the zoo 1
Artikelen, Annindriya Perfume Lounge, Events, Parfum, Reviews

Meet & Greet Christophe Laudamiel- Now Smell This!

Op zondag 22 april was de beroemde parfumeur Christophe Laudamiel bij Annindriya Perfume Lounge in Amsterdam voor een Meet & Greet. Zijn nieuwste collectie genaamd The Zoo werd geïntroduceerd en toevallig was Christophe Laudamiel de dag ervoor in Londen met zijn The Zoo parfum in de prijzen gevallen en had hij de The Art of Oilfaction Award 2018 gewonnen.

the zoo 1

Over Christophe Laudamiel

Christophe Laudamiel studeerde chemie, waarna hij “geuren-stage” liep bij Procter & Gamble. Hij schakelde over naar de fijne geuren en werkte van 1994 tot 2000 als parfumeur voor Procter & Gamble. Van 2000 tot 2008 was hij parfumeur bij International Flavours & Fragrances, hierna was hij 2009 mede-oprichter van Aeosphere, een geur media-bedrijf.

Christophe is bekend om zijn avant-garde en high-end parfums. Maar niet alleen is deze Franse meesterparfumeur een geurkunstenaar en chemicus, hij is ook vertegenwoordiger van de Osmotheque in Amerika en in zijn vrije tijd is hij performer en geeft hij lezingen. Doordat hij geur maken op zoveel niveau’s begrijpt heeft hij in 2010 DreamAir® opgericht, een innovatieve parfumeurs studio, waar hij nauw samenwerkt met Firmenich (de grootste geurstoffen producent ter wereld) voor zijn ingrediënten, productie en veiligheidsvoorschriften.

Christophe Laudamiel perfume lounge

Christophe Laudamiel verheft geuren tot kunst

Het spannende aan Christophe is dat hij de overgang van geur naar kunst maakt. In 4 jaar tijd heeft hij 6 solo tentoonstellingen gehad gewijd aan ‘olfactory art’. Zijn geuren zijn opgenomen in de collecties van het International Perfumery Museum in Grasse en het Cleveland Museum of Art van de universiteit van Harvard. Ook staat zijn werk in 2 kunstgaleries Dillon in New York City en Mianki in Berlin. Voor de geuropera Green Aria in het Guggenheim Museum componeerde en ‘scent-jockeyede’ hij de meer dan 30 geuren en samen met zijn collega Christoph Hornetz maakte hij de 15 geuren geïnspireerd op Het Parfum, de roman van Patrick Süskind. 

Veel mensen zullen Christophe Laudamiel niet kennen maar als ik deze parfums noem dan krijgen jullie misschien een aha! gevoel.

 • Ralph Lauren Polo Blue (2002, with Carlos Benaïm)
 • Thierry Mugler Le Parfum
 • Tom Ford Private blend Amber Absolute
 • Tommy Hillfinger True Star Gold
 • Clinique Happy Heart
 • Estee Lauder Youth Dew Amber Nude

Het event:

Annindriya had heel grappige snoepjes in de vorm van dierenkopjes neergelegd. The Zoo- Dierentuin – Dieren… En Christophe Laudamiel droeg een stoere camouflage-blouse alsof hij op safari zou gaan. In eerste instantie legde in die link totaal niet, maar later ging er eindelijk een lichtje branden. (wat een licht ben ik toch, hahaha)

Christophe Laudamiel perfume lounge (13)

Leuke weetjes over parfum, geuren en awards:

 • Ruiken is als fitness voor de hersenen.
 • Doe je ogen dicht en laat een geur tot je komen. Geniet ervan zonder er al te veel over na te denken.
 • Het kan zijn dat jij en anderen dezelfde geur ruiken, maar iedereen interpreteert en geur anders.
 • Alcohol is de beste vriend van een parfum. De alcohol die erin zit is dezelfde als die in sterke drank. Door de alcohol krijgt het een fijne en schone  nevel. Water is bederfelijk.
 • The Art of Oilfaction Award 2018 is een prijs waarbij de jury de geuren “blind” beoordeelt. Wisten jullie dat er ook geurprijzen zijn waarbij de winnaar door stemming via het internet bepaald wordt? Dus er wordt nergens aan geroken, maar de mooiste/beste filmpjes en foto’s bepalen of een parfum een prijs krijgt. Bizar, hè!
 • Bij parfums wordt de inhoud van de flacons (ook) in grammen berekend.

How to smell fragrances on the skin

Interessant filmpje hoe je dat het best kan doen. En Christophe is geen fan van het ruiken aan koffiebonen tussendoor, kijk maar!

Een paar citaten in de pers over Christophe:

 • “Perfumer of the future”, P&F”
 • “The greatest inventor of novel perfume structures working today”, L. Turin
 • Perfumer[….] revolutionizing the industry”, Sunday Times
 • “A true perfume genius”, i-D Magazine
 • “Virtuoso Rebel”, Perfume Society

Christophe Laudamiel perfume lounge (8)

The Zoo- Fresh, Sexy, Raw, Forbidden, dat zijn de “smaken”van The Zoo. Wat vind ik ervan?

the zoo parfums

Vetyver Rain Skin

Een houtachtige geur met 3 verschillende soorten vetiver, grapefruit, vioolblad, salie, labdanum, sandelhout.

Vetiver is een grassoort dat goed gedijt op vulkanische grond, het komt oorspronkelijk uit India en Indonesie, maar is niet ook te vinden in Brazielie, Haiti en China.

the zoo vetyver rain

Deze geur is mijn absolute favoriet! Heerlijk fris en open, maar toch stevig!

Community 

Een rijke, frisse citrusgeur met bergamot en mandarijn.

the zoo community

En fris is deze geur, open, eerlijk en niet opdringend. Precies zoals ik het graag heb.

Carre Blanc

Een geur met amber en “man-made” molecules als ingredienten.

Christophe zegt over deze geur: “De geur past in veel situaties, van casual en zakelijk tot meer persoonlijk … het heeft zoveel verschillende facetten.”

the zoo carre blanc

Carre Blanc is een wat apartere geur dan bv. Community. De toon is scherper, terwijl ik ook iets van de geur van de dierenverblijven in dierentuinen bespeur, maar dat kan ook mijn verbeelding zijn. Ik persoonlijk heb liever een wat zachtere toon, als ik de keus zou hebben.

En de winnaar van de The Art of Oilfaction Award 2018:

Club Design

Club Design is extact dezelfde geur als Scent Tattoo 692. Echter omdat de geur onder een ander concept en label gepresenteerd wordt, ervaren wij de geur ook anders. (Onze hersenen zijn niet zo betrouwbaar als wij graag willen denken.)

Ingrediënten: leergeuren, mimosa-extract, lelies, atlasceder, styrax, safranal, coumarin, musks.

Ik vind Club Design een heel spannende geur. Ik weet eigenlijk niet of ik de geur lekker vind of juist niet. De geur creëert een conflictsituatie bij mij en ik denk dat Christophe dat stiekem erg leuk zou vinden.

Bedankt!

Het was een leuke, maar vooral leerzame middag bij Annindriya. Langzaam maar zeker raak ik steeds meer bekend met bijzondere parfums en hun parfumeurs. Ik heb een paar parfumeurs mogen interviewen en als ik terug kijk, vind ik de parfums van Neela Vermeire nog steeds het allerlekkerst en het meest toegankelijk. Maar mijn all-time favorite blijft nog steeds Teint de Neige!

teint de neige

Bedankt Tanja, Phine en Vicky!

Zoek je mooie en bijzondere parfums, een bezoekje aan Annindriya Perfume Lounge is echt bijzondere geur reis!

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Lijkt me een ontzettend en ook interessant leuk event. En wat zag je er ook weer mooi uit, die jurk staat je echt super goed! Ik had inderdaad geen idee wie Christophe Laudamiel was, maar na het noemen van dat mooie rijtje met parfums gaat er zeker een lampje branden 😉

Irene
3 jaren geleden

Leuk dat je bij dit evenement bent geweest en wat een leuk shirtje had je daar aan! Ik kende Christophe Laudamiel eerst ook nog niet. Maar het Parfum ken ik wel(van de film dan)

Annette
3 jaren geleden

Heel interessant, ik vind niet vaak een geur lekker vaak wel citrusgeuren maar ook houtgeuren vind ik vaak lekker.

Elke
3 jaren geleden

Dit lijkt me echt een geweldig en interessant event!

bychristiana
3 jaren geleden

Wat een leuk artikel heb je er weer van gemaakt, lijkt me een te gekke ervaring. Sowieso vind ik het altijd heel leuk om dit soort professionals aan het werk te zien / te horen over hun expertise. Zo veel interessante info en enthousiasme zit daar altijd bij. Leuk wat je schrijft; Het kan zijn dat jij en anderen dezelfde geur ruiken, maar iedereen interpreteert een geur anders. Dat is heel herkenbaar! Dat heeft denk ik ook te maken met welke ‘herinneringen’ jij bij bepaalde geuren hebt.

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Interssant!
Leuk dat je naar dit event was geweest.
Prachtige foto’s!
Je had een mooie jurk aan.

Xoxo