KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser... 9 vaccin KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser...
Artikelen, Babs in de media, Fashion, Food & Drinks, Huisdieren, Keek op de Week, Kleding, Lifestyle, Marie en Toulouse, Schilderijen

KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser…

Hallo KeeKers! Hoeveel cm sneeuw is er bij jullie gevallen? Om 22.30 uur zaterdagavond lag hier een dun laagje sneeuw, geen sneeuwjacht nog voorbij zien komen. In deze KeeK: 60 plus binnenkort ingeënt, nieuwe T-shirts van C&A, cake wordt taart, wel of geen sproetjes en hoe gaat het met Marie?

KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser... 11 vaccin KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser...

Van behaaglijk warm naar snijdend koud?

Wat een raar weer is het toch… Vroeger was het eerst een poosje zo rondom het vriespunt en daarna kon je sneeuw verwachten. Ik vond het deze week zelfs lekker behaaglijk, bijna warm buiten en ik hoorde heel vroeg al mijn lente vogeltjes fluiten. En nu pats, boem, dan krijg je een sneeuwstorm! Dat is toch bizar? En wat een gek woord: sneeuwjacht, die kende ik nog niet. Is dat een boot in de sneeuw of moeten wij weer op jacht gaan?

Vaccins…

Als het goed is word ik binnenkort ingeënt. Ouderen van 60+ zijn aan de beurt samen met de zorgmedewerkers. Ik moest wel lachen, het lijkt erop dat het type vaccin wat “wij” krijgen nog niet helemaal is getest of zoiets dergelijks. Dan zijn wij een soort crash test dummies! Wat ik wel heel sneu vind zijn de mensen onder de 60 jaar met een nare ziekte pas daarna aan de beurt zijn. Ik zag een mevrouw in het nieuws met een spierziekte en longproblemen en die moet dan wachten. En zo zullen er meer mensen zijn…

Toch ben ik blij dat ik hem snel krijg, niet zozeer vanwege mijn leeftijd (11 februari mag ik er weer een jaar bijtellen) maar meer omdat ik ook op het randje van leven en dood lag in 2017. En dat wil ik nooit meer meemaken! Ik denk er de laatste tijd ook best veel over na, de hallucinaties/ rare dromen die ik had door de medicijnen, de geur en de kilte in het ziekenhuis plus de verpleging die om de haverklap iets bij je ging doen. Vaak ook pijnlijke dingen. Geen feest.

Let’s Party!

Aan de andere kant zou dat kunnen inhouden dat alle 60 plussers naar een (pop) concert kunnen gaan, een dance festival, het museum en op vakantie! Dat ga ik natuurlijk niet doen, voordat corona er was deed ik dat al niet… Hoewel het natuurlijk wel grappig is om als “ouderen” bij elkaar te staan headbangen bij een of andere metal band haha!

Zelfportret

Momenteel ben ik een foto van mijzelf aan het schilderen die jaren geleden voor het weekblad de VIVA was gemaakt. Wat een jong koppie hè? Ik was toen 18 jaar volgens mij.  Een jonge Rob Peetoom deed mijn make-up en haar en ik kan mij herinneren dat ze de bruine haarkammen ter plekke met een gouden spray had geverfd.

Die foto is helemaal gekreukt en er zitten vlekken op, zonde! Maar het schilderen ervan is wel leuk om te doen. Al is het leuker als kunstenaar om een oudere kop te schilderen met meer schaduwen. Ik moet nog kijken of ik dat sneaky lachje kan vereeuwigen, anders laat ik hem zoals ie is.

Toen ik ermee bezig was vroeg ik mij af of ik alle sproetjes erbij zou schilderen of juist niet. Omdat alles er best strak uitziet. Ik heb een poll op Instagram gehouden en  bijna alle mensen waren vóór de sproeten. Slechts 2 vonden dat ik ze niet moest schilderen. Dus heb ik gekozen voor een tussenweg. Een paar niet zo opvallende sproetjes. (wordt nog aangepast)

Hij is nog lang niet af, binnenkort verder ermee!

Sponscake

Ik zag een heel simpel recept voor een sponscake en bedacht mij dat ik er ook een heuse taart mee kon maken. Ik ben dol op taart in laagjes met daartussen slagroom of custard/ gele banketbakkersroom. Zo gezegd, zo gedaan.

KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser... 17 vaccin KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser...

Ik heb hem doormidden “gezaagd” en gevuld met slagroom. En zo een blik vruchten die je op een vlaai kan doen. Eromheen slagroom gespateld en amandelen er tegenaan gekwakt. 😉

Hier zie je hoe je makkelijk zelf een sponscake kan maken.

Needle Felt Failure

Het wil maar niet lukken, ik krijg de vorm voor een kattenkopje maar niet goed. Op naar poging nummer 4! (Of is het 5 inmiddels?)

KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser... 23 vaccin KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser...

Bij C&A wat T-shirts in de sale gekocht. Ze waren €6 per stuk en best van een goede kwaliteit. Ik ben voorzien voor de zomer!

KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser... 25 vaccin KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser...

Hoe is het met Marie?

Marie vindt de speciale brokken van Royal Canin voor urinewegproblemen niet te eten, zo vies vindt ze ze! Jeroen heeft daarvan ook natvoer gekocht en ook dat eet ze niet. Dus meng ik het met haar normale voer met het speciale voer maar de slimmerd heeft dat ook door.

Kattenmama’s, tips zijn welkom!
2
Please leave a feedback on thisx
(klik op het groene veld als je een tip hebt!)

Voor de afwisseling eens andersom liggen, moet kunnen toch?

Over slimmerds gesproken… toen Jeroen het spuitje (oraal, voor in haar mond) met pijnstilling klaarmaakte sprintte Marie direct weg en ging ze snel onder het bed liggen. Ja, zo een verplicht vies goedje wat in je mond wordt gespoten is natuurlijk geen feest.

En, wie heeft de sneeuwjacht getrotseerd?

Tot de volgende week!

KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser... 31 vaccin KeeK op de WeeK 6- Zelfportret, Sneeuwjacht, Sponscake, nieuwe T-Shirts en Vaccins voor de 60 Plusser...

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Wendy
Wendy
8 maanden geleden

Leuk overzicht. Heel benieuwd naar je vervolgavontuur met het majen van je kattenkop van wolvilt. En je kunt zo meedoen aan heel holland bakt of met doorbakken.

Marjo Schipper
Marjo Schipper
8 maanden geleden

Wat een leuke foto van de Viva, het schilderij wordt echt prachtig!
Ben ook blij als ik snel een vaccin krijg (ben ook 61) maar liever eerst alle zorgmedewerkers, echt dubbel he!
Hele leuke keek weer Babs, hier in Zuid Limburg bijna geen sneeuw maar wel koud, brrr blijf ook liever binnen nu. Alvast een hele fijne verjaardag! xxx

Marjo Schipper
Marjo Schipper
8 maanden geleden
Kattenmama's, tips zijn welkom!" Lees verder »

Bij Zooplus hebben ze ook brokken/voer voor blaasproblemen bij katten. Vindt je onder Urinary, onze poes moest destijds eerst brokken om de struviet te verminderen en daarna om het te voorkomen. Heel herkenbaar dat Marie het voer laat staan, gaat hier ook zo hoor.

Rory
8 maanden geleden

Heel mooi je schilderij van je Viva-foto. Prachtig!
Ik snap het toch niet goed van die inentingen. Ik hoorde al een paar keer op de radio dat alle 60-plussers in de regio Utrecht in de Jaarbeurs zouden worden gevaccineerd. Nou, mijn vader is boven de 70 en hij weet van niets? Hij zegt zelfs dat hij nog lang niet aan de beurt is. En dan hoor ik nu dit van jou over 60-plussers? Ik begrijp het niet meer…

Rory
8 maanden geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ik had papa gisteren gebeld en naar het schijnt werkt het desbetreffende vaccin niet voor mensen boven de 65? En daarom zijn alleen de 60-plussers eerst aan de beurt.
Zowel mijn vader als schoonvader opperden waarom men niet eerst is begonnen met de jongere mensen, omdat dat de ‘verspreiders’ zijn. Good point. Had ik nog niet eens aan gedacht eerlijk gezegd.

Annette
8 maanden geleden

Ik had voor Skoet speciaal voer voor de nieren maar ze laat het ook staan. Ik laat het er maar bij zolang ze geen pijn heeft en andere ongemakken moet ze maar van haar laatste periode genieten. Het zijn nu eenmaal lastige eters katten dus veel succes ermee. Ik wens je alvast een fijne verjaardag!

Ilona
Ilona
8 maanden geleden

Hoi Babs, Wat naar voor Marie. Overigens bij sommige dierenartsen hebben ze ook proefzakjes voeding (blaasgruis) er zijn voor dit type dieet ook meerdere (veel) producenten. Hier alvast deze: https://www.ecostyle.nl/dier-advies/kat/proefzakjes-kattenvoeding Andere tip: bel eens een asiel daar hebben ze vaak ook ervaring met blaasgruis en voeding. En misschien heb je hier nog iets aan: https://howtocat.nl/blaasgruis-kat-voer/ Anders toch nog even contact opnemen met de dierenarts en uitleggen dat Marie niet neemt misschien hebben zij nog iets anders. Vond het nogal meevallen met die sneeuwjacht net rondje park gedaan en hoewel het zeker niet warm was vond ik een gevoelstemperatuur van -15… Lees verder »

Ilona.
Ilona.
8 maanden geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ja ik las het van die arme kat. Amy stond ook verlangend voor de balkondeur te kijken maar zij heeft een hartafwijking dus ze mag absoluut niet naar buiten met deze kou bij die kat is denk ik hetzelfde geweest als je wel eens bij mensen hoort die ineens extreem koud water ingaan.

Petra
8 maanden geleden

Oh waauw wat een prachtig zelfportret! Hier inderdaad ook alweer sneeuw, nu mag het voor mij toch wel lente gaan worden 😉

Deb
8 maanden geleden

Wat een leuk overzicht weer. Ik blijf zoveel mogelijk binnen. Ben geen held met die gladheid. Misschien dat ik straks wel even met mijn dochter door de sneeuw ga. Ze wil afspreken met een vriendinnetje en die woont wat verder. Misschien ben ik zo goed (of gek) dat ik haar erheen trek op de slee. Ik heb nog niks beloofd hihi. Ik denk er nog over. Er ligt hier denk ik nu zo’n 10 cm als het niet minder is. Wat een mooi schilderij heb je gemaakt. Grappig dat ook jij toen je jong was onder handen bent genomen door… Lees verder »

Brenda
Brenda
8 maanden geleden
Kattenmama's, tips zijn welkom!" Lees verder »

Katten zijn heel kritisch, wij hebben dit ook aan de hand gehad en toen heel veel proefzakjes bij dierenapotheker gekocht. Daar zat van de 5 gelukkig 1 die met smaak werd opgegeten. https://www.dierenapotheek.nl/

Brneda
Brneda
8 maanden geleden
Reply to  BeautyByBabs

We hadden het probleem voorgelegd wat er aan de hand was en toen hebben we verschillende zakken besteld. Dit deden via de chat. Ook via onze eigen dierenarts nog wat verschillende gehad maar die werden ook niet gewaardeerd.

bychristiana
8 maanden geleden

Spannend Babs, binnenkort de vaccinatie! Wat enorm cool dat je in de VIVA gestaan hebt, wat voor artikel was dat? Lijkt me leuk om eens te zien in een van je volgende Keek-en;-) Oh, wat zijn onze beestjes slim he, om gewoon al het lekkers er tussen uit te pikken. Wij hadden ook een keer brokjes en snackjes voor Sketch gemengd en wat denk je? Alle snackjes pikte ze er uit en de rest liet ze liggen. Ik hoop wel dat ze zich inmiddels beter voelt? Hier ligt inmiddels aardig wat sneeuw, Sketch is er al door heen geploegd. Maar… Lees verder »