Elfia
Artikelen, Foundation, Win!

Reminder: Win 2 kaarten voor Europa’s grootste fantasyfestival Elfia (actie gesloten,winnaar bekend)

Fantasierijk beschilderde lichamen:  Body Paint Valley op Europa’s grootste fantasyfestival Elfia

Ik mag 2 tickets voor dit kleurrijke en bijzondere festival  weggeven! Onderaan staat wat je daarvoor moet doen. Met 1 druk op de knop doe je al mee!  Nog een paar dagen en dan kies ik de winnaars 😉

Wat is Elfia?

Arcen. Penseel en spons, airbrushpistolen, verfpaletten en veel blote huid. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor de bodypainters die op 20 en 21 september in fantasyrijk ‘Elfia’ ware kunstwerken op menselijk canvas toveren en samen een tableau vivant creëren. Als de poorten van de kasteeltuinen Arcen weer opengaan en fantasyliefhebbers uit heel Europa Elfia betreden, slaat de elite van het bodypainting haar tent op in het land van de stormtroopers, boselfen en drakenjagers, rococovrouwen, mummies en weerwolven. Bezoekers kijken toe hoe levende kunstwerken ontstaan of ondergaan zelf een indrukwekkende metamorfose.

Elfia

Grote namen in het atelier der fantasie

Een vrouw, die met huid en haar in een stenen engel verandert? Een man, die voor de ogen van de toeschouwers wordt omgetoverd tot fabelwezen? In Body Paint Valley is alles mogelijk. Wie de 200 vierkante meter grote tent in de Kasteeltuinen binnenloopt, is getuige van kleurrijke metamorfoses. Voor in totaal twaalf face & bodypaintartiesten kent de fantasie geen grenzen. “We zijn trots dat de meest gerenommeerde namen nu al jarenlang vast onderdeel zijn van het festival”, aldus Stefan Struik, organisator van Elfia. “In 2014 doen we er met Body Paint Valley nog een schepje bovenop. Hier neemt onder andere Jacklyn Suiskens haar intrek. Zij won diverse internationale prijzen op het gebied van face-, body- en bellypainting.

Kleurrijke hoogtepunten

Ook Peter en Petra Tronser zijn wederom van de partij. In 2008 en 2010 werd Peter wereldkampioen ‘Facepainting SFX’, zijn vrouw Petra sleepte in 2010 het wereldkampioenschap ‘Fluro Bodypainting’ in de wacht. Bovendien geeft Enrico Lein, de Duitse wereldkampioen Bodypaint SFX uit 2002, wederom acte de présence in Elfia. Hij geeft zowel op zaterdag als zondag een 20 minuten durende bodypaintshow. Painter Richard van der Laan heeft zich gespecialiseerd in de categorie ‘Special Effects, waarbij ook extra delen op het lichaam bevestigd mogen worden. “Elk van de twaalf aanwezige kunstenaars schept zijn geheel eigen creaties”, vertelt Struik. “Voor een heel bijzonder kunstwerk slaan meerdere kunstenaars echter de handen ineen.” Vijf modellen worden beschilderd en versmelten zij aan zij tot één groot motief. In 2013 raakten bezoekers ook al in de ban van een tableau vivant. Struik: “Vorig jaar lagen de modellen echter van begin af aan naast elkaar. Dit jaar herkent men het grote geheel pas aan het eind, als de mannen en vrouwen naast elkaar gaan staan. Van voren, achteren en vanaf de zijkant ziet de toeschouwer steeds een andere afbeelding.” Wie de smaak te pakken heeft gekregen, kan zijn gezicht ook zelf professioneel laten beschilderen, bespikkelen en besproeien.

Elfia

Fantastische verkleedpartijen

De creativiteit spat ook af van de kostuums van de festivalbezoekers die een weekend lang het fantasierijk Elfia bewonen. Ruim 80 procent van de gasten komt verkleed en vertegenwoordigt daarmee de meest uiteenlopende fantasysoorten. Science fictionfiguren wandelen hand in hand met piraten door de kasteeltuinen en cosplayers deinen samen met roofridders en heksen mee op folk- en rockmuziek. Het festivalprogramma is net zo bont en kleurrijk als de kostuums, die veelal met de hand worden gemaakt: de Amerikaanse folkband Woodland, die tijdens zijn tournee door Europa een tussenstop maakt in Elfia, brengt ‘fantastische’ klanken ten gehore. De Nederlandse formatie Finvarra betovert luisteraars met Keltische en Oriëntaalse muziek, terwijl Faelend uit het Duitse Straelen songteksten in de taal van de Elfen ten beste geeft. Onder het motto ‘King Arthur and his Witchcraft’ staat Elfia in 2014 in het teken van de magische wereld van Koning Arthur, tovenaar Merlijn en heks Morgana.

Elfia

 

Bezoekers kunnen zich in het strijdgewoel storten, de wapenuitrusting uit John Boormans Film ‘Excalibur’ (1981 bewonderen en de krachtmeting tussen Spartaanse en Gallische krijgers aan den lijve ondervinden. Historicus en Engelse ambassadeur van Elfia, Sir Prof Dr. Roland Rotherham, presenteert ondertussen zijn nieuwe boek en doet onverwachte onthullingen over de oorsprong van de legende over Koning Arthur. Ook in de humoristische vechtshow van Kam Cert Nemuze, een groep Tsjechische stuntvrouwen die hebben meegewerkt aan meerdere Hollywoodproducties, gaat het er spannend aan toe. In Elfa vechten ze om de gunst van een man. Dans en tovenarij, reenactmentkampen en workshops, kostuumparades en verhalenvertellers, marktdrukte en speciale lekkernijen maken het tweedaagse fantasyspektakel compleet.

Elfia

Programma en tickets

Alle activiteiten die de bezoekers van Elfia te wachten staan, zijn te vinden op www.elfia.com. Hier kunnen ook tickets worden besteld. In de voorverkoop gelden speciale voordelige tarieven. Aan de dagkassa betalen volwassenen op zaterdag 25 euro en op zondag 22,50 euro. Kinderen kunnen Elfia voor 13,50 euro bezoeken. Het hele weekend in Elfia? Bij een passe-partout krijgen inwoners van Elfia dit jaar een gratis Elfia-paspoort. In dit paspoort krijgen de inwoners een stempel, die elk jaar van design verandert.

a Rafflecopter giveaway

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Ria
Ria
7 jaren geleden

Hartstikke leuk! Ik wil er heel graag naar toe!

Just Pat
Just Pat
7 jaren geleden

Wat een leuke aktie, ik doe mee deze ronde

Anita H.
Anita H.
7 jaren geleden

Ik maak graag kans.