bambook en beschrijving 1
Artikelen, Lifestyle, Reviews

Review- Bambook, het duurzame uitwisbare schrift

Schrijven jullie ook alles op op losse velletjes papier? En kan je daarna je lijstjes ook nergens meer terugvinden? Bambook heeft voor die mensen de perfecte oplossing gemaakt! En hou je van duurzaam, dan moet ook zeker verder lezen!

bambook handig

Toen ik Bambook “ontdekte” wist ik direct dat dit mijn holy grail onder de schrijfwaren/notitieboekjes zou zijn. Ik heb standaard een schrijfblokje naast mij liggen waar ik ieder (blogpost) idee, to-do list en al mijn ingevingen op schrijf. Maar zodra ik merk dat het brood op is (om maar een voorbeeld te geven) dan pen ik dat rustig op datzelfde briefje.

bambook 1

Ik wil net als Astrid (Miss Sentinelli) ook eens wat meer gestructureerd  te werk gaan zodat alles overzichtelijk blijft. Zij maakt keurige bullet journals en nog veel meer om het overzicht te behouden. Als ik iets snel opschrijf en het ziet er lelijk uit, dan is deze neuroot geneigd om weer een nieuw briefje te pakken en het dan nogmaals, maar dan netjes op te schrijven.  Hup, weer een vel papier in de bak!

Bambook Basic

babs is bambook

De Bambook basic is een uitwisbaar notitieboek in A5 formaat. In essentie is het de combinatie van twee producten: het whiteboard en het schrift. De pagina’s zijn zo bewerkt dat ze volledig uitwisbaar zijn.

Uitwisbaar

Het Bambook schrift is eigenlijk een handzame versie van een whiteboard. Aan de achterkant van de stift zit een gum en zo kan je weer wissen wat je weg wilt halen. En wil je een hele pagina wissen, dan neem je een vochtige doek, je veegt hem schoon en je hebt gewoon weer een blanco bladzijde!

Duurzaam

Dat spreekt voor zich, je hoeft geen volle prullenbak meer te hebben. Ideaal!

Bamboe

De kaften zijn gemaakt van bamboe karton, dit ziet er niet alleen heel goed uit ziet, het is ook nog eens duurzaam. Om het verhaal compleet te maken is elke Bambook ‘Made in Holland’.

De Stift

De stift is voor 39% gemaakt van gerecycled materiaal en gaat even lang mee als een normale pen. Door de gum op de achterkant kan je gemakkelijke aanpassingen doen bij het maken van aantekeningen. De stift wordt in de webshop verkocht in de kleuren zwart, blauw, groen en rood.

Review- Bambook, het duurzame uitwisbare schrift 9 bambook Review- Bambook, het duurzame uitwisbare schrift
Krabbel door Jeroen gemaakt. Herken je deze geweldige man die helaas niet meer in ons midden is?

Linkshandig

Omdat ik linkshandig ben vroeg ik mij af in hoeverre mijn krabbels zouden gaan vlekken. Ik schreef op de basisschool nog met een kroontjes pen en dan moet je natuurlijk niet met je hand over de nog natte inkt gaan schuiven. Omdat je gewoon wat aantekeningen en krabbels maakt heb ik geen last van vlekken in de Bambook en de inkt van de stift droogt ook snel 5 seconden). Geen probleem dus, top!

Er zit ook een handige penloop bij. Je plakt deze aan de binnenkant van de achterste bladzijde, daarna duw je de dop van de stift erin en dan kan je met gemak de stift pakken en terug klikken in de huls na gebruik. Perfect voor mij en anderen die ook hun pen wel eens kwijtraken 🙂

 

Personaliseren

Je Bambook schrift kan je ook  helemaal laten personaliseren! Onwijs leuk, jouw logo, huisstijl, naam van je blog, kind, een afbeelding van je kat of hond, noem maar op! De voor- en achterkant van het Bambook schrift kan je volledig zelf ontwerpen. En als je er niet uitkomt dan helpen zij je.

Bambook schriften zijn verkrijgbaar in diverse maten

  • A 4
  • A 5
  • A 6
  • En ook verkrijgbaar in een hardcover exemplaar (zie hieronder)

 

bambook hardcover

Waanzinnig handig!

Dit lijkt wel voor mij ontworpen te zijn en wat ben ik blij dat ik de Bambook heb ontdekt. Het is zo praktisch en je bespaart een hoop papier en ergernis. Mijn to-do lijst voor mijn blogposts staat er nu op. En mijn artikel over Bambook kan ik nu uitgummen. Mission completed and accomplished!

Een uitwisbaar schrift, geen papierverspilling en ik kan hem keer op keer weer gebruiken. Ideaal voor deze chaoot!

Neem een kijkje op Bambook.nl, beslist de moeite waard als je toe bent aan…!

 

 

Als de 20 pagina’s vol zitten, veeg je het schrift leeg en is het schrift weer als ‘nieuw’. Het is dus het laatste schrift dat je nodig hebt!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
SIES
SIES
5 jaren geleden

Ontzettend jammer dat de tekst niet zo vast is als beweerd word de volgende dag zie je dat er delen tekst missen niet zo handig als je het gebruikt voor adressen en telefoonnummers

Rory
6 jaren geleden

Het lijkt mij inderdaad heel erg handig en duurzaam en milieubewust. Het enige waar ik mee zit (ja, ik ben slecht in opruimen en loslaten) is dat je de tekst later weghaalt. Ik wil namelijk terug kunnen lezen of terug kunnen zien wat ik wanneer deed. Toegegeven. De blogposts die ik met de hand schrijf, die scheur ik uit, type ik over en gooi ik weg. Daar zou het dan wel weer handig voor zijn. Maar om een Milly Pie Planner, èn en Bambook èn een spiraalblok als totale to-do lijst te hebben is toch weer … iets teveel.

AC72
AC72
5 jaren geleden
Reply to  Rory

Hoi!
Voordat je de pagina’s uitwist kan je foto’s maken die je opslaat in de bijbehorende app, waarbij je zelf de naam geeft aan de bestandjes zodat je alles achteraf precies terug kunt vinden. Is dus super-handig! Heb m ooit al eens uitgeprobeerd toen het nèt op de markt was, maar als linkshandige vlekte het toen wel een beetje. Maar door deze review ga ik er alsnog eentje aanschaffen😂. Anders is het ook een leuk kadootje…😉!
Dus, die app is de oplossing (of anders eigen foto’s, dat deed ik vaak al met lijstjes en geeltjes)!

Astrid
6 jaren geleden

Hey Babs, Wat een super concept zeg! Het boekje ziet er ook nog eens echt mooi uit. Ik ben hier wel erg benieuwd naar. Echter voor mijn Bullet Journals heb ik al standaard meer dan 60 pagina’s nodig voordat ik met de maandelijkse planningen bezig ga (door allerlei lijstjes, collecties en meer). Ik vind het dus wel jammer dat er maar 20 pagina’s inzitten, dat zou voor mij niet genoeg zijn. Mochten ze notitieboekjes uitbrengen met ongeveer 100-150 pagina’s, dan wil ik het zeker gaan uitproberen! Ik vind het wel echt een top idee zeg! Ps. Super lief dat je… Lees verder »

Vanessa
6 jaren geleden

Super handig dat het uitwisbaar is! Ik kan ook niet zonder notitieboekjes.

Hennie
6 jaren geleden

Wat leuk! Zo kun je doodles maken wat je wilt. Tot in het oneindige. Mooi bedacht!

Aneta
6 jaren geleden

Want super handig dit. Ja ook ik maak me schuldig aan lijstjes en zelfs tientallen notitieboekjes. Ik weer soms niet eens meer wat ik waar heb opgeschreven

Josje
Josje
6 jaren geleden

Wat een ontzettend leuk en handig boekje ga gelijk ff op de site kijken 😀

Annette
6 jaren geleden

Heel erg handig, ik houd van opschrijfboekjes, heb ze overall liggen 🙂

Rebecca
6 jaren geleden

Oh wauw dit vind ik echt ontzettend leuk! Grappig dat het eigenlijk gewoon een mini formaat whiteboard is. En nog mooi ook!

chucky1012
6 jaren geleden

Erg leuk en zeer handig!
Ik ga meteen even kijken….