Bodybutter met Chios Mastiha Oil & Grape 9 BodyButter Bodybutter met Chios Mastiha Oil & Grape
Artikelen, Huidverzorging, Reviews, Treez, Webshops

Bodybutter met Chios Mastiha Oil & Grape

Van de webshop Treez kreeg ik 3 producten waarvan ik er 2 getest heb. Namelijk de shampoo met mastiha en de douche mousse Provence.

Ik ben zoals velen dol op bodybutters , wie gebruikt er eigenlijk nog body lotions? Eigenlijk lees je daar weinig over. Een bodybutter/bodycream voelt gewoon veel rijker aan en vaak zijn de geuren heel intens.

mastiha-cream

Wat is Mastiha?

Ik zal eerst uitleggen wat Mastiha is. Mastiha (spreek uit als “Masticha”) is 100% natuurlijk en wordt gewonnen uit de mastiekbomen die op het Griekse eiland Chios groeien.

Er wordt een inkeping gemaakt in de schors van de boom en zo komt de vloeibare hars vrij. Zodra de hars de grond raakt wordt deze dikke, taaie vloeistof hard. Ze worden ook wel “de heldere tranen” van de mastiek boom genoemd.

Mastiek is een kostbaar goedje en wordt verwerkt in levensmiddelen (dranken en voedsel) en in de farmaceutische industrie.

body-butter-grape-mastiha-oil-chios

Bodybutter met mastiha oil en rode druiven

De bodybutter met Mastiha & rode druiven is verzachtend en rustgevend. Vooral geschikt voor de droge huid.

Deze bodybutter is steviger dan de gemiddelde bodybutters, hij is net ietsje stugger wat ik overigens heel prettig vind. Ik zie het heel goed op mijn rimpelige, droge handen. Na het insmeren zien ze er een stuk gladder uit. Ik had dat ook met een andere crème waarvan de review nog volgt. Ik vond dat wel opvallend.

De bodybutter moet je voor gebruik even warm maken tussen je handen dan smeert het ook beter uit. Het hoeft niet, maar dan wordt de crème net iets soepeler.

 

Ingrediënten:

aqua (water), butyrospermum parkii (shea) butter, glycerin, cera alba (beeswax), theobroma cacao (cocoa) seed butter, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, isoamyl laurate, cetearyl alcohol, glyceryl stearate citrate, glyceryl caprylate, helianthus anuus (sunflower) seed oil, butylene glycol, tamarindus indica seed gum, vitis vinifera (grape) seed extract, pistacia lentiscus (mastic) gum oil, peg-40 hydrogeneted castor oil, tocopherol, alcohol, peg-8, ascorbyl palmitate, ascorbic acid, phenoxyethanol, chlorphenesin, sodium acrylates copolymer, lecithin, xanthan gum, citric acid, sodium phytate

 

Geur

De geur, dat is die typische mastiek geur. Ik kan niet uitleggen hoe dit ruikt, dat moet je ervaren. Ik vind het aangenaam ruiken, maar verwacht geen geur van tropische vruchten, amandelen, vanille of iets van dien aard. Deze geur is behoorlijk uniek. Als ik eraan ruik denk ik aan het mooie Griekenland, de hitte, de natuur, onze vakantie.

Deze bodycrème vind ik super verzorgend voor mijn huid. Mijn onderbenen zijn altijd heel droog en zo ook mijn rug. Ik vraag vaak aan Jeroen of hij mijn rug ermee wil insmeren.

mastiha-bodybutter-op-hand

Ik word anders helemaal kriebelig als mijn rug jeukt en dan is geen keukengerei meer veilig bij mij, hahaha. De pollepels, braadspitten, opscheplepels etc. moeten er dan aan geloven. En daarna gaan ze natuurlijk in de afwasmachine ;)… (rugkrabbers heb ik gehad maar raakte die krengen altijd kwijt)

Deze bodybutter helpt gewoon heel goed, mijn huid is daarna jeukvrij en hij voelt lekker verzorgd aan.

250ml/ €19,75

Chios Mastiha heeft een antimicrobiële, ontstekingsremmende en genezende werking.
De producten van MastihaCare zijn dermatologisch getest, bevatten geen parabenen en zijn niet op dieren getest.

Treez Cosmetics verkoopt producten uit het mooie Griekenland en Franse verzorginsproducten.

 

treez-cosmetics.nl

Wat gebruiken jullie liever, een bodycream/bodybutter of bodylotion?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
5 jaren geleden

Wat een lekkere rijke body butter. Zo te lezen is hij dus echt heel fijn. Wat goed dat hij zelfs tegen jeuk helpt. Ik kan daar ook echt niet tegen. Vroeger hadden we altijd standaard een ruggenkrabber in huis en nu ben ik helemaal vergeten dat ze bestonden. Zo gek eigenlijk hihi

Chantal | Beauty VS Dumasy
5 jaren geleden

Oh wauw deze lijkt me erg fijn! Leuk ook zo’n verhaal erbij over de Mastiha en hoe deze wordt gewonnen uit de mastiekbomen! Interessant! Ik gebruik in de zomer graag een bodylotion, maar in de koude maanden gebruik ik inderdaad liever een bodybutter! Deze komt op het lijstje te staan van: Deze moet ik hebben!
Liefs, Chantal

hillybillybeauty
5 jaren geleden

Body Butter is favoriet bij mij! Maar als ik in de ochtend na het douchen snel in mijn kleren moet gebruik ik vaak een bodylotion. Dat trekt toch net iets sneller in. Ik ben benieuwd naar de geur van deze.

Annette
5 jaren geleden

Ik ben zelf het liefst van de lotion maar als de boel echt droog is ga ik voor het wat steviger spul

YuSt
5 jaren geleden

Ik gebruik het liefste niks. Maar als de jeuk en kriebel erg is, is mijn vriendin de Vaseline spray. Snel en makkelijk… ik heb wel eens van dit merk gehoord. Nu ik de review lees wil ik meer weten.

DisneyChicks
5 jaren geleden

Wat vervelend he, die jeuk! Hopelijk helpt dit goed. Zelf vind ik butters net iets prettiger. Alsof het wat meer voedend werkt. 🙂

chucky1012
5 jaren geleden

Voor mij een geheel onbekend merk!
Maar oh wat klinkt dit goed.
Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de geur.
Bodybutters zijn fijn net zoals er goede handcreme’s zijn.

Lisa
5 jaren geleden

Ik ben meer van de bodylotion. Wil dat het meteen is ingetrokken haha. maar hij lijkt me wel super lekker <3

Evelien
5 jaren geleden

Tip: een spaghetti-opscheplepel werkt heel goed als vervanger voor een ruggenkrabber, hahaha! Of je koopt er een paar op Aliexpress. Kosten ze nog geen euro, en ze zijn mega fijn! Anyway, deze bodybutter klinkt echt hemels. Ik ben zoooo benieuwd naar de geur, volgens mij is die echt verschrikkelijk lekker!

Hennie
5 jaren geleden

Nog nooit van Mastiha gehoord, dus weer wat geleerd! Klinkt als een hele fijne butter!

Voor de snelheid gebruik ik nog steeds bodylotion maar voor mijn huid is een butter véél beter. En als je zegt dat het oudere huidje er blij van wordt, dan ben ik dat vanzelfsprekend ook. 😉