Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen? 9 iPillow Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle, Reviews

Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?

Iedereen weet dat een goede nachtrust belangrijk is voor je fysieke en mentale gezondheid. Een goede nachtrust maakt dat je je dag fit en actief kan beginnen. Wie mij al langer volgt weet dat ik een heel onrustige slaper ben. Ik word ‘s nachts meerdere malen wakker (ook met dank aan mijn 2 bengels van katten), ik sta op met stijve gewrichten, verkrampte spieren en vaak pijn in mijn nek. Ik mocht de iPillow™ Ergoline+ hoofdkussen reviewen en jullie willen natuurlijk weten of dit hoofdkussen ervoor zorgt dat ik beter slaap en prettiger wakker word!

Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen? 11 iPillow Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?

Ik heb al zoveel geprobeerd om van die vervelende rug-, nek- en hoofdpijn af te komen. Nieuwe matrassen, diverse soorten hoofdkussens, ontspanningsoefeningen, in de sportschool speciale lessen gevolgd om de rug te versterken, zwemmen, supplementen en tal van medische en alternatieve geneeswijzen.

Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen? 13 iPillow Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?

Fysiotherapie, acupunctuur,  noem maar op. En als laatste kwam de neuroloog er eindelijk achter dat het geen “ingebeelde” pijn is ofwel pijn die een eigen leven is gaan leiden maar een hernia plus een versleten wervel. Zichtbaar dus.

Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen? 15 iPillow Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?

De basis van je gezondheid, een goede nachtrust is zo belangrijk. Tijdens de nacht start je lichaam diverse herstelprocessen, van je spijsvertering tot je hoornvlies en van je huid tot aan je hersenen. Slaap ik slecht, dan kom ik in slow motion de dag door. Ik kan mij niet goed concentreren en als ik een blogpost schrijf dan doe ik daar dagen over.

Hoe lang lig jij in bed?

Een derde van je leven lig je in bed, wist je dat? Ik vrees dat ik nog langer in bed verblijf. Op een bepaald moment van de dag of als ik veel werk heb verzet dan gaat alles pijn doen en dan moet ik gewoon gaan liggen. Een uurtje slapen en ik kan er weer tegenaan.

Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen? 17 iPillow Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?

Over de iPillow™

De iPillow™ heeft een ergonomische vorm en is gemaakt van duurzaam traagschuim. De afmetingen zijn 60 x 35 x 6 cm (achterkant) x 11 cm (de kant waar je schouders zijn) en is hypo-allergeen.

Traagschuim

Traagschuim wordt ook wel geheugenschuim genoemd en vormt zich onder invloed van warmte en druk naar de contouren van je hoofd en nek. De iPillow™ werkt drukverlagend op je spieren en huid. Het heeft ook een nekrol waardoor je nek extra ondersteund wordt.

Voordelen:

 • Traagschuim heeft een vaste vorm en biedt een perfecte ondersteuning aan nek, rug en hoofd.
 • Vermindert direct schouder-, rug- en nekpijn door de verbeterde slaaphouding.
 • Er treedt een directe verbetering op van het in- en doorslapen
 • Het ergonomische ontwerp corrigeert de slaaphouding.
 • Vermindert slaapapneu en slaaprimpels (compressierimpels).

Nadelen:

 • Traagschuim kan snel te warm aan gaan voelen
 • Traagschuim is minder goed ventilerend waardoor het zweterig kan aanvoelen
 • Op een traagschuim matras kunt u zich wat minder makkelijk draaien

Ik vind het traagschuim in de iPillow™ toch anders aanvoelen dan van het matras wat ik ooit gehad heb. Daarin zakte je ook in weg en omdraaien kostte behoorlijk wat inspanning. Bij het kussen vind ik het minder een probleem, en ik vind hem niet onaangenaam warm aanvoelen.

Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen? 19 iPillow Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?

De luchtdoorlatende hoes die standaard wordt meegeleverd is gemaakt van 100% katoen en is geschikt voor de wasmachinewas.

Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen? 21 iPillow Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?

Eerste indruk

 • Netjes verpakt aangekomen
 • Het kussen is lichter van gewicht dan ik had verwacht.
 • Leuk dat er ook een persoonlijk kaartje bij zit! (Met korting voor een volgende bestelling.)
 • Voelt stevig aan.
 • Het kussen is niet hoog, ik hoop dat mijn schouder er goed “in past”.
 • Bijzonder van vorm. Ik moest even goed kijken hoe het kussen neergelegd moest worden.
 • Kussensloop die erbij zit ziet er netjes uit.

De eerste nacht

De eerste nacht werd ik na ongeveer een uur alweer wakker maar ik moet erbij vermelden dat mij dat altijd gebeurd. Ik had wel wat pijn in mijn bovenrug, en ik denk dat dat een kwestie van wennen is.

Na een week

Ik ben er al aardig aan gewend. En eerlijk? Ik heb al mijn andere kussens opzij gelegd. Alleen als ik even lekker wat wil lezen in bed dan pak ik mijn oude kussen erbij en stapel ik die op de mijn iPillow. Ik had toen ik een nacht zo zweette mijn oude kussen gepakt, maar daarna weer snel mijn iPillow™ gepakt want ik lag gewoon niet meer lekker op mijn oude kussen.

Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen? 17 iPillow Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?

Ben jij ook zo’n “propper?”

Ik ben een echte “propper” met kussens. Zeker als ze oud waren en slap zijn. Ken je dat? Dat je je kussen helemaal samen duwt en dan er pas op gaat liggen. Met de iPillow™ lukt dat niet, dus dat was wennen. Maar het kussen is goed zoals het is en je hoeft niks te doen. Top dus!

Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen? 25 iPillow Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?

Kniekussen

Een kniekussen is ook fijn voor je lighouding, op die manier ligt je ruggengraat nog rechter.

Deze plaats je tussen je benen als je op je zij ligt. Het zorgt voor een goede, rechte houding. 

Vaak lig je zo half met je ene knie over je andere waardoor je een draaiing in je rugwervels krijgt. Eigenlijk zou je je arm die boven ligt ook langs je lichaam moeten houden en niet met je handen bij je hoofd of onder je kussen. Dat zag ik op YouTube video’s van fysiotherapeuten en sindsdien leg ik, als ik er aan denk, mijn arm gewoon recht de zijkant van mijn lichaam. Probeer maar eens, dat ligt best goed!

Ik slaap heerlijk op dit kussen!

Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen? 27 iPillow Slaap ik Beter op een iPillow Hoofdkussen?

Ik raad het iPillow™ kussen aan voor degenen die ook tobben met een pijnlijke nek in de ochtend. Eigenlijk zorgt het kussen ervoor dat de rest van je lichaam ook vanzelf in een betere houding ligt. Zoals ik zei is het wel even wennen als je zachte fluffy kussens gewend bent. Ik ben er nu al aan gewend en lig er nu altijd op en zou niet anders meer willen.

-deze producten heb ik gekregen voor een review-

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
2 jaren geleden

ik heb wel zo’n kussen met nekrol alweer een tijdje vind ik ook fijn maar wissel het toch nog wel af met een ‘gewoon’ kussen ook. Dat is makkelijk als je alleen in een kingsize bed ligt haha

Wendy
Wendy
2 jaren geleden

Fijn dat je nu je ideale kussen gevonden hebt. Dit kussen zou niets voor mij zijn, ik draai me per nacht zo vaak om. Maar ik ben nog prima tevreden met het kussen dat ik nu heb.
Maar een kniekussen zou ik wel fijn vinden, gebruik nu vaak een klein kussentje onder mijn knieen.
Veel slaapplezier en rust snachts lekker uit.

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

Heb al jaren een traagschuim kussen van Ikea met een “dik” stuk om op je rug te slapen en een “dunner” om op je zij te slapen. Bevalt eigenlijk wel prima zeker nu ik nog maar een kwartiertje op mijn zij kan liggen i.v.m. heupluxatie. Het voelt ook niet extra warm wat ik wel had bij een traagschuim matras jaren geleden op dringend advies van een bedden”specialist” verschrikkelijk zo warm. Daarom kopen wij nu matrassen bij Ikea die kun je binnen 90 dagen kosteloos omruilen maar ik hoorde laatst dat je dure hoofdkussens ook een aantal nachten kunt proberen. Weet… Lees verder »