japanse_voetpleisters overzicht
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle, Over mij, Reviews

Review- Detoxen met Japanse voetpleisters

Toen ik het persbericht zag over de Japanse Detox voetpleisters was ik er als de kippen bij om deze te testen. Ik heb, zoals veel lezers vast wel weten, nogal wat gezondheidsklachten. Chronische rug, nek en hoofdpijn en slik al heel wat jaartjes zware pijnstillers. Tramadol (opiaat) en Diazepam (spierontspanner/slaapmiddel).

Dus mijn lichaam zit vol met troep. De pijnstillers helpen gelukkig wel (al werken ze steeds minder effectief) maar gezond is het natuurlijk niet. Gifstoffen hebben wij allemaal in ons lichaam. Komt het niet van buitenaf, dan komt het wel binnen via ons voedsel. Willen jullie zien hoe je met pleisters gifstoffen uit je lichaam kan afvoeren?

Kanji_kenko voetpleisters

Wetenschappelijk is bewezen dat ieder mens ongeveer 500 gram afvalstoffen heeft, die het lichaam niet op een natuurlijke manier kunnen verlaten. Denk aan chemische stoffen en zware metalen. En de ellende is dat op een bepaald moment alles gaat ‘stapelen’ waardoor je gezondheidsproblemen kan gaan krijgen.

Kanji-Kenko voetpleisters

Er zijn meerdere manieren om te detoxen, ik heb de Kanji- Kenko voetpleisters voor jullie getest.

De 100% natuurlijke ingrediënten in de detox-pleisters van Kanji-Kenko® (houtazijn, bamboe azijn, dokudami poeder, biwa poeder, chitosan, vitamine C, toermalijn) stimuleren via de acupunctuurpunten onder de voetzolen diverse organen om te gaan ontgiften.

Ik ben wel eens bij een acupuncturist geweest en iedereen kent vast wel de posters waar je alle meridianen op je lichaam ziet zitten. Meridianen zijn energiegeleiders waar veel acupunctuur punten zitten die corresponderen met onze organen. Je hebt ook diverse drukpunten, als ik hoofdpijn heb kneed ik soms met mijn vingers het gebied tussen mijn duim en wijsvinger.

De zool onder de voet ook is de plek waar de meeste zenuwbanen van het lichaam eindigen.

beschrijving_voetzool_japanse _detox

Ik was laatst bij massagepraktijk Pukumas in Tiel voor een Indonesische helende massage (Pitjit en Chinese Guasha Therapie) en de masseur drukte zachtjes op een deel onder mijn voet en au…dat was gevoelig. “Daar zitten je darmen”, zei hij. Tell me about it…dit jaar moet ik eigenlijk weer terug (na 6 jaar) voor een darmonderzoek in het ziekenhuis. (ik stel het steeds maar uit, ik vind zo’n onderzoek zo eng en pijnlijk)

Wat beloven deze pleisters je?

  • Een algehele ontgifting van het lichaam
  • Een betere algehele immuniteit
  • Een diepere en betere slaap
  • Een betere mentale focus en concentratie
  • Afslanken, stoppen met roken en drinken (door het afvoeren van gifstoffen)

Hoe werkt het?

In het doosje zitten de pleisters en de patches, de zakjes met kruiden.

  1. Eerst de voeten wassen of een voetbad nemen.
  2. Verwijder de detox pleister voorzichtig uit de verpakking en plaats het zakje met de werkzame kruiden zorgvuldig in het midden van de pleister
  3. Plak de pleister + zakje in het centrum van de voet, dan zachtjes aandrukken om er zeker van te zijn dat de pleister vast zit. Herhaal dit proces voor de andere voet (zie de aanwijzingen op de tekeningen)

Heel simpel eigenlijk.

De foto’s die je straks ziet, zien er niet fris uit… maat hey.. alles voor de wetenschap!

Dat doe je voordat je naar bed gaat. Ik heb daaroverheen nog sokken aan getrokken, zodat ze goed blijven zitten.

‘s Morgens verwijder je de pleisters en dan zien ze er behoorlijk vies uit. Wat eerst wit was, was nu bruin-zwart van kleur en kleverig.

Geur

Droog roken de pads naar drop met kruiden, ‘s morgens is de geur nog een tandje sterker. Geen fijne geur om aan te snuffelen… weeïg zoet.

Ik heb ze 6 opeenvolgende nachten gebruikt en bijgehouden hoe ik mij voelde op die dag en een foto gemaakt van de pleisters. Ik kan geen uitsluitsel geven dat ik mij na de kuur plots topfit voel, want dat zou bijna een wonder zijn. Maar op de een of andere manier voel ik mij ook niet slecht.

Alleen op de tweede dag was ik behoorlijk beroerd. Die dag zag ik het helemaal niet zitten. Een verschrikkelijke hoofdpijn, echt waardeloos. Zou dat komen omdat mijn lichaam erop reageert? Op zich is dat goed, achteraf gezien.

Toen ik naar de homeopaat ging en kruiden, supplementen en ook voedingsadviezen meekreeg, zei ze ook dat het mogelijk was dat je in het begin bijvoorbeeld steenpuisten en pukkels kon krijgen. En dat je je de eerste weken ook niet zo top zou voelen. Dat komt omdat je lichaam zich gaat reinigen en resetten en dan komt er van alles naar de oppervlakte.

Ik denk dat mijn lichaam daarom ook zo heftig reageerde.

Ik heb iedere dag foto’s gemaakt van de pleisters, maar zal jullie alle 6 de- niet- zo- frisse plaatjes besparen, dus plaats ik degene van dag 1 en dag 6 (de eerste en laatste dag dus)

Zo een kuurtje zou ik nog een keer willen doen en het staat ook aangegeven bij de beschrijving. Als de pleisters de laatste dag nog bruin zijn dan wordt er geadviseerd over 3-4 maanden nogmaals een kuurtje te doen.

Er zijn veel sceptici die beweren dat dit soort pleisters kul zijn, maar als je de eerste vergelijkt met de laatste, zie ik toch echt wel een verschil. De pleisters zijn niet genummerd ofzo, dus er kan geen sprake zijn dat de bijvoorbeeld de laatste pleister anders reageert/een andere kleur geeft. Begrijpen jullie wat ik bedoel?

Ik ben nu klaar met mijn detox kuur en terwijl ik dit schrijf ben ik dus pleisterloos. Het is nu 2.30 uur. Ik las nog even het persbericht over deze pleisters door en zoals daarin vermeld slaap je tijdens de kuur beter. De diepe slaap die ik afgelopen nachten had lijkt voorbij. Ik sliep zeker goed toen ik ze om had. Toeval? Ik weet het niet. Mijn focus en concentratie is wel goed.

Ik ga even door met bloggen en straks val ik vast wel weer in slaap.

(Over een maand of 3 bestel ik ze weer en dan gaan we eens kijken of de patches dan minder bruin worden. Ík ben heel benieuwd en hou jullie op de hoogte!)

Hebben jullie wel eens een detox kuur gevolgd en wat waren jullie ervaringen?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Jeljan
Jeljan
6 maanden geleden

Hallo, ik heb de detoxpleister van lucovitaal geprobeerd,maar na een nacht had ik migraine en voelde me hondberoerd. Ik ben er daarom maar mee gestopt. Maar ik merk nu nog na enkele weken dat mijn voeten erg gevoelig zijn en ze voelen nog steeds erg zacht aan op een of andere manier. Dus ik denk zeker dat ze een bepaalde werking hebben. En ergens wil ik ze binnenkort toch weer eens gebruiken.
Er staat ook bij dat je erbij moet drinken ik heb een glas water gedronken, maar misschien was dat te weinig.

Ina
Ina
10 maanden geleden

De pleister ook gebruikt. Dag 2 heel naar maar daarna merkte ik dat ik plotseling niet meer winderig was ( was ik te pas en te onpas) dus alleen daarom al vindt ik het geweldig v

Leonie
Leonie
1 jaar geleden

Vandaag mijn 1 ste plijster op hi

Lio
Lio
1 jaar geleden

Vertel er aub bij hoeveel verschillende soorten er zijn. En hoeveel ze kosten noem aub het merk en de winkel.

VB
3 jaren geleden

Dag twee van de pleisters… totaal brak. Darmen zijn al twee dagen erg van slag en hoofd heel zwaar en moe. Fijn om te lezen dat jij ook niet fot was tijdens de pleisters. Ik heb ook veel klachten van Holteontsteking, hypermobiliteitssyndroom en fybromialgi. Ik maak ook elke dag een foto en ben zo benieuwd!

Rob Stradmeijer
Rob Stradmeijer
3 jaren geleden

Twijfelde, ga ze no kopen, laat je / jullie weten hoe het ging.

Renate
4 jaren geleden

Wauw wist niet dat ze zo goed werkten! Voel je je nu ook echt een stuk beter hierdoor?

Maartje
Maartje
6 jaren geleden

Ik gebruik ze geregeld, 3 maal per jaar 5 dagen en ik voel me heel fit, ik ben 58 jaar en werk heel veel, ben altijd wel bezig. Slapen doe ik altijd wel en gezonde voeding is een must, heb je nodig.

Daniël
Daniël
6 jaren geleden

Ik heb dit gebruikt en inderdaad na een tijdje blijven ze gewoon wit. Ik weet niet of dat komt omdat het in je voeten zit, of dat je hele lichaam wordt gereinigd.

Natascha
7 jaren geleden

Wat een interessant artikel! Ik weet nooit zo goed wat ik hiervan moet denken, van acupunctuur merk ik wel effecten. Ik zou dit ook wel eens willen proberen, ik vind het toch wel bijzonder dat je verschil voelde, dan doet het toch wat met je lichaam 🙂