Mijn rug- en hoofdpijn uitgelegd-Personal 9 hoofdpijn Mijn rug- en hoofdpijn uitgelegd-Personal
Artikelen, Over mij, Overhangende oogleden

Mijn rug- en hoofdpijn uitgelegd-Personal

“Hè Babs, heb je echt zo’n last van je rug?” wordt mij vaak gevraagd.

Ja, iedere dag en als ik opsta doet mijn rug en nek enorm veel pijn. Veel mensen die geen rugpijn hebben, begrijpen er helemaal niets van. Als kind kon ik 1) staand, achterwaarts een holle rug maken, met mijn handen op de grond, 2) hing altijd op de speelrekken, 3) deed jazzballet en ben zo flexibel als een aap. En dat ben ik nog steeds, eigenlijk. Ik kan gewoon voorover buigen en met gestrekte benen mijn tenen aanraken. Artsen denken dan snel dat ik nergens last van kan hebben… Fout!Mijn rug- en hoofdpijn uitgelegd-Personal 11 hoofdpijn Mijn rug- en hoofdpijn uitgelegd-Personal

Foto: Shutterstock

Als ik wakker wordt grijp ik direct naar mijn Tramadol om weer een beetje mens te worden. Het duurt ook altijd even voordat mijn pijnstiller ‘inkickt’ , zoals ik het noem, en dan kan ik weer aan de dag beginnen.

Eigenlijk hoort dit verhaal in mijn andere blog, ik heb namelijk ook een hoofdpijnblog. Maar omdat ik deze vraag toch vaak krijg, zal ik uitleggen waar die pijn, inmiddels chronisch, hoogstwaarschijnlijk vandaan komt.

Ik kan het niet beter uitleggen dan deze filmpjes voor mij doen. Thanks YouTube! Ook kan ik bijna niet voorstellen hoe het is om een dag geen pijn te hebben. Het sloopt je lijf, die vermoeidheid en constant die Battle te voeren om de dag een beetje leuk door te komen is f@#cking frustrerend.

In mijn geval is  rugpijn ook gekoppeld aan darmproblemen, als hij traag is, des te meer ellende. En een toefje stress maakt dat je constant in een vecht en vlucht modus zit. Dus dat helpt ook niet echt mee.

Hoofdpijn

Door mijn zware (hangende) oogleden heb ik last van veel hoofdpijn. Ik kan ik ‘s avonds nauwelijks nog een boek lezen.  Of ik moet doen wat Mr. Bean deed in de film Mr. Bean’s Holiday… Hahaha, echt, maar zo voelt het wel.

 

Toen ik bij de Huidacademie was, in verband met mijn nieuwe huidregime van ZO Medical, merkte mijn huidtherapeute Charlotte al op dat ik enorm kneep met mijn ogen tegen de zon. “Ben je overgevoelig voor licht?” Ja, dat klopt inderdaad. Te felle zon en ik zie geen steek meer. Ook verlichting op kantoren en in winkels ervaar ik als hinderlijk. Flikkerend licht, TL buizen… Dan zie ik direct vlekken voor mijn ogen.

zon mediapark (Large)

Het kan ook indirect komen door de medicijnen die ik slik, een opticien had het nog voor mij nagezocht.

Ook het blauwe licht dat uit LCD en LED schermen komt (TV, Laptop, Tablet en smartphone) is enorm vermoeiend voor je ogen. Je hebt daarvoor speciale beeldschermbrillen, ik ga eens op zoek naar een goedkope geel/oranje kleurige zonnebril. Die speciale brillen zijn zo duur.

Bijnieruitputting: als je daar over leest, gaat er ook een wereld voor je open. Google er maar eens op.

Pijn door die vervelende Triggerpoints

Ik denk dat veel mensen met rug en hoofdpijnklachten net zoals ik, ook last kunnen hebben van  Triggerpoints. Ik loop al meer dan 10 jaar te kwakkelen met mijn gezondheid, heb zeker  €1000 – €2000 gespendeerd om een oplossing te zoeken, maar ik denk dat ik nu zover ben, dat het voor mij helder is, wat er allemaal speelt.

Mijn bron zit in o.a in stress, een verkeerde lichaamshouding en ik vrees ook een allergie voor gluten en andere voedingsmiddelen. Ken je het gevoel dat je buik  zich opblaast als je een boterham hebt gegeten? Precies, dat dus.

In deze filmpjes wordt heel duidelijk uitgelegd wat Triggerpoints zijn en wat ze doen met je lichaam.

 

 

Ik vraag mij af of jullie wel eens last hebben van Triggerpoints, je kan ze zo voelen. Van die harde bolletjes in je spieren. In je nek misschien?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Shopverslaafd
Shopverslaafd
7 jaren geleden

oh jee het is me nogal niet wat
2 jaar terug vreselijke rugpijnen gehad, ziekenhuis in en uit
Een kastje gehad met plakkers op de rug, fysio, manueel
Uiteindelijk tramadol gekregen en een verwijzing voor een rugkliniek in Velp
Een scan gekregen, 10 behandelingen en ik was er vanaf
Gelukkig want de optie was om te spuiten in de rug
Wat het nu was is nooit duidelijk geworden waarschijnlijk door zwaar sporten en dunnere wervels
Sterkte rugpijn is vreselijk

Annette
7 jaren geleden

Jazeker zit regelmatig ook te lang achter de computer (zowel werk als prive) dus dan heeft de nek etc veel te lijden… Duidelijk filmpje die met de animatie.