Nieuw van Beauty Kitchen: Natruline Lippenbalsem 9 natruline Nieuw van Beauty Kitchen: Natruline Lippenbalsem
Artikelen, Beauty Kitchen, Huidverzorging, Merken

Nieuw van Beauty Kitchen: Natruline Lippenbalsem

Beauty Kitchen heeft er jaren aan gewerkt en het resultaat mag er zijn! Natruline is een lippenbalsem zonder ‘nasty ingredient’ petroleum jelly. Het duurzame beautymerk lanceert meteen twee versies, een veganistische lippenbalsem en een balsem met bijenwas.

Nieuw van Beauty Kitchen: Natruline Lippenbalsem 11 natruline Nieuw van Beauty Kitchen: Natruline Lippenbalsem

Minerale olie consumeren

Of het nu zomer of winter is, de kwetsbare huid van je lippen kan droog, schraal en schilferig zijn. Dus gebruik je een lippenbalsem om ze zacht en gaaf te houden. Maar hoe gezond is een standaard lippenbalsem waaraan minerale olie (ofwel petroleum jelly) is toegevoegd? Want shocking but true: wanneer je elke dag een aantal keer lippenbalsem aanbrengt, slik je naar schatting vier hele stiften per jaar door zo blijkt volgens het Europees Wetenschappelijk Comité voor Consumentenveiligheid.

Met deze lippenbalsems verorber je zogenaamde MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons). Het vermoeden is dat deze stofjes gevaarlijk zijn wanneer je ze inslikt en je kunt ze daarom beter vermijden, vindt ook de Consumentenbond.

100% natuurlijk

0% petroleum Natruline bevat geen minerale olie. Het is niet alleen 100% natuurlijk maar het dóet ook echt iets voor je lippen. Het bevat namelijk ingrediënten waarvan bewezen is dat ze vocht vast kunnen houden. Ze vormen zo een natuurlijke barrière die je lippen zacht, gezond en gaaf maakt.

Er zijn twee versies, Natural en Vegan. De Natural variant bevat castorolie, carnaubawas en bijenwas.

De Vegan variant bevat castorolie en carnaubawas. Niets meer en niets minder!

Het zijn fijne lippenbalsems, ze doen wat ze moeten doen. Ik merk dat ik nu al last heb van droge lippen en korstjes, dus wat doe ik? Scrubben en smeren, dat werkt helemaal top!

Consumentenadviesprijs:

  • Natruline lip Treatment Natural€ 3,49 (20 gr)
  • Natruline lip Treatment Vegan€ 3,49 (20 gr)

Beauty Kitchen is verkrijgbaar bij Holland & Barrett in Nederland en België. Voor verkoopinformatie en de webshop: hollandandbarrett.nl en hollandandbarrett.be.

Gebruik jij een lippenbalsem en let je er dan op of er minerale olie in zit?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
bychristiana
2 jaren geleden

Ik gebruik dagelijks een balm voor op de lippen. Minerale olie hoef ik zelf niet perse te vermijden. Als de lippen namelijk echt heel droog zijn, kan het best heilzaam werken omdat minerale olie een beschermend laagje vormt, mits je het niet te lang achtereenvolgens gebruikt en afwisselt met meer voedende en hydraterende ingrediënten.

Deb
2 jaren geleden

Ik gebruik weinig lippenbalsems en wanneer ik ze gebruik dan graag zonder minerale olie. Fijne nieuwe producten weer van Beauty Kitchen! Ben deze momenteel ook aan het testen.

Rory
2 jaren geleden

Door de consternatie destijds lette ik er zeker op. Aan de andere kant hoorde ik onlangs van een hoogleraar dat het juist een Hoax was. Om de alertheid van de mens te checken? I don’t know. Hoe dan ook vraag ik mij af hoe het nu zit met die ‘foute’ deeltjes in lippenbalsems waar ze het toen over hadden.

Tessa
2 jaren geleden

ik let eigenlijk nooit op ingrediënten

chucky1012
2 jaren geleden

Ik ben addicted aan lippenbalsems….
Deze wil ik dolgraag aan mijn collectie toevoegen maar dan heb je ook wat in de herfst en de winter…..

Xoxo