merry-christmas-and-a-happy-new-year
Artikelen, Feestdagen, Kerst, Lifestyle, Winkelen

Mijn persoonlijke kerstkaarten zijn binnen, hoe vinden jullie ze?

Mijn eigen kerstkaarten, hoe leuk is dat! Toen ik de oproep zag van Drukbedrijf.nl, klom ik direct in de “pen”. Als blogger wil je altijd mooie visitekaartjes bij je hebben. Eigenlijk zijn veel vormen van promotie interessant, behalve posters, brochures of flyers.  Dan denk ik meer aan restaurants en dergelijke. Ik heb gekozen om mijn eigen kerstkaarten te laten drukken en dat had nogal wat voeten in de aarde.

250-kerstkaarten

Drukbedrijf.nl maakt ook buitenreclame, ansichtkaarten, stickers (raamstickers, vloerstickers etc) kleding ( hoodies, petten, sweaters, t-shirts etc) tassen, placemats, deurhangers, bierviltjes, kalenders… teveel op op te noemen.

En dan speciaal bedrukt met jouw logo of wat je er op wilt hebben. Super leuk toch?

Ik kreeg een mail wat ik graag wilde bestellen en mijn keuze viel op visitekaartjes en kerstkaarten. Het leek mij leuk om naar collega’s en de PR bedrijven dit jaar een kaartje te sturen die helemaal beautybybabs was. Origineel, toch?

Bestelwijze:

Je kan via de website van Drukbedrijf  jouw product helemaal naar wens aanpassen. Zoals bij kaartjes het formaat, de vouwwijze, de bedrukking, de papierrsoot en de afwerking.

In mijn geval wilden zij liever dat alles per email werd opgestuurd, op zich handig.

Maar…

Ik heb nog nooit zo veel email contact gehad over een product. Ik had diverse keren mijn ontwerp opgestuurd maar dan bleek dat de resolutie steeds niet hoog genoeg was. En ik heb daar totaal geen verstand van. Ik blog, schilder maar heb geen kaas gegeten van Photoshop of hoe je drukwerk bestanden moet aanleveren. Als ik naar mijn horloge kijk, weet ik ook niet hoe je zoiets moet maken. Of is dat erg kort door de bocht?

Wat was het probleem?

De kleuren van de kerstkaart staan in RGB, ze moeten in CMYK kleuren staan. En de resolutie van beide afbeeldingen zijn te laag. De resolutie moet minimaal 300 DPI zijn om ze te kunnen gebruiken.

Oké, hier snap ik dus helemaal niets van.

Dus bedacht ik mij plots dat Sonja van Yustsome daar veel meer verstand van heeft en ik heb haar gevraagd of zij mij kon helpen. Zij had zelfs het ontwerp aangepast en het zag er veel mooier uit! Zij is echt een rots in de branding!

 

kerstkaart-beautybybabs

Als dank heb ik haar naam op de kaart laten drukken, want zij steekt er ook tijd en energie in en zo kan ik ook wat terug doen.

ontwerp-sonja-van-de-sande

Visitekaartjes

Nu wilde ik eigenlijk ook nog nieuwe visitekaartjes maar de resolutie was ook niet goed… Ik durfde bijna niet weer bij haar aan te kloppen, maar toch maar gedaan. Zij had al een keer visitekaartjes voor mij ontworpen maar omdat ik een nieuw thema en logo heb vond ik het wel gaaf om de visitekaartjes weer aan te passen. Ze komen allemaal wel een keer op, althans, daar ga ik van uit.

Zij had de afbeelding voor de visitekaartjes ook verbeterd dus dacht ik dat het nu in orde zou zijn..

Het was nog niet goed, hahaha. Allemachtig. Ik gaf het op en heb doorgegeven dat de kerstkaarten voldoende waren. Daar was ik al heel blij mee.

Om mij tegemoet te komen hebben zij 250! stuks afgedrukt en ik moet zeggen dat de kwaliteit wel heel mooi is! Het papier is lekker stevig en de kleuren zijn goed, netjes afgewerkt en kreukelvrij bezorgd. Top!

merry-christmas

Details:

  • Ansichtkaarten Papiersoort: 350 grams sulfaatkarton (1 zijde glad)
  • Formaat: A6 liggend (148 x 105 mm)
  • Bedrukking: 4/1 (Dubbelzijdig full color / zwart)
  • Afwerking: Enkelzijdig glanslaminaat
  • Vouwwijze: Ongevouwen
  • Levering: Budget levering

 

Ik hoop dat ik nog jaren blog, ik kan hiermee wel vooruit!

 

Wat vinden jullie van mijn kerstkaarten? (enne Sonja, deze week krijg je natuurlijk het kaartje in de bus!)

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
5 jaren geleden

Hihihi ik vind ze echt geweldig. Jij zo bij de boom. Echt heel leuk gemaakt! En ook zo leuk dat je kaartjes hebt speciaal voor de kerst. En wat veel! Ook fijn dat ze zo geholpen hebben. Ik ben ook echt een ramp in dat soort dingen;)

Debbie
5 jaren geleden

Dat zijn mooie kaarten geworden Babs! Als je geen Photoshop kennis hebt is het inderdaad lastig. Maar dat bedrijf zou toch wel ergens richtlijnen moet hebben voor je ontwerp? Ik ben er over aan het denken om dit jaar ook zelf kerstkaarten te maken. Voor privé dan, zakelijk heeft dat nog niet zo veel nut (denk ik). Maar met dat plan moet ik gaan opschieten haha. Ik vind ze wel erg mooi geworden!

Astrid
5 jaren geleden

Hey Babs,

Die zijn echt super leuk geworden zeg! Maar wel een gedoe er omheen, zonde van de visitekaartjes, jammer dat ze nog niet goed waren.
Maar de kerstkaarten zijn echt super mooi geworden! En echt lief van Sonja dat ze jou geholpen heeft 🙂 !

Liefs!

Claudia
5 jaren geleden

Wat ontzettend leuk Babs en wat lief van Sonja!! Ik vind het ontwerp erg goed gelukt! Jou houd ik ook in gedachten!!

Vanessa
5 jaren geleden

Ze zien er superleuk uit!

Deb
5 jaren geleden

Mooie kaarten! Hiermee kun je wel ff vooruit idd. Wat een gedoe om het voor elkaar te krijgen. Gelukkig kreeg je hulp. Het moet echt veel makkelijker kunnen. Om dit te regelen moet je onderhand een professional zijn. Maar het eind resultaat mag er zeker zijn!

Tamara TS
5 jaren geleden

Ze zijn leuk geworden!!! Ik denk wel dat ik al was afgehaakt haha, bij mij moet het gewoon foto, printen en klaar zijn.

Anna Gerrie
5 jaren geleden

Leuke kaarten! Gelukkig kon Sonja je helpen 🙂 ik ga dit jaar voor het eerst kerst kaarten versturen. Pop-up kaartjes heb ik gekocht.

Armande
5 jaren geleden

Ik vind ze heel geslaagd, kersterig ook. Met het ontwerp van zoiets kan je flink lang zitten te prutsen inderdaad.
Ik denk dat ik maar weer wat handgemaakts doe dit jaar, ik heb altijd zoveel papier e.d. liggen!

YuSt
5 jaren geleden

Babs, je weet het je mag altijd aankloppen! En ik vind ze supertoll geworden!
Jammer dat het visitekaartje nog ergens in een bak met ‘niet goed’ ligt. Want in principe zou elke drukker hiermee moeten ‘kunnen’ werken. Echter als men nog maar net uit het lood is kan ik het plaatsen 😁 Goed, ik moet niet invullen… foei!