Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?) 9 gabor Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?)
Afvallen/ Dieet, Artikelen, Fashion, Gezondheid, Lifestyle, Schoenen

Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?)

Sinds kort bezit ik een paar geweldige sneakers van Gabor en mijn voornemen is om daarop lekker te gaan wandelen. Nee, niet hardlopen en mijzelf in het zweet werken maar gewoon, iedere dag een blokje om. Wist je overigens dat “gewoon” wandelen al heel gezond is? Ik ben geen type die in een sportoutfit gaat hardlopen, want het ontbreekt mij simpelweg aan een beetje conditie en mijn knieën vinden al dat gestamp niet bepaald prettig. Rustig wandelen in mijn eigen tempo past meer bij mij en is ook nog eens heel gezond. En wandelen doe je natuurlijk op comfortabele schoenen, daarom koos ik voor deze fijne sneakers van Gabor, kijk maar mee!

Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?) 11 gabor Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?)

Rood!

Jullie weten dat ik van kleurtjes hou, dus koos ik voor deze mooie rode kleur. Qua pasvorm zitten ze perfect; Gabor is een merk die het niet “zo nauw” neemt en daar bedoel ik mee dat schoenen van het merk Gabor altijd heel comfortabel zitten vanwege de bredere voet. Als je ouder wordt zakken je voeten in waardoor ze vanzelf breder en langer worden (ik had vroeger maat 36, nu maat 37). Ik weet dat ik al die smalle modelletjes links moet laten liggen, die zitten al snel te strak.

Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?) 13 gabor Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?)

Wat mij ook direct aansprak waren de ritsen aan de zijkant, zo trek je ze met gemak aan en uit. En wat een leuke details, kijk maar!

Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?) 15 gabor Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?)

Deze rood kleurige lage sneaker 431 komt uit de Best Fitting collectie van het merk Gabor. Dit model is uitgevoerd in zacht suède en details van metallic goudkleurig leer. De binnenvoering is een combinatie van leer en textiel en het voetbed is uitneembaar. De goudkleurige rubberen inzet op de hiel heeft een verstevigende werking en de kurken tussenzool zorgt voor een optimale demping. De zool loopt naar achteren toe op tot een hakhoogte van bijna 3 centimeter. Het fijne ribbelprofiel in de loopzool biedt veel grip en stabiliteit. 

Gabor staat garant voor comfort. Het geheim van het merk is een combinatie van oude ambachten, moderne technologie en een groot gevoel voor fashion. En wist je dat elke Gabor schoen wordt opgebouwd rond de leest? Deze methode zorgt voor de ideale pasvorm, elke collectie opnieuw.

Waarom is wandelen zo goed voor je?

Goed voor je darmen

Bewegen is ook goed voor je darmen, zeker als je een zittend beroep hebt (en voor alles de auto pakt). Je spijsvertering verbetert en het gaat ook obstipatie tegen.

Sterkere rug

Je verbetert de bloedcirculatie in je ruggenwervel, je houding en mobiliteit. Zeker goed als je veel last hebt van lage rugpijn (ik!). Wandelen versterkt de spieren, botten en kraakbeen en vermindert daardoor de kans op osteoporose (botontkalking).

Uit onderzoek van de universiteit van Tel Aviv bleek dat twee tot drie keer per week twintig tot veertig minuten wandelen bijna net zo effectief is als het doen van spierversterkende oefeningen tegen rugpijn. Je traint hiermee namelijk ook je buik- en rugspieren.

Weerstand

Door te wandelen wordt de doorbloeding gestimuleerd en dat versterkt weer je afweersysteem. Ook activeert wandelen je ‘natural killer cellen’ die virussen kunnen uitschakelen.

Ideeën opdoen en je geheugen

Wandelen is ook goed voor je creativiteit en denkvermogen. Op zich logisch, want ook je hersenen profiteren van een betere doorbloeding. Zij kunnen dan nieuwe verbindingen maken. Net zoals je onder de douche soms op creatieve ideeën en oplossingen komt, gebeurt dat met wandelen ook. En creatieve ideeën kan ik als blogger en “kunstenaar” natuurlijk heel goed gebruiken! Zeker ouderen moeten blijven bewegen; de kans op alzheimer wordt maar liefst met 20 tot 50 procent vermindert.

Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?) 17 gabor Lekker Wandelen op mijn Nieuwe Sneakers van Gabor! (En waarom is wandelen zo gezond?)

Longen

Je vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen. Dat dat belangrijk is hoef ik natuurlijk niet uit te leggen.

Gewicht verliezen

Je hoeft je niet in het zweet te werken of je te verdiepen in het zoveelste dieet. Met wandelen verbrand je ongeveer 240 kilocalorieën als je een half uurtje flink loopt. Dus tel maar op als je langer en dagelijks de benenwagen neemt!

Goede nachtrust

Een frisse neus halen, wie kent deze uitdrukking niet? Het mooist is het natuurlijk als je niet in een drukke stad woont of ergens waar allemaal fabrieken staan. Dan kan je een lekker iedere dag een blokje om. En anders is er vast wel een park of bos in de buurt.

Daglicht zorgt ervoor dat je beter slaapt, het reguleert je dag- en nachtritme. En daglicht zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt. Je slaapt  niet alleen makkelijker in, maar verbetert ook de kwaliteit van je nachtrust.

Eindconclusie:

Wandelen heeft dus hartstikke veel voordelen! Je maakt je hoofd even leeg, je lichaam profiteert ervan en het maakt de mens vrolijker.  Lekker alles even loslaten wat er allemaal moet, en ‘in het moment zijn’.

Last van stress heeft iedereen wel eens en sommige mensen hebben chronische stress. Je staat als het ware “altijd aan”, en je raakt op een bepaald moment uitgeput. Nu is stress zelf vaak niet de grootste boosdoener maar het tekort aan herstel maakt dat mensen ook letterlijk ziek ervan worden. Mijn nieuwe sneakers van Gabor hebben een perfecte pasvorm en lopen zalig! Niks schoenen die je “in moet lopen”, maar startklaar voor een fijne wandeling! Dus trek ook een paar wandelschoenen van goede kwaliteit aan, en loop iedere dag een blokje om. Loop je met mij mee? Marie is er helemaal klaar voor!

Op wat voor schoenen wandel jij het liefst?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
4 maanden geleden

Ze zijn leuk Babs! En ook dat laagje kurk. Ik weet dat het niet fashionable bedoeld is, maar zo oogt het wel. Ik loop zelf regelmatig een rondje buiten (niet zo lang als je beschrijft, vaak zit er ook nog een zitsessie met een koffie to go bij – of eentje die ik meeneem in een warmhoud beker) en dat doe ik het liefst op comfortabele schoenen en dat zijn dan toch vaak sneakers.

Tessa
4 maanden geleden

Toffe sneakers. Ik heb twee paar sneakers van Ted Baker. Die lopen ook echt heerlijk

chucky1012
chucky1012
4 maanden geleden

Dat zijn prachtige shoes…..
Ik heb een hoge brede wreef en pas geen schoenen met een rits daar.

Xoxo

Ilona
Ilona
4 maanden geleden

Prachtige schoenen Babs en zo te zien heeft Marie ze goedgekeurd! Ik loop meestal gewoon op mijn sneakers maar voor lange wandelingen heb ik “echte” wandelschoenen. Ik heb inmiddels ook een maat groter, nu 42 en heel veel schoenen gaan maar tot 41. Als je ouder wordt is de spierspanning lager en de boog onder de voetzool wordt ook lager waardoor je voeten inderdaad groter worden:-) (ooit geleerd op mijn pedicure opleiding). Handig ook dat ritsje dan hoef je niet steeds veters te strikken. Hier heb je vast veel plezier van!