Review-Oxyfresh voor een frisse adem en tegen een droge mond 9 oxyfresh Review-Oxyfresh voor een frisse adem en tegen een droge mond
Artikelen, Gezondheid

Review-Oxyfresh voor een frisse adem en tegen een droge mond

Herinneren jullie mijn blogpost over Oxyfresh Pets nog? Hoe je het gebit van je huisdier in topconditie kan houden? Hartstikke belangrijk, maar laten wij ons gebit niet vergeten. Wil jij ook een goede mondflora en een frisse adem, lees dan snel verder!

tongreiniger-oxyfresh

 

Ik kreeg van Oxyfresh zes producten toegestuurd:

 • tongreiniger
 • super relief gel
 • mondwater
 • mondspray
 • tandpasta
 • sensitive flosspicks voor gevoelige tanden en tandvlees
 

De tongreiniger:

Een tongschraper/reiniger gebruik ik af en toe, als ik zie dat mijn tong er niet meer mooi roze uit ziet. Vroeger deed ik dat met een tandenborstel maar dan kreeg ik steevast kokhals neigingen.
Met de Oxyfresh tongreiniger heb ik daar geen last van, dat komt omdat het een platte vorm heeft in tegenstellig tot een tandenborstel. Als je een witte aanslag op je tong ziet dan hebben bacteriën zich daar opgehoopt. Gevolg: een onfrisse adem. Jakkes! (Tenzij je maagklachten hebt, dat is ook een oorzaak van een slechte adem.)
tongschraper
Je kan het beste de tongreiniger combineren met wat tandpasta. Verdeel een beetje tandpasta op je tong. Je laat de tandpasta even inwerken en dan schraap je een paar keer van achter naar voor.  Kantel de schraper en met de andere kant zet je de puntjes op de “ie”… en heerlijk schoon is ie!

 

 

Oxyfresh tandpasta met lemon smaak

Toen ik deze tandpasta gebruikte was ik direct heel enthousiast! Ik vind de smaak echt heerlijk fris! En deze tandpasta schuimt ook niet zoveel, wat onhandig is als je elektrisch poetst.
De tandpasta is:
 1. Speekselstimulerend
 2. Tegen amandelsteentjes
 3. Tegen ontstoken tandvlees
 4. Tegen tandsteen
 5. Tegen aanslag op de tong.

Dit is een van de fijnste tandpasta’s die ik nu ken. Wij hadden laatst een met een blauwe kleur, gedoe om die kleur ook weer uit je wasbak te krijgen. Deze is kleurloos, zoals een gel.

 oxyfresh-tandpasta
Ik was helemaal vergeten om eerst een foto te maken… maar zo zien jullie dat ik alle producten ook echt gebruik om te testen 🙂

Speekselstimulerend…?

Ik “hoor” jullie al denken, waarom dat dan? Weten jullie nog dat ik zo een ontsteking in mijn wang had? Het leek wel alsof ik de bof had. Wat bleek: Er zat een speekselklier verstopt. Ook niet iets waar je dagelijks mee bezig bent, hahaha. Maar dat kan dus gebeuren volgens de kaakchirurg.
Mijn droge mond komt hoogstwaarschijnlijk ook door mijn medicijnen.
Naast mijn bed ligt dan ook een speciale spray die ik voor het slapen gaan in mijn mond spray… denk maar aan constant met een verstopte neus zitten. Dan adem je heel charmant ‘s nachts met je mond open en dan wordt ie kurkdroog. Alsof je de avond ervoor flink gezopen heb 😉 Zoiets.
Dit is een heel goede en frisse tandpasta die geen alcohol of SLS (sodium lauryl sulfaat) bevat.
Meer info over de tandpasta? Zie Oxyfresh Tandpasta

Oxyfresh mondwater

Mondwater is geschikt voor vele doeleinden. Natuurlijk voor een frisse adem, maar ook tegen een droge mond, tandsteen, cariës, gevoelige tanden en helpt bij ontstoken tandvlees.

..

oxyfresh-mondwater

Ik heb vaker mondwater gebruikt en hoewel zij allemaal een frisse adem gaven, kreeg ik altijd last van een droge mond. Sommige mondwaters zijn ook heel erg minty (scherp), dus was het snel spoelen en snel weer uitspugen.

 

Oxyfresh mondwater bevat géén schadelijke ingrediënten. Andere spoelmiddelen bevatten vaak bestanddelen zoals sodium lauryl sulfaat, alcohol, chloorhexidine of peroxide die ervoor zorgen dat de mond uitdroogt.

Nu heb ik gelukkig geen last van zo een kurkdroge mond. Mooi!

oxyfresh-power-rinse

Oxyfresh mondwater kan ik van harte aanbevelen!

 

Comfort Clean Flosspicks

Flossen jullie regelmatig? Ik niet. Nu wel vaker. Ik vind flosdraad zo onhandig eigenlijk… Vaak knel ik mijn vingers af, dan heb ik van die rollade vingers, je handen worden vies. niet mijn favoriete bezigheid.

flosspicks

En als ik de verkeerde koop dan scheurt het draad (blijft er een draadje tussen je kiezen zitten, getver)

Ik was blij toen ik deze zag, handig! Zij hebben een Y-vorm waardoor je niet de halve hand in je mond hoeft steken om bij je kiezen te komen. Toen ik het zakje open maakte liet ik direct aan iedereen ruiken, wat een frisse geur kwam eruit!

comfort-clean-flosspicks

Aan de achterkant zit ook nog een tandenstoker met ribbelstructuur, super handig! Deze flosspicks stop je ook makkelijk in je tas als je ergens gaat eten. Als ze draadjesvlees serveren hoef je niet bang te zijn om de hele avond met je tong te wroeten om dat stukje… arghh.. jullie snappen vast wel wat ik bedoel, hahaha.

Sensitive flosspicks voor gevoelige tanden en tandvlees: Verkrijgbaar in 30, 60, 90 en 120 stuks.

 

Oxyfresh super relief gel

Als je last hebt van ontstoken tandvlees kan je de OxyFresh Super Relief Gel  proberen. Ik heb daar gelukkig geen last van maar natuurlijk heb ik dit uitgeprobeerd op mijn tandvlees.

oxyfresh-denta-gel

 

Deze gel werkt door zuurstoftechnologie waardoor bacteriën uitgeschakeld worden. En de ontsteking hersteld sneller omdat er foliumzuur en aloë vera in zit.

Met een wattenstaafje breng je wat gel aan op de ontstoken plek, je laat het 5 minuten inwerken. daarna spoel je na met mondwater.

oxyfresh

Ik vind de gel lekker verkoelend werken, en het heeft een frisse smaak.

Bevat geen chloorhexidine of alcohol.

 

Oxyfresh mondspray

Een mondspray heb ik ook in mijn tas zitten. Het is ideaal voor een frisse adem en het helpt goed als je last hebt van een droge mond. Ik heb ook kauwgom in mijn tas zitten of mint snoepjes. Just to be sure. Maar kauwgom kauwen doe ik liever niet in gezelschap.

oxyfresh-mondspray

Deze mondspray is ook anders dan de gangbare sprays moet ik zeggen. Totaal geen last van een droog mondgevoel of dat je gehemelte in de fik staat.  Lekker mild en fris door de lemon.

 • Bevat aloë vera en xylitol en géén alcohol of sodium lauryl sulfaat
 • Stimuleert speekselproductie bij droge mond

oxyfresh-mondspray-1

Oxyfresh mondspray  , als je niet met een gele tong, dus bacteriën en een slechte adem ergens een prettig gesprek wil voeren!

Conclusie

Ik ben zo enthousiast over deze producten, serieus! Ze zijn niet zo scherp van smaak en toch heel fris. Ik poets  3 keer per dag mijn tanden en toch is dat voor mijn gevoel ook niet genoeg. Met de aanvullende producten onderhoud je je gebit en zorg je dat het met de totale mondhygiëne helemaal snor zit.

De producten van Oxyfresh werken op basis van Oxygene® en Zink en bevatten géén gebitsonvriendelijke ingrediënten zoals alcohol, chloorhexidine of sodium lauryl sulfaat.

approved 2

 

 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
4 jaren geleden

Oeh ik zal je de details besparen, maar ik ben onlangs nog bij de tandarts geweest. Maar liefst 12 verdovingen verder voelde ik nog wat. Ik ben er nog steeds niet helemaal overheen haha. Deze blog maakte mij daarom extra nieuwsgierig, het lijken me echt hele fijne producten. Die tongschraper ziet er wel een beetje eng uit hihi

Evelien
4 jaren geleden

Wat een fijne producten! Die tongschraper klinkt ideaal. Ik heb ooit zo’n Orabrush gehad, ook zo’n fijn ding.

Natasja
4 jaren geleden

Oh, dit klinkt wel erg goed, vooral de tandpasta en mondwater. Ik heb al ruim een jaar vreselijk last van een droge mond, waar volgens zowel de huisarts als de tandarts niet aan te doen is (hormonen…). Ik ga dit zeker eens proberen, bedankt voor de tips!

Deb
Deb
4 jaren geleden

Lijken me fijne producten. Vooral naar de tandpasta ben ik vanwege de smaak heel benieuwd geworden. Zelf gebruik ik eigenlijk buiten tandpasta weinig extra’s voor mijn gebit behalve tandenstokers van Stimuldent.

Annette
4 jaren geleden

Klinkt goed zeg, ik houd wel van lemon dus vooral die tandpasta spreekt me aan