FM parfum test 1
Artikelen, Parfum, Reviews, Webshops

Review- 5 luxe parfums voor een vriendelijke prijs van FMFan

Ruiken de parfums van FMFan net zo goed als …?

Ik werd benaderd door FMFan.nl om een parfum te testen, en daar ben ik natuurlijk voor in! Ik mocht zelf kiezen (moeilijk, zoveel keus) en ik kreeg ook wat samples. (bofkont die ik ben)

FM Fan heeft een collectie geuren voor dames en heren, die dezelfde grondstoffen bevatten als high-end merken  maar kosten zoveel minder. Alle geuren zijn geïnspireerd op een high end merk.

Neus in de aanslag, we gaan testen en heerlijk ruiken!

FM 353 Love Don’t Be Shy van Kilian

Welke geuren heb ik getest?

 

  • FM 353 (Love, Don’t Be Shy van Kilian)
  • FM 352 (Le Parfum van Elie Saab)
  • FM 366 (Black Opium van Yves Saint Laurent)
  • FM 20   (Flowerbomb van Viktor & Rolf)
  • FM 358 (Manifesto van YSL)

 

Hoe heb ik het getest?

Ik heb iedere dag een ander parfum gebruikt. Hoe lekker je een geur vindt is natuurlijk heel persoonlijk. De een houdt van adukibonen en de ander van oesters, om maar wat te noemen.

De samples heb ik blind getest. Er staat wel een nummer op, maar daar heb ik niet naar gekeken. Dus een druppeltje op mijn pols gedept en raden maar. Welke geur is het ?

FM 353- geïnspireerd door Love, Don’t Be Shy van Kilian

Collectie: Luxury, Capaciteit: 50ml, Geur: 20%, Type: Zoet

 

Collectie: Luxury, Capaciteit: 50ml, Geur: 20%, Type: Zoet

Intense aroma’s van rozen, oranjebloesem en jasmijn, heerlijke geurnoten van karamel en vanille met een snuifje van neroli maken deze compositie bedwelmend met haar unieke zoetheid.

Ik heb ooit een sample meegekregen bij Skins en vond hem echt heel bijzonder. Dat was dus deze geur van Killian. Karamel en vanille vind ik altijd lekker ruiken en als wij het over snoepen hebben… karamel- en vanillepudding, daar mag je mij voor wakker maken.

FM parfum killian

 

Neroli ofwel sinaasappel- of oranjebloesemolie kan het stofje serotonine in de hersenen verhogen. (yes!) waardoor je humeur verbetert, en schijnt te helpen bij angst en emotionele uitputting (Yes,Yes!) Hier kan ik wel liters van gebruiken… Je wordt er rustiger van. Het is een exotische bloemengeur.

De Fles

De fles vind ik zo mooi.  Het donkerzwart en zilver geven het een luxe uitstraling. En de vorm is heel speels. Ik moest een beetje denken aan een bowling kegel of een pion van mens-erger-je-niet.

Op de foto zie je wat ik bedoel.

FM 353 Love, Don’t Be Shy van Kilian

 

Wat vind ik ervan?

Ik ben geen parfumeur en DE neus heb ik niet, maar ja hoor… dat is hem gewoon. Dezelfde geur zoals ik mij herinner.

Goddelijk lekker, ik weet het niet anders te omschrijven. Zoet, maar niet BonBon zoet. Zacht-zoet eigenlijk.

De prijs bij FM Fan is : €26,50

FM samples

FM 352 – geïnspireerd door Le Parfum van Elie Saab

Collectie: Luxury, Capaciteit: 50ml, Geur: 20%, Type: Provocatief

FM 352

 

Deze parfum is geïnspireerd door Le Parfum van Elie Saab. Fluweelzachte geur die boeit met de zoetheid van jasmijn, oranjebloesem, patchouli en honing. Trekt uw aandacht en verleid.

 

Wat vind ik ervan?

Elie Saab had ik direct goed. Ja, zonder twijfel. Ik herkende deze direct. Ik heb zo vaak in de winkel aan Le Parfum geroken nadat ik in een glossy zo’n geurstrip had open geritst. Ik was er direct verliefd op. Echt een vrouwelijke, romantische geur!

De prijs van een fullsize fles bij FM Fan is : €21,50

 

FM 366 – geïnspireerd door Black Opium van Yves Saint Laurent

Rebels, Stads, Sexy, met een bite, Capaciteit: 50 ml

FM 366

 

Geurnoten:

  • Topnoten: roze peper, oranjebloesem, peer
  • Hartnoten: koffie, jasmijn
  • Basisnoten: vanille, patchoeli, cederhout

 

Wat vind ik ervan?

Heerlijk! Ik hou van geuren met een stevige ‘bite’! Ik wil hier ook wel een fullsize verpakking van hebben. De geur is volgens mij iets minder sterk dan de originele versie en blijft iets minder lang hangen in vergelijking met de andere geuren die ik getest heb.

Maar verslavend zoals opium … absoluut.

Prijs bij FMFan: €29,50

 

FM 20 – geïnspireerd door Flowerbomb van Viktor & Rolf.

Collectie: Classic, Capaciteit: 30ml, Geur: 20%, Type: Zoet

FM 20

 

Sensuele roos, fijne fresia en verleidelijke orchidee, ondergedompeld in zwarte thee, patchouli en muskus aroma’s. Pure zoetheid!

Wat vind ik ervan?

Hou je van zoet, dan zit je goed. En soms heb ik dat nodig. Qua voedsel, maar ook qua geur. Even niet een sexy gevoel, maar als een bonbonnetje die iedereen wel lust 😉

Terwijl ik dit nu zoet zit te typen, nu in de aanbieding voor €11, 55

 

FM 358- geïnspireerd door Manifesto van Yves Saint Laurent

Collectie: Luxury, Capaciteit: 50ml, Geur: 20%, Type: Tijdloos

FM 358

Uiterst vrouwelijke geur verweven met witte bloemen en een delicate basis van sandelhout en ceder. Omringd met vage noten van vanille, verfrist met een vleugje bergamot en zwarte bes.

 

Omdat ik toch wel fan ben van YSL, wilde ik deze geur ook zo graag proberen. Omdat ik weer vanille in de beschrijving las. Ik heb hem wel eens bij een parfumerie een wolkje opgespoten en ik zeg het eerlijk, ik had de originele  foto van de reclame ook in mijn hoofd. Die fles vind ik zo prachtig… dat paars en die ring eromheen, wauw!

Wat vind ik ervan?

Dit is zo een geur die hoort bij een lange japon, voel je wat ik bedoel? En als je dan in je hals gekust wordt… ik sla door.. mijn fantasie slaat een beetje op hol.

Prijs bij FMFan: €21,50

Allemachtig, wat zijn ze goed, zeg! *maakt een buiging*

Als je op de website van FM Fan kijkt, zie je dus flesjes parfum die genummerd zijn. Sommige flesjes zien er hetzelfde uit, en sommige zijn weer totaal anders. Dat vind ik leuk, en er zitten echt een paar juweeltjes tussen.

Over FM Fan

De FM parfums op FMfan.nl komen worden ingekocht bij DROM. DROM verkoopt ook parfums aan de bekende merken, die het onder de bekende (dure) namen op de markt brengen. Doordat het bij een nummer blijft, hetzelfde flesje en geen dure marketing, kunnen de parfums veel goedkoper aangeboden worden.

FM Fan heeft niet alleen parfums, maar ook make-up, huidverzorgingsproducten en zelfs  spullen voor het huishouden.

Er zijn mensen die alleen gaan voor de parfums die te koop zijn bij Douglas of ICI Paris, maar ik ben blij dat parfums ook binnen het bereik liggen voor degenen die niet in een keer een groot bedrag kunnen neertellen.

 

Conclusie..

Deze geuren zijn gewoon goed. Niets op aan te merken. Ze ruiken net zo lekker (vind ik) als de originele parfums en blijven goed op de huid zitten. Wat ik ook zo ideaal vind, is dat je eerst kan kijken of een geur echt bij je past. Je kan bij FM Fan samples bestellen à 0,99 … Beter dan een geurstrookje vind ik. Je kan ruiken hoe de geur zich ontwikkeld op jouw huid. En bij iedereen is dat anders.

Ik vind het echt geen geld voor zulke heerlijke parfums. Ja, je mag mij gerust een FM Fan noemen.

Bezoek ook de Facebookpagina van FMFan, dan blijf je altijd op de hoogte van hun parfums en aanbiedingen!

approved by BeautyByBabs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
YuSt
6 jaren geleden

Oooooh, ja je beschrijft de fles perfect!
En het lijkt me fijn om van je favoriete geur een dupe te hebben, voor door de weeks!

Natasja
6 jaren geleden

Wauw, die flacon is prachtig, en de geuren klinken erg goed!

willeke van der ven
6 jaren geleden

Ja die zijn zeker super goed! Ik ben een echte parfum addict en ‘spuit’ wat af. Verkoop dan ook al jaren de FM parfums.

jeapiebel
6 jaren geleden

Wat is dat fijn zeg dat tegenwoordig meer alternatieven voor lekkere parfum met een wat betaalbare prijs. Belangrijk als het maar lekker is. Ik ben zelf gek op het origineel, maar mijn optie is altijd open van zo een. 🙂 waarom ook weer niet. Samples bestellen à 0,99 euro dat is ideaal.

chucky1012
6 jaren geleden

Wat een prachtige flacon!
Goede tip om budget geprijsde parfums te kopen!
Het klinkt erg goed.