ZENZ - Organic Salt Water Spray No. 15 Sweet Orange- Review! 9 ZENZ ZENZ - Organic Salt Water Spray No. 15 Sweet Orange- Review!
Artikelen, Haarverzorging, Merken, Reviews, ZENZ

ZENZ – Organic Salt Water Spray No. 15 Sweet Orange- Review!

Ik ben niet “handig” met mijn haar in die zin dat ik leuke variaties ermee kan maken zoals bv. een messy bun. Wat er juist messy en losjes gestyled uit moet zien, ziet het er bij mij uit alsof mijn neefje van 5 jaar mijn haar gedaan heeft. Ik heb vaak een poging gedaan met zo een “handige” YouTube tutorial waarin iemand in no-time zo’n kek knotje op haar hoofd creëert. Het lukt mij gewoonweg niet. Toen ik het persbericht las van de Organic Salt Water Spray van ZENZ dacht ik: “dit kan niet mislukken, toch”? Even sprayen en snel een beachy look! Benieuwd of het gelukt is?

ZENZ - Organic Salt Water Spray No. 15 Sweet Orange- Review! 11 ZENZ ZENZ - Organic Salt Water Spray No. 15 Sweet Orange- Review!

Curls, curls, curls…

Ik vind een beetje slag in mijn haar altijd leuk staan. Meestal föhn ik het om meer volume te krijgen en onderaan krul ik het naar binnen of naar buiten. Maar een (vrouw)mens wil af en toe ook eens wat anders. Toen ik las dat deze textuurspray niet alleen een beachy look kon creëren, maar ook voor volume kon zorgen, wilde ik het helemaal graag testen. Kappers zien deze textuurspray als een product tussen een droogshampoo, een zoutwaterspray en een haarlak in. Multifunctioneel dus!

De ZENZ Organic Salt Water Spray belooft volume en een geweldige textuur. En dat je kapsel dag en nacht blijft zitten, zonder het haar te verzwaren of het er vettig uit te laten zien.

Anne-Sophie Skjødt Villemsen, founder ZENZ Organic:

Een dagje aan het strand levert vaak de perfecte, nonchalante beach hair op. Toch hoef je echt niet per se naar de kust voor het populaire kapsel. Met de Salt Water Spray Sweet Orange No. 15 kun je hetzelfde resultaat bereiken waar en wanneer je maar wil.

De Salt Water Spray Sweet Orange No. 15 laat een zacht vleugje van sinaasappel en appel achter. Het is zacht voor de hoofdhuid en makkelijk uit te wassen. Het verzorgt het haar met aloë vera, zeezout en koud geperste avocado extract.

Gebruiksaanwijzing:

Breng de spray pas aan als het haar schoon, handdoekdroog en gekamd is. Voor je de Salt Water Spray gebruikt, is het heel belangrijk om het product goed te schudden. Spray het dicht bij de wortels en föhn daarna je haar droog om volume te creëren. Verdeel ook een paar sprays in de rest van je haar om de beach waves te krijgen.

ZENZ - Organic Salt Water Spray No. 15 Sweet Orange- Review! 13 ZENZ ZENZ - Organic Salt Water Spray No. 15 Sweet Orange- Review!

Gecertificeerd

ZENZ Organic is een duurzame en gezonde keuze voor de bewuste consument en kapper. We richten ons op het creëren van hoogwaardige producten gemaakt van de beste natuurlijke en biologische ingrediënten. Onze producten met bijzonder zachte eigenschappen zijn daarom gelabeld of gecertificeerd. De Salt Water Spray Sweet Orange No. 15 heeft de volgende 3 keurmerken.

  • Ocean Waste Plastic: ZENZ neemt verantwoordelijkheid en spant zich in om de oceanen van de wereld schoon te maken en duurzame verpakkingen te maken.
  • Nordic Swan Ecolabel is het officiële ecolabel van de Scandinavische landen en certificeert milieuvriendelijke en gezonde producten.
  • Vegan Society vertegenwoordigt de internationale standaard voor authentieke veganistische producten. Lees hier meer.”

Wat vind ik ervan?

Ik heb de spray op mijn handdoekdroge haar aangebracht en met mijn handen een beetje verdeelt. De geur is heerlijk, maar niet overheersend (had van mij best sterker mogen zijn). Ik heb het bovenop losjes geföhnd om wat volume te creëren en de rest heb ik aan de lucht laten drogen. Af en toe heb ik mijn haar gekneed om meer slag erin te krijgen. De verstuiver werkt ook heel goed. Er komt een mooie, zachte non-aerosol spray uit, dus geen spetters water. (Een aerosol spray houdt in dat de spuit net zolang blijft sprayen zolang jij de knop ingedrukt houdt. Bij een non-aerosol spray geeft de spuit een kortstondige spray, ook al houd je de knop langer ingedrukt).

Je kan  de spray ook de volgende dag(en) opnieuw gebruiken. Spray het in je droge haar, föhn het droog en het zal je haar verfrissen, zodat het wassen van je haar vermeden kan worden en het als een droogshampoo fungeert.

Mooie textuur, meer volume

Het resultaat vind ik heel mooi, dat warrige staat mij wel. Ook omdat het volume aan de zijkanten geeft. Super, ik heb het idee dat mijn gezichtsvorm ook direct wat ronder wordt! Ik moet wel zeggen dat de krul bij mij ook wel weer snel weg zakte, ik heb dat ook als ik mijn haar krul met de krultang. Wellicht had ik meer spray moeten gebruiken (ik ben soms te zuinig met mijn producten) of ik had er toch wat haarlak in moeten doen. Maar ik vind dat harde gevoel van haarlak nooit fijn en deze salt water spray maakt je haar wel steviger, maar niet hard zoals haarlak dat doet. En het is ook niet plakkerig. Gelukkig! Lang geleden heb ik wel eens zo een salt water spray geprobeerd, maar ik vond toen dat hij niet fijn doseerde. De spray kwam er heel nat uit, niet prettig. Ook kreeg ik last van jeuk op mijn hoofd en dan waste ik het er snel weer uit.

Eindconclusie

Deze spray is perfect! Mijn haar voelt steviger aan, de krul is mooi en bouncy en het ruikt ook nog eens heerlijk naar sinaasappels. Anne-Sophie Skjødt Villemsen heeft helemaal gelijk, ik hoef niet (meer) naar het strand als ik zin heb een beach look!

Salt Water Spray Sweet Orange No. 15 /€ 30,70 200 ml

Over ZENZ Organic

ZENZ Organic is verkrijgbaar via chapter.green en bio kapsalons.
Klik hier voor meer informatie over de achtergrond van ZENZ Organic.
Volg ZENZ in Nederland en in Denemarken op Instagram #zenzorganic.

Gebruik jij wel eens een salt spray?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
5 maanden geleden

Heel mooi natuurlijk resultaat. Het verschil zie je goed door de voor- en na foto! Zo’n beachy look staat je trouwens goed Babs! Ik heb zelf overigens nog nooit een salt spray gebruikt.

bychristiana
5 maanden geleden

Haha, die voor-na foto’s zijn wel leuk Babs! Ik gebruik eigenlijk zelf nooit zo’n spray.

Rory
5 maanden geleden

Nog niet gebruikt, maar dat wil ik wel als ik dit zo zie. Mooi resultaat Babs! En ik ken het merk ZENZ natuurlijk heel goed. Erg fijne producten.

Annette
5 maanden geleden

Wat staat het je leuk Babs, super! Ik gebruik het een enkele keer, heb een hele gevoelige hoofdhuid dus hoe minder product hoe beter maar ik heb ook een busje zoutspray staan en soms gebruik ik het.

chucky1012
5 maanden geleden

Wat is jou kapsel na het gebruik van deze spray pretty geworden…..

Xoxo

Ilona
Ilona
5 maanden geleden

Je haar ziet er prachtig uit Babs:-) En ja op You Tube ziet alles er gemakkelijk uit maar als je het zelf probeert….heb ik ook vaak met DIY of hacks. Ik gebruik eigenlijk iedere dat een Salt Spray heb er veel geprobeerd en nu eentje van de Hema die heel erg goed bevalt en niet duur is. Ik spray het ook niet direct op mijn (droge) haar maar in mijn handen en wrijf het dan in mijn haar. Dat merk dat je reviewed ken ik niet maar eerlijk gezegd zou dat voor zoiets sowieso niet in mijn budget passen.