Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie! 9 winnaar Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie!
Artikelen, Huisdieren, Schilderijen, Win!

Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie!

Weten jullie nog dat ik in februari, toen ik jarig was, een winactie had waarin ik 2 prijzen weggaf? Je kon een beautypakket en een schilderij naar keuze winnen. Dat mocht een portret zijn (van jezelf of een ander) of van je huisdier. Zo leuk hoeveel mensen gingen voor het portret en liefst wilde ik jullie allemaal blij maken. Maar er kon maar 1 de winnaar zijn en ik laat jullie zien hoe het geworden is. En zoals beloofd ga ik weer iemand blij maken met een portret!

Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie! 11 winnaar Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie!

Amy

Ilona was de gelukkige winnaar en zij vond het leuk als ik haar mooie en lieve kat Amy zou vereeuwigen. Amy is een Dilute Tortie, een heel bijzonder soort, die kende ik nog niet. Voor een huisdier vind ik een pasteltekening vaak het meest geschikt, ik kan dan mooi de zachtheid van de vacht ermee uitdrukken.

Amy heeft op het eerste gezicht een grijze vacht maar toen ik de foto in een fotobewerkingsprogramma ging bekijken waar ik exact de kleuren kon vinden zag ik dat Amy heel veel tinten in haar vacht heeft zitten. Als je je beeld op HDR zet zie je ook veel onderliggende kleuren. Een hele uitdaging dus. Ik heb toen (goed excuus dus) een prachtige doos pastelkrijt van Sennelier besteld waar meer kleuren in zaten die wat beter pasten bij Amy’s vachtje.

Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie! 13 winnaar Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie!

De pastelkrijtjes van Sennelier zijn handgemaakt en zo zacht als boter, wat als nadeel had dat ze best moeilijk te “stapelen” waren. Maar het is gelukt gelukkig!

De foto…

Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie! 15 winnaar Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie!

Soms moet het een paar keer overgedaan worden…

Ik heb meerdere pogingen gedaan en soms lukte het niet of ik vond de kleur van het papier (pastelmat) niet mooi ervoor, zoals deze poging:

Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie! 17 winnaar Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie!

Maar dit is hem wel geworden!

Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie! 19 winnaar Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie!

Ingelijst!

Ilona heeft gezorgd voor een mooie passe partout en zo blijft de tekening ook mooi. Dan raakt het pastel het glas namelijk niet. (het rechthoekje wat je ziet weerspiegelen is de smartphone)

Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie! 21 winnaar Het Schilderij voor de Winnaar! En een Nieuwe Winactie!

Wil jij ook jouw eigen schilderij?

Ik ga voor een trouwe lezer weer een schilderijtje maken, dus iedereen mag weer meedoen. Alleen ga ik het nu anders doen.

De voorwaarden:

  • Laat in de comments weten dat je meedoet (dus hier op mijn blog, niet op Instagram of Facebook)
  • Stuur mij de foto van diegene die je graag vereeuwigt ziet in een schilderij. Stuur die naar info@beautybybabs.com (dus geen pb berichtjes op FB of Instagram)
  • De foto moet niet te klein zijn en zo scherp mogelijk. (liefst geen foto waar meer mensen/ objecten op staan, geen vaag vakantiekiekje dus)
  • Er moet 1 huisdier of 1 persoon op staan. (anders wordt het simpelweg te moeilijk voor mij, ik ben geen professional)
  • Voor personen alleen het gezicht tot ongeveer schouders/ borsthoogte), een huisdier mag er volledig op staan.
  • Ik kies het medium, dus potlood, pastel, acrylverf, aquarel of olieverf en de afmetingen van het schilderij.

Ik geef iedereen 1 week de tijd om een foto op te sturen, de emails die daarna komen verwijder ik. Die dingen niet meer mee.

Zodra het af is (en het kan even duren, ik heb niet fulltime de tijd om te schilderen) maak ik de winnaar bekend op mijn blog plus het eindresultaat. Dus voor iedereen spannend als het zover is!

Last but not least: Ik waardeer het enorm als jullie deze winactie (of een ander artikel van mijn blog) willen delen op social media. Zo hoop ik natuurlijk ook meer leuke en trouwe volgers te krijgen. Benieuwd naar jullie inzendingen!

Leuk, ik heb er zin in om weer een nieuw projectje op te starten en op die manier weer iemand blij te kunnen maken!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Nanette
Nanette
1 jaar geleden

Jaaa leuk!
Beru is natuurlijk een topmodel. Ik zal een mooie foto mailen 💕

Annette
1 jaar geleden

Het is echt prachtig geworden Babs

Annette
1 jaar geleden
Reply to  Annette

oh ja en ga een poging wagen dus stuur je een foto 🙂

chucky1012
1 jaar geleden

Wauw…
Prachtig na getekend….
Wat een kunst om dit zo perfect te krijgen….
Iedereen die weer meedoet heel veel good luck….

Een fijne dag Xoxo

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Nog steeds zo trots op onze vereeuwigde Amy. Amy vertoont sinds ik de tekening heb ook echt divagedrag 🙂 aan iedereen die het maar horen wil verteld ze dat ze fotomodel is. In het echt is de tekening nog mooier dan op de foto’s. Ik wens de winnaar heel veel plezier! Een tip: ik heb de tekening laten inlijsten bij de Hornbach daar hebben ze veel verstand van lijsten en passe partout snijden (voor een redelijke prijs) en kreeg ik het advies de tekening met passe partout te laten inlijsten omdat het (kwetsbare) pastel dan niet in aanraking komt met… Lees verder »

bychristiana
1 jaar geleden
Reply to  Ilona

Het resultaat is echt prachtig! Ik kan me voorstellen dat je er helemaal trots op bent. Fijn ook dat je bij Hornbach zo goed geholpen bent. Ik wist helemaal niet dat je daar dingen in kon laten lijsten.