er jonger uit te zien, is slechts een van de voordelen”, zegt Miriam. Mensen die veel lachen, ervaren een schat aan voordelen, van meer energie tot een groter succes in het leven. Tevens is het zo dat lachen stress vermindert, het ervoor zorgt dat het gelukshormoon endorfine vrijkomt en het lichaam zich ontspant zodat we er minder vermoeid uitzien. Het regelmatig oefeningen doen met de gezichtsspieren, wat je met lachen doet, zorgt er ook voor dat de bloedcirculatie in het gezicht toeneemt. Dit kan bijdragen aan een jonger uiterlijk.”

 

Q10 en rimpels

Dr. Sven Fey, Hoofd Product Development Face Care voor NIVEA, voegt toe: “Ook al helpt lachen met een jonger uiterlijk, het voorkomt helaas niet volledig dat de huid op termijn rimpels vertoont. De wetenschappers van NIVEA waren 15 jaar geleden een van de eersten die het huideigen anti-rimpel co-enzym Q10 verwerkten in huidverzorgingsproducten. Naarmate we ouder worden, daalt de hoeveelheid van Q10 in de huid. De huidcellen zijn hierdoor minder beschermt met als gevolg dat de huid verslapt en rimpels ontstaan. Door Q10 toe te voegen, compenseer je dit verlies en help je je huid een handje om de eerste signalen van veroudering tegen te gaan. Ondertussen lach je jaren van jouw leeftijd af, terwijl je doet wat je het leukst vindt!”

 

NIVEA Q10plus Gezichtsverzorging

NIVEA Q10plus helpt al 15 jaar je fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan. Miljoenen vrouwen zijn fan. Wist je bijvoorbeeld dat onze NIVEA Q10plus dagcrème het meest verkochte anti-rimpel product is in Nederland**? Hier de NIVEA Q10 plus producten op een rijtje:

  • NIVEA Q10plus Anti-Rimpel Dagcrème SPF15
  • NIVEA Q10plus Anti-Rimpel Dagcrème Extra Bescherming SPF 30
  • NIVEA Q10plus Anti-Rimpel Dagcrème Extra Bescherming SPF15
  • NIVEA Q10plus Antirimpel Dagcrème Lichte Textuur
  • NIVEA Q10plus Anti-Rimpel Serum Pearls
  • NIVEA Q10plus Anti-Rimpel CC Cream SPF 15
  • NIVEA Q10plus Anti-Rimpel Oogcontourcrème
  • NIVEA Q10plus Anti-Rimpel Oogroller
  • NIVEA Q10plus Anti-Rimpel Nachtcrème
  • NIVEA Q10plus Anti-Rimpel Masker

Over het onderzoek

In maart 2015 is er een onderzoek uitgevoerd dat de perceptie van de gezichtsuitdrukking, leeftijd en emotie onderzocht onder 12 vrouwen tussen de 28 en 69 jaar.

Drie emoties werden gefotografeerd: blij, neutraal en verdrietig en deze beelden werden getoond aan drie aparte focus groepen (2000 mensen in totaal) uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Scandinavië via een internet portaal. Zij kregen elk in willekeurige volgorde een gezicht te zien met een van de drie emoties. De deelnemers werden gevraagd om de leeftijd van de persoon in hele getallen in te schatten van 1 tot 100 jaar. Tevens werd hen de vraag gesteld om de vrouwen op de foto’s een cijfer tussen de 1 en de 9 te geven waarbij 1 blij is en 9 verdrietig. De 12 foto’s waren slechts eenmaal te zien door de deelnemers verdeeld over de verschillende groepen.  Dit onderzoek is afgeleid van een procedure gebruikt door Ebner et al. (2010) en is gebaseerd op een eerder onderzoek (Voelke et al., 2012) die de Ebner et al. beelden gebruikte om een leeftijd inschattingsexperiment uit te voeren; dit vormde de basis voor de experimentele aanpak die in dit onderzoek is gebruikt.

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette - Ann Ages Gracefully

Heel goed, lekker lachen en een positieve levensinstelling. Ik ben voor!