Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje! 9 verkleedkleding Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje!
Artikelen, carnaval, Feestdagen, Kerst

Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje!

Met de lockdown is het flink tobben voor de meeste mensen. De feestdagen waren voor veel mensen compleet anders en nu de scholen dicht zijn zullen kinderen (en hun ouders) ook wat creatiever moeten denken om verveling tegen te gaan. Je kan natuurlijk samen bordspellen spelen, een taart bakken, thuisonderwijs geven, films kijken, wandelen en al die bezigheden kan je een feestelijke draai geven. Wat dacht je ervan om deze activiteiten te doen in grappige of schattige outfits? De meeste kinderen houden wel van verkleedpartijtjes. Zo wordt alles nèt iets specialer en leuker. Ik laat jullie 5  leuke outfits zien voor een verkleedfeestje!

Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje! 11 verkleedkleding Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje!

Ook carnaval zal ook dit jaar niet doorgaan. De ene helft van Nederland roept hoera, de andere helft zal hier enorm van balen. Denk aan de mensen die ieder jaar de praalwagens bouwen; dat is een klus waar ze vaak al het hele jaar mee bezig zijn. In de Betuwe is er ieder jaar een fruitcorso en ik weet dat zodra het corso achter de rug is zij al beginnen met het ontwerpen en bouwen van de wagens voor de optocht. Bijna geen hobby meer, eerder een missie.

Maar of je nu wel of niet van carnaval houdt, jezelf verkleden in een niet alledaagse outfit is altijd leuk. Althans, ik ben zo iemand die dat leuk vind. Toen ik nog af en toe figureerde vind ik het het leukst als ik dan helemaal gestyled werd. Bijvoorbeeld in middeleeuwse kleding of als serveerster. Met een zwarte kokerrok en schortje. Ook leuk!

Ik laat jullie 5 outfits voor de kleintjes zien die ik (zelf ook ;)) heel leuk vind!

Sneeuwpop pak baby

Zo koddig dit kleintje als sneeuwpop verkleed! Ik weet niet of dit jaar nog sneeuw gaat vallen, maar jouw kindje blijft in deze outfit ook lekker warm!

Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje! 13 verkleedkleding Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje!

Kerstjurkje Britt

Misschien een leuk idee voor volgend jaar?

Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje! 15 verkleedkleding Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje!

Dino’s!

Mijn zoon Tom was als kind groot fan van dinosauriërs, hij kende ze werkelijk allemaal van naam. Wij hadden op een groot stuk hout een “dino-eiland” gemaakt waar wij regelmatig met de dino’s zaten te spelen. De serie “Platvoet en zijn vriendjes”, al hun avonturen (op VHS!) hadden wij in huis. En tientallen keren bekeken, wij konden de teksten wel dromen haha! Is je kind ook fan van deze prehistorische wezens, dan kan je hem vast heel blij maken met dit coole dino pak!

Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje! 17 verkleedkleding Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje!

Ascendio!

Wie houdt er niet van Harry Potter en zijn kornuiten? Deze epische films kunnen wij rustig een paar keer bekijken zonder dat het saai wordt. Net zoals Lord of The Rings, verveelt nooit. Wil je alvast wat spreuken en bezweringen oefenen?

  • Ascendio!   (om omhoog te gaan, Lat. Ascendo = Klimmen)Aparecium! (Maakt onzichtbare voorwerpen en personen zichtbaar. Lat. Apparere = verschijnen of duidelijk zijn)
  • Bombardia! (laat sloten ontploffen. De spreuk wordt gebruikt door Hermelien Griffel om Sirius Zwarts te helpen ontsnappen. Lat. Bombarda = geschut)
  • Herbivicus! (Laat planten heel snel groeien. Lat. Herba = plant)
  • Reducto! (Gruizelspreuk. Vloek om vaste voorwerpen aan stukken te blazen. Lat. Reducere = terugbrengen)

Er staan héél veel spreuken op Wikipedia. Ik wist niet dat het er zoveel waren!

Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje! 19 verkleedkleding Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje!

En als je dan samen met de kinderen alle Harry Potter films gaat bekijken, dan doe je dat helemaal in stijl!

Meer hulp nodig in de zorg!

Misschien heeft dit meisje haar roeping al gevonden?  Een echte verpleegster in dit kostuum uit de jaren ’50!

Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje! 21 verkleedkleding Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje!

Feestartikelen

Geef je een kinderfeestje, dan kan je die ook een thema geven. Wat dacht je van Frozen? Zo begint ieder feestje met een uitnodiging voor de kinderen. Alle Frozen uitnodigingen bestaan uit 6 stuks. Naast de Frozen ballonnen zijn er rietjes, uitdeelzakjes, maskers, pinata’s, hoedjes, servetten ook nog veel meer leuks om er een echt Frozen Feest van te maken! En er zijn nog veel meer thema’s, denk aan Disney, Hello Kitty, paarden  en nog veel meer!

Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje! 23 verkleedkleding Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje!
Frozen uitnodigingskaarten

Voor de jongens zijn er ook genoeg leuke thema’s te vinden, denk aan Spiderman, Toy Story, Cars etc.

Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje! 25 verkleedkleding Van Harry Potter tot Werken in de Zorg. Leuke Verkleedkleding voor een Kinderfeestje!

Er is zoveel keus bij carnavalskleding, zo kan je een doordeweekse dag of kinderfeest extra speciaal maken. En kijk uit met de bezweringen van Harry Potter, wie weet nog die fatale bezwering?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
1 jaar geleden

Dat is zeker een leuk idee! Denk dat kleintjes hier inderdaad super blij van zouden worden. Is een leuke afleiding. Zelf heb ik niet zoveel met carnaval. Maar meer met Halloween. De laatste keer heb ik mezelf ‘zelfs’ voor de eerste keer verkleed ;-).

Rory
1 jaar geleden

Zo leuk! Vroeger deden we (regio Utrecht) niet echt aan carnaval (als kind) maar ik kan mij nog wel herinneren dat ik een keer verkleed mocht. Ik weet nog exact wat ik aan had. Ik mocht één ding kopen en dat was een rode krullenpruik. Daar deed ik een rood glimmend sportbroekje bij aan (zo’n korte met ‘wijde’ pijpen) en een wit shirtje. En daaronder mijn rollerskates (wit met rood). Dat was zo’n feest dat ik zo naar school mocht. Onvergetelijk :_

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Leuk! Carnaval gaat natuurlijk niet door al had ik best een halve week “rotzooi” en herrie in de stad willen inruilen voor de pandemie maar had je mij dit vorig jaar om deze tijd gevraagd……Op jeugdfoto’s zie ik veel verpleegster verkleedpartijen terug (en verkleed als kat) Laat ik dat nou geworden zijn….en ook dol op katten. Harry Potter mag van mij wel doorkomen met toverstaf om de pandemie weg te toveren! Overigens gaat er in ‘s Hertogenbosch niemand verkleed maar heeft iedereen een blauwe kiel of jas aan met emblemen er wordt ieder jaar een nieuwe gelanceerd. Mensen die verkleed… Lees verder »

chucky1012
1 jaar geleden

b bbboxo cute de sneeuwpop…
Vroeger als indiaan of als verpleegster ook verkleed geweest.

Xoxo