Dermaheal
Artikelen, Haarverzorging

De Top 5 van meest voorkomende vormen van haarproblemen

Haar is heel bepalend voor ons uiterlijk. We verliezen allemaal dagelijks ca. 50 tot 100 haren, hetgeen een natuurlijk proces is en dus volstrekt normaal. Voor veel mensen kan haaruitval echter extremere vormen aannemen. Met de unieke Low Level Laser Therapie (LLLT) behandelmethode en bijbehorende haargroei- producten van Pro Haarzorg wordt haaruitval een grote kopzorg minder!

Dermaheal

Haaruitval is voor de meeste mensen een groot probleem. Onderzoek wijst uit dat men liever een rimpel krijgt of een kilootje te veel heeft dan haren verliest. Wanneer er dagelijks meer dan 100 haren uitvallen merk je dat aan opvallend veel haren in de doucheputje of in de kam of borstel. Er is een top 5 van de meest voorkomende vormen van haaruitval.

  1. Erfelijke aanleg, Alopechia Androgenetica

Vooral mannen, maar ook zeker veel vrouwen hebben hier last van. De oorzaak is een overgevoeligheid voor het DHT-hor- moon (DiHydroTestosteron). De haarzakjes zijn “allergisch” voor dit hormoon en sterven af. Het patroon bij mannen is eerst het kaal worden bij de slapen, een terugtrekkende haarlijn en de kruin wordt kaal. De haren op het achterhoofd blijven be- houden. Bij vrouwen begint het bij de scheiding bovenop. Deze wordt gaandeweg steeds breder.

  1. Slechte kwaliteit van het haar

Droog, breekbaar, poreus of futloos haar komt veel voor. Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn. Externe oorzaken als veelvuldig kleuren, ontkleuren, permanenten, föhnen, stylen, lak en het gebruik van gel op basis van siliconen. Interne oor- zaken zijn natuurlijke haarveroudering, afslankdiëten, stress, medicijnen, voeding en zwangerschap. Het haar wordt broos, poreus, kan dof zijn, kan dunner worden, gespleten haarpunten hebben en snel afbreken.

  1. Natuurlijke haarveroudering

Net als onze huid veroudert ook ons haar. De stamcellen in het haarzakje kunnen in ons leven 25x een nieuwe haar aan- maken, maar bij elke nieuwe haar verschrompelt het haarzakje steeds iets verder. Haren worden dunner en de kwaliteit wordt minder. In de menopauze kunnen er ook haarzakjes afsterven.

  1. Vet haar

In de puberteit bevat de huid veel talg en krijgen veel jongeren last van puistjes en vet haar. Het kan tot vette roos leiden en het talg verstopt de haarwortels. Vet haar kan ook door medicijnen, slechte voeding en stress ontstaan. Het haar ziet er glanzend en nat uit. Het wordt steeds dunner en begint uit te vallen. Als kaal worden in de familie zit, dan treedt dit ver- voegd in.

  1. Haarziektes

Stress, schildklierproblemen, Lupus en chronisch ijzertekort zijn de meest voorkomende voorbeelden van ziektes die voor haaruitval kunnen zorgen. Ook huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, (schimmel)infecties en roos kunnen haaruitval ver- oorzaken. Het haar wordt meestal dunner en valt diffuus uit. Door Lupus gaan de haarzakjes ontsteken waardoor er (meestal tijdelijk) ovale kale plekken ontstaan.

Dermaheal Hair Conditioning Shampoo Vrij

Lichttherapie, een bewezen en effectieve oplossing tegen vele vormen van haaruitval

Er zijn diverse methodes om haaruitval te helpen voorkomen of te verminderen. Te denken valt onder meer aan medicatie, haartransplantatie en hormoonpreparaten. Deze methodes zijn echter relatief ingrijpend en werken ook lang niet altijd even effectief voor iedereen. Lichttherapie oftewel Low Level Laser Therapie (LLLT) kan de kwaliteit van het haar en de hoofdhuid op een effectieve en vooral non-invasieve wijze aanzienlijk verbeteren, omdat de celvernieuwing wordt gestimuleerd, de doorbloeding van de hoofdhuid wordt geactiveerd, de talgproductie gereguleerd wordt, “slapende haarzakjes” geactivieerd worden en de opname van het DHT-hormoon wordt geremd. Lichttherapie zorgt voor meer volume, gezond haar en een gezonde hoofdhuid. Wanneer lichttherapie wordt gecombineerd met het diep insluizen van de haargroeiproducten van Pro Haarzorg ontstaat zelfs 40 tot 60% meer haar.

Pro Haarzorg LLLT Apparaat

Pro Haarzorg werkt samen met de Nederlandse Haarstichting en heeft een eigen website: www.prohaarzorg.nl

Informatie over Pro Haarzorg

Het bedrijf Pro Haarzorg is opgericht door eigenaresse Wilma Dufrenne, van oorsprong een huidspecialiste die gespecialiseerd is in diverse laserbehandelingen. Vier jaar geleden ontdekte zij de Low Level Laser Therapie (LLLT) om de haargroei signi- ficant te bevorderen. De effectieve werking van lichttherapie op huid en haar was al langer bekend uit wetenschappelijke onderzoeken door NASA. De effecten van lichttherapie wordt door de FDA erkent. Door lichttherapie echter te combineren met het in de hoofdhuid sluizen van zuurstof en een innovatief haargroeiserum ontwikkelde Wilma een haargroei totaalcon- cept met spraakmakende resultaten. Tijdens de testperiode voegde zij hiervoor aan de lasertherapie diverse andere metho- den en speciale haargroeiproducten toe voor nóg betere resultaten. Op deze manier ontstond Pro Haarzorg, een voor de markt uniek Multifunctioneel Haargroei Systeem (MHS) met als slogan ‘Eigen haar eerst!’.

Pro Haarzorg Hair Concentration Serum Vrij

Hoe werkt het?

De Pro Haarzorg-behandeling begint met een uitgebreide intake en een digitaal haaranalyse systeem. Van het te behandelen gebied worden uitvergrote foto’s gemaakt en opgeslagen in een database. De haarverbetering en de haarvermeerdering worden gedurende het behandelproces door regelmatige digitale opnames volledig inzichtelijk gemaakt en zijn daardoor heel nauwkeurig te volgen. De Pro Haarzorg-behandeling zelf is een combinatie van lichttherapie (Low level laser-, Infra- rood- en LED licht) en het diep in de hoofdhuid insluizen met een massageborstel van een geavanceerd en innovatief haar- groeiserum met behulp van zuurstoftherapie en radiofrequentietherapie. De lichttherapie stimuleert de “slapende” haarzakjes en zorgt ervoor dat de haren langer blijven doorgroeien. Daarbij verbetert de kwaliteit van het aanwezige haar en de conditie van de hoofdhuid. Het speciale haargroeiserum bevat doelgerichte bouw- en groeibevorende werkstoffen voor het haar, die de opname van het DHT-hormoon remmen. De radiofrequentietherapie zorgt nog eens extra voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid, hetgeen essentieel is voor een gezonde haargroei. Ook zijn er speciale voedingssupplementen beschikbaar, is er een digitaal volgsysteem om de behandelresultaten in kaart te brengen en is er een professioneel nazorgprotocol.

Dermaheal™ haargroeistimulerende producten voor thuisgebruik

De Dermaheal™-haarproducten voor thuisgebruik zijn een essentieel onderdeel van het Pro Haarzorg behandeltotaalconcept. Ons haar heeft om te kunnen groeien vitaminen en mineralen nodig. Ook is het bij haaruitval belangrijk dat de opname van het DHT-hormoon wordt geremd. Daarom is het gebruik van de haargroeistimulerende producten van Dermaheal™, zowel tijdens de behandeling als thuis een belangrijk onderdeel van het behandelconcept. Deze lijn bestaat uit een Hair Conditioning Shampoo, een Hair Nutrition Pack (een rijke voedende conditioner voor haar en hoofdhuid) en een speciaal Hair Concentrating Serum. Het dagelijks gebruik van de Dermaheal™ haarproducten stopt ook haaruitval en zorgt voor meer, gezond en sterk haar, dat bovendien langer gezond doorgroeit.

Dermaheal Hair Nutrition Pack

Behandelingen in kuurverband

In de meeste gevallen is een behandeling in kuurverband nodig, waarbij ca. 8 Pro Haarzorg-behandelingen worden uitge- voerd. De eerste maand wekelijks één behandeling, de tweede maand om de twee weken. In de derde en vierde maand één behandeling en daarna elke 2 á 3 maanden een onderhoudsbehandeling indien nodig.

Tot 60% meer haar en een slagingspercentage van 85%!

Het behandelconcept van Pro Haarzorg zorgt ervoor dat haaruitval stopt en zorgt voor 40% tot 60% meer haar. Het sla- gingspercentage van de behandeling na 4 maanden behandelen is maar liefst 85%! Het nieuwe Multifunctionele Haargroei Systeem (MHS) van Pro Haarzorg vormt daarmee een effectief alternatief of een aanvulling voor medicatie, hormoontherapie en haartransplantaties. De behandeling is geschikt voor bijna alle haar- of hoofdhuidproblemen, ook wanneer kaal worden in de familie voorkomt.

 

Waar te ondergaan?

Pro Haarzorg is een samenwerkingspartner van de Nederlandse Haarstichting en heeft reeds verschillende behandellocaties in o.a. Almere, Apeldoorn, ‘s-Hertogenbosch, Dieren, Groenlo, Maastricht, Niekerk (Grootegast), Soest, Veenendaal en Zwolle. Het Multifunctionele Haargroei Systeem verspreidt zich momenteel steeds verder onder diverse kappers, schoon- heidsspecialisten, huidtherapeuten en klinieken.

Meer informatie en verkoopprijzen:

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Pro Haarzorg in Dieren via telefoonnummer: 06-11087034 of per e-mail via info@prohaarzorg.nl

Verkoopprijzen:

 

  • Losse Pro Haarzorg behandeling €  65,00
  • Behandelkuur Pro Haarzorg € 485,00 (8 behandelingen in 4 maanden)
  • Dermaheal™ Shampoo €  38,00/250 ml.
  • Dermaheal™ Conditioner €  48,00/150 ml.
  • Dermaheal™ Haargroeiserum € 78,00/50 ml.

 

Voor meer informatie is er de website: www.prohaarzorg.nl

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Vanessa
3 jaren geleden

Interessant artikel! Sinds mijn bevalling heb ik veel last van haaruitval. Ook is mijn haar snel droog en heeft het veel verzorging nodig.

Deb
3 jaren geleden

Helaas heb ik ook veel last van haaruitval, ben er vorig jaar zelfs voor naar het ziekenhuis geweest maar daar kwam verder niks uit. Ik ga dit zeker eens bekijken, maar vind het ook wel prijzig, zeker als je voor de kuur gaat. Als je nu 100% zeker weet dat het echt iets gaat doen voor je haar dan is het het waard.. anders is het best een dure gok. Ik ga er nog eens overna denken.

Charel
3 jaren geleden

Oh dit klinkt zeer interessant, hier wist ik niet veel over! x

Iris - Thebeautymagazine.nl
3 jaren geleden

Ik heb niet zo heel erg lastig haar, maar ik vind dit wel echt een heeel goed artikel!

bychristiana
3 jaren geleden

Ik heb ook altijd veel haar issues. Na de operatie had ik ontzettende last van haaruitval. Dat is nu gelukkig wel gestopt, maar het is nog steeds heel poreus. Ik wissel ook een beetje af tussen siliconenvrije haarverzorging en ‘gewone’ producten. Haarproducten met siliconen maken mijn haar pluisvrij, maar ik krijg er wel sneller vet haar van. Bestond er meer een product dat ALLE haarproblemen tegelijkertijd kon aanpakken haha;-)

chucky1012
3 jaren geleden

Heel goed artikel.
Eentje daar had ik last van gehad…..
Ik bewaar even dit artikel.

Xoxo