Review SYOSS haarmascara 9 syoss haarmascara Review SYOSS haarmascara
Artikelen, Haarverzorging, Reviews

Review SYOSS haarmascara

Soms doe ik een impulsieve aankoop omdat ik iets toevallig in de winkel zie staan. Meestal kijk ik liever eerst altijd uitgebreid op het internet naar wat reviews maar toen ik deze haarmascara zag wilde ik het direct uitproberen. Een mascara die je grijze haren weer donker maakt en tijdelijk verdoezelt, dat leek mij wel wat. Hopelijk zou dan af en toe een verfbeurt minder nodig zijn, en dus ook beter voor de conditie van mijn haar. Is deze haarmascara van SYOSS echt een uitkomst of kan je het beter links laten liggen?

Review SYOSS haarmascara 11 syoss haarmascara Review SYOSS haarmascara

Over SYOSS haarmascara

De Syoss haarmascara is speciaal ontwikkeld om grijze haren en uitgroei op een snelle wijze te camoufleren. Met de speciaal ontwikkelde mascaraborstel is een precieze applicatie mogelijk. De sneldrogende en goeddekkende formule zorgt voor een natuurlijk resultaat en is regen en zweet afstotend. De tijdelijke kleur wast uit met de volgende wasbeurt.

Review SYOSS haarmascara 13 syoss haarmascara Review SYOSS haarmascara

  • Een precieze applicatie
  • Regen en zweet afstotend
  • Wast uit met de volgende wasbeurt

Gebruiksaanwijzing:

Scheid de haarlok die je wilt kleuren van de rest van je haar. Breng de SYOSS Haar Mascara in korte slagen vanaf de top van de haarlok aan. Gebruik slechts zoveel als nodig is van de mascara voor een natuurlijke look. Zodra de geverfde plukken droog zijn, kam je voorzichtig door je haar om de mascara in te blenden.

Wat vind ik ervan?

Je veegt met de mascara over je grijze haren, net zoals je een gewone mascara gebruikt. Hij dekt goed in een paar veegjes! In het begin voelt het wat plakkerig aan. Maar zodra je het goed geblend hebt (even doorkammen of met je handen je haar wat losser maken) verdwijnt het plakkerige ook weer en dat vind ik echt een pluspunt. Ik heb ooit zoiets van een ander merk geprobeerd en dat bleef toen een plakkerige boel.

Ik heb het ook bij Jeroen uitgetest, bij hem zie je nog beter het effect. Ik heb de mascara heel vluchtig over een stukje haar geveegd en zoals jullie zien is het netjes donkerder geworden.

Maar waarom gebruik je niet je gewone mascara?

In principe kan dat natuurlijk ook, met dit verschil dat de meeste mascara’s je haren ook hard maken (en verdikken) en dat doet deze haarmascara niet.

Ik heb het bij mijzelf het getest door de een deel in te smeren met een gewone mascara (PUPA) en een deel met de haarmascara. Dan voel je en zie je echt goed het verschil!

Review SYOSS haarmascara 21 syoss haarmascara Review SYOSS haarmascara

Daar waar de gewone mascara zit zie je ook dat de haartjes dikker zijn geworden. Mascara legt een laagje rondom het haar waardoor je meer volume krijgt.

Toch is het niet iets wat ik regelmatig zal gaan gebruiken. Wel ideaal als ik een keer een selfie moet maken want achteraf wil ik mij nog wel eens storen aan dat rare grijs aan de voorkant. Dan kan ik met een paar vegen iedereen laten geloven dat ik nog steeds geen grijze haar heb… natuurlijk gelooft niemand dat, maar het idee is leuk haha!

Geen re-buy voor mij, dan maar dat grijs kleuren met de tubes haarverf van Toujours Color die ik zelf kan doseren. ( Of met de snor en baardverf). De laatste tijd verf ik toch alleen de uitgroei en de rest laat ik met rust.

Just For Men verfsetje baard

 

Waar ik wel van baal is dat ik het toen voor €9,95 (of €9.99) heb gekocht bij Kruidvat en nu zie ik dat het bij Bol.com €5,99 kost. Zal je altijd zien. Verkrijgbaar in meerdere tinten.

Als je bij jezelf grijze haren spot, verf je het dan of laat je de natuur zijn gang gaan?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Daphne - verdraaidmooi
7 maanden geleden

Het lijkt me eerlijk gezegd ook een gedoe. Wel heel fijn dat je het verschil laat zien tussen de haarmascara een de gewone mascara!

Petra
7 maanden geleden

Leuk en handig idee, maar of je daar dan elke keer zin in hebt om te gaan gebruiken 😉 Ik heb gelukkig zelf nog geen grijze haren dus ik kleur het momenteel ook niet!

Rory
7 maanden geleden

Ik verf mijn haren niet (incidenteel, soms krijg ik het verzoek voor mijn blog en dan probeer ik het wel uit. Tot nu toe twee keer gebeurd). Wel gebruik ik een ‘color refresh’ spulletje. Dat was je gewoon uit maar het resultaat is wel heel fijn. Die mascara heb ik een voor de eerste lockdown (ai, dus al bijna een jaar oud) gekocht bij een outlet van Kruidvat. Inderdaad voor 9 of 10 euro. En ik vind het geen succes… Mijn haar wordt wat ‘hard’ ervan. En als ik met mijn vingers door mijn haar ga (doe ik best vaak)… Lees verder »

Deb
Deb
7 maanden geleden

Ik vind dit zelf echt een uitkomst! Ik gebruik zelf Magic Retouch Precision van L’Oréal. Ik vind het een geweldig product om de uitgroei snel mee te camoufleren. Je hebt er ook een spuitbusje van maar daarmee kun je minder nauwkeurig werken vind ik en je krijgt er vieze handen van wanneer je het probeert te verdelen door je haar.

Bianca
7 maanden geleden

Ik vind zo’n mascara borsteltje juist onhandig, dan gebruik ik liever een uitgroei spray dat werkt sneller en makkelijker 🙂

bychristiana
7 maanden geleden

Het idee is inderdaad leuk, maar het lijkt me elke keer zo’n gedoe;) Ik heb tot nog toe geen grijze haren bij mijzelf gespot. Ik verf trouwens wel mijn haar en eigenlijk baal ik daarvan. Maar het punt is, als je er ooit mee begint kun je er eigenlijk niet meer mee stoppen, of je moet 2 jaar met gigantische uitgroei lopen om het er uit te laten groeien.

Annette
7 maanden geleden

Ik kleurde mijn haar altijd volop, nu doe ik het bij de kapper via highlights en wil zo geleidelijk aan toch maar het grijze haar wat meer zijn/haar gang laten gaan. dus ik heb nu een mixje van blond/zilver haha nou ja, nu met de kappers dicht meer een silverliner dan blond maar goed, je snapt ‘m.

Ilona.
Ilona.
7 maanden geleden

Handig spul je ziet inderdaad duidelijk het verschil tussen de gewone en de speciale. Jaaaaaaaaaaaaren geleden had je wel eens van die gekleurde mascara’s (misschien nu nog wel) en ik gebruikte zoiets wel eens met Kerst of naar een feestje. Ondanks mijn leeftijd is mijn haar nog helemaal niet grijs. Ik zie nu alleen aan de zijkanten wat grijze haren. Verven doe ik al een jaar of 12 niet meer. Had het altijd soort van rood maar dat liep op een gegeven moment zo snel terug dat ik ermee gestopt ben. Laat nu eens in de 4 maanden wel hightlights… Lees verder »