KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud 9 voorjaarsdip KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud
Artikelen, Boekentips, Films en series, Gezondheid, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud

Hallo KeeKers! Deze week heb ik 2 “Netflix tips”, 2 boekentips, 3 lente-foto’s, en aan het eind vertel  ik eigenlijk dat ik helemaal niet goed in mijn vel zit. Wat een contrast in 1 artikel…

KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud 11 voorjaarsdip KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud

Stock Photo from sarsmis/ Shutterstock

Wat een mooi weer was het gisteren. Ik krijg ook een beetje last van voorjaars-schoonmaak-kriebels. Niet dat ik normaal gesproken niets doe, maar je gaat toch steeds meer extra in en rondom huis doen. De tuin is weer begaanbaar, en een oude doorgezakte bank hebben wij naar grof vuil gebracht. Weer meer ruimte in de kamer, heerlijk! Maar ik moet wel doseren met mijn lentekriebels, ik word ook heel snel moe.

Tulpen

Gele tulpen vind ik echt een lentegevoel geven… Tegenwoordig koop ik steeds vaker bloemen, ik vind het altijd heel fleurig staan. Pakweg een jaar geleden kocht ik eigenlijk nooit bloemen, gek eigenlijk. Nu merk ik dat als er geen verse bloemen staan het toch wat saaier in huis lijkt. 😉

Ik weet nooit of een plant het weer “gaat doen” na de winter maar zo te zien komt dat helemaal goed!

Lekker lezen…

Ik lees de laatste tijd achter elkaar het ene na het andere boek. (vooral tijdens mijn slapeloze nachten) Heerlijk al dat leesvoer, vooral als het een spannend boek is.

IJskoud-Suzanne Vermeer

In 1993 verdwijnt tijdens nieuwjaarsnacht de zestienjarige Johanna van Vliet op mysterieuze wijze. De politie staat voor een raadsel, het lijkt alsof het meisje in het niets is opgelost. Niemand heeft die bewuste nacht iets gezien en al snel lopen de weinige sporen die er zijn dood.

Vijfentwintig jaar na dato verdiept inspecteur Ben de Groot van het coldcaseteam zich opnieuw in de zaak, in een ultieme poging hem alsnog op te lossen. Maar wanneer hij de familie hierover inlicht, lijken Johanna’s broer en bejaarde vader onaangenaam verrast door deze ontwikkeling. Johanna’s moeder is bijna aan de verdwijning van haar dochter ten onder gegaan, wat voor nut heeft het dan nu om alles weer op te rakelen? Alleen Johanna’s nichtje Olivia – die enkele jaren na de verdwijning is geboren – toont interesse in het mysterie rond haar tante. Zij begint haar eigen onderzoek en volgt een spoor dat uiteindelijk strekt tot in Denemarken en Groenland. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt. Bron: Bol.com

KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud 17 voorjaarsdip KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud

Gezond & Blij- Ay Lin Kho

Maar informatieve boeken lees ik ook graag. Soms lees ik ze helemaal, soms pak ik eruit wat ik interessant vind. Ay Lin Kho studeerde voeding en gezondheid aan de Wageningen Universiteit en werkt al zo een 10 jaar in de voedingsindustrie.

KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud 19 voorjaarsdip KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud

Door Gezond & Blij ben ik weer Yakult gaan drinken. De schrijfster van dit boek (Ay Lin Kho) was naar Azië gegaan waar geen Yakult te koop was en kreeg direct last van haar darmen… Toen ze het weer kon kopen waren de darmklachten weer snel voorbij. Dus ook maar weer eens Yakult (ook kefir en karnemelk) gehaald in de supermarkt. Ik vind het ook hartstikke lekker.

KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud 21 voorjaarsdip KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud

Series met Ricky Gervais

Wij hebben wat series en een show gezien van Ricky Gervais en ik ben echt een fan van hem geworden. ik had hem wel eens bij The Graham Norton Show gezien, maar kende zijn werk eigenlijk niet… Ik vind die man hilarisch grappig, en wat kan hij ook goed de triestheid van het leven weergeven.

Ricky Gervais is stand-up comedian, acteur, maar ook producent, screenwriter en zanger.

After Life:

In After Life speelt Gervais Tony, die een perfect leven heeft totdat zijn vrouw Lisa plotseling overlijdt. De dood verandert zijn leven en zorgt ervoor dat Tony vanaf dat moment alles zegt en doet wat hij zelf wil. Dat voelt voor hem als een superkracht, maar het blijkt lastig te zijn als iedereen de aardige man die ze ooit kenden probeert ‘te redden’. Bron: Nu.nl

Tony werkt voor het plaatselijke krantje en eigenlijk gedraagt hij zich onuitstaanbaar, maar aan de andere kant helpt hij mensen ook weer. Weliswaar op een heel aparte manier. Hij kijkt regelmatig naar de filmpjes die zijn overleden vrouw voor hem heeft gemaakt en voor Tony heeft het leven weinig zin meer nu zij er niet meer is. Er gebeuren heel verrassende dingen, zijn gesprekken op het kerkhof met een andere vrouw, de junk die hij “helpt” en hilarisch… de prostituee die hij geld geeft omdat ze zijn huis heeft schoongemaakt. Gevoelig en toch enorm grappig.

Derek:

Derek (Ricky Gervais) heeft waarschijnlijk een vorm van autisme en werkt in een bejaardentehuis. Altijd in een goede bui, positief ingesteld en dol op de oudjes die daar wonen. En dat is wederzijds. Derek staat altijd klaar voor iedereen en kan het ook heel goed vinden met degene die het tehuis runt, de lieve, zorgzame en hardwerkende Hannah. Verder werkt er een cynische klusjesman en een perverse alcoholist en dat maakt het plaatje compleet.

Het is allemaal gefilmd vanuit het oog van een cameraman, die een documentaire maakt. “Is this secret millionaire?” vraagt Derek steeds. Maar dat is het niet, haha! Hij wordt wel op de voet gevolgd en zo maak je mee wat Derek ook meemaakt.

Er gebeurt van alles, van blije dingen tot heel trieste en emotionele dingen. Zoals de lievelingshond van Derek… Ik verklap verder niets maar ik hield het ook tijdens die scene het niet droog. Tranen rolden over mijn wangen… Hadden wij allemaal maar een “Derek”in de buurt of hadden wij maar iets van Derek’s karakter, dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien.

Marie

Deze week weer eens een foto van Marie. Zij geniet lekker van het zonnetje, groot gelijk heeft ze!

KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud 23 voorjaarsdip KeeK op de WeeK 13-Voorjaarsdip, Gezond & Blij, Derek en IJskoud

Ondanks dat het mooie weer (en ik begon er heel enthousiast over) heb ik altijd even een dipje als de lente begint. Ook bekend als de Seasonal Affective Disorder of SAD: vrij vertaald de seizoensgebonden depressie. Het zal ook wel komen omdat ik altijd al vrij snel moe ben. Een tochtje op de fiets naar de stad is tegenwoordig al uitputtend terwijl ik soms ook weer barst van de energie.

Herkenbaar misschien voor iemand?

Tot de volgende KeeK!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
3 jaren geleden

Wat naar van het dipje Babs. Ik moet zeggen dat ik de laatste paar jaar last heb van de donkerte in de winter. Vroeger vond ik dat nooit vervelend, maar naarmate de jaren ‘vorderen’ (wat klinkt dat belegen 😉 merk ik dat ik anders reageer op bepaalde dingen. Dat van die voorjaarsschoonmaak herken ik wel. Zoals je weet is opruimen een eeuwigdurend ding bij mij. Nu moet ik echt wel gaan beginnen omdat we binnenkort ook bij papa en mama thuis moeten gaan opruimen. Mijn vader wil wat meer ruimte in huis en we moeten door de spulletjes van mama… Lees verder »

Deb
3 jaren geleden

Balen dat je een dipje hebt, lijkt me erg vervelend. Hopelijk gaat het snel voorbij want zo kun je niet echt genieten van het lente weer (voor hoelang het duurt; je weet het hier nooit). We hebben een beetje last van voorjaars klus kriebels en zijn druk aan het schilderen binnen. Dat is wel weer even inkomen 😊. Maar leuk om het zo op te zien knappen. IJskoud heb ik ook op mijn nachtkastje liggen, maar nog niet aan toegekomen. Wilde eerst de jongen in de sneeuw uitlezen omdat ie van de bieb is. Eindelijk gelukt dit weekend, nam de… Lees verder »

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Wat vervelend voor je….
Zo een dip heb ik ook weleens…..

Sterkte en een fijne avond Xx

Annette
3 jaren geleden

Ik moet ook een beetje op mijn energie letten, ik heb soms dagen dat het helemaal prima maar maar soms weet ik ook dat ik dan te veel heb gedaan en moet het een paar dagen rustiger aan doen. Ik merk ook dat fulltime werken er behoorlijk in hakt, haha ik was aan het overwegen of ik toch niet een dagje minder moet doen maar dan denk ik, nu kan ik nog goed verdienen, mooi mijn hypotheek een stuk afbetalen en hopelijk dan een leuk appartementje kopen en hypotheek vrij zijn dus ik buffel nog even door…maar ik denk niet… Lees verder »

Mariska
3 jaren geleden

Wat vervelend dat je niet lekker in je vel zit, hopelijk gaat dat snel weer een beetje voorbij en kun je genieten van de zon 🙂 Nu ik lees over je schoonmaak… ga ik zo meteen ook nog maar even doen.

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Leuk dat marie van de zon geniet, doe ik ook. Liefst smorgens vroe op de fiets in de zin. Wel koud maar heerlijk.
Ik hoop dat je ook genieten kan. Fijne zondag gewenst.