Anti- aging, Artikelen, Medisch cosmetische behandelingen

Zou jij een facelift overwegen?

Soms vraag ik mijzelf af wat ik nog meer zou doen qua cosmetische ingrepen als ik daar de kans voor kreeg. Misschien een facelift? Zoals jullie weten heb ik in 2017 een ooglidcorrectie gehad en daar was ik heel blij mee. Zou ik een facelift overwegen als ik die V- vorm weer terug zou krijgen? Bij een facelift denk je al snel aan zo’n strakgetrokken gelaat, maar tegenwoordig kan het er heel natuurlijk uitzien.

Zou jij een facelift overwegen? 1 facelift Zou jij een facelift overwegen?

 

5 Redenen voor een facelift…

  1. Je hebt een teveel aan huid rond jouw mond, waardoor je een treurig uiterlijk krijgt.
  2. je hebt rimpels en te veel (verslapte) huid in jouw gezicht.
  3. je hebt zichtbare groeven tussen neus en lippen.
  4. je ziet er somber uit doordat de huid op het voorhoofd en wenkbrauwen naar beneden hangt.
  5. de hals ziet er oud uit in vergelijking met het gezicht.

Vaak denken wij dat je van een facelift een soort maskergelaat krijgt. Misschien was dat vroeger zo, maar tegenwoordig zijn de technieken verbeterd en het is juist de bedoeling dat het eigenlijk nauwelijks opvalt voor de buitenwereld. Het doel is dat je er op een natuurlijke manier uitgeruster uitziet.

Zelf stoor ik mij de laatste tijd behoorlijk aan mijn “hamsterwangen” zoals ik dat noem. Het is natuurlijk niet wereldschokkend als ik met een verslapte kaaklijn verder door het leven moet, maar ik ben een nieuwsgierig mens en vind het het altijd interessant wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van cosmetische ingrepen.

De mogelijkheden

  • Face- en halslift

De face- en halslift is de meest uitgebreide facelift. Het is een operatieve behandeling waarbij rimpels en uitgezakte huidplooien van het aangezicht, de wangen en de hals worden gecorrigeerd.

  • MACS-lift

Een MACS-lift is een operatieve behandeling met als doel het herstellen van de contouren van wangen, kaaklijn en hals om zo een verjongend effect te verkrijgen. (Kleinere ingreep dan de klassieke hals- en facelift)

  • Mini-lift (S-lift)

Een mini-lift, ook wel S-lift genoemd, is een kleine chirurgische ingreep die tot doel heeft de wangen en de kaaklijn te verstrakken. De ingreep heeft enkel effect op het onderste gedeelte van uw gezicht en niet op de hals en voorhoofd. (Het effect van de mini-lift houdt minder lang aan dan de overige facelift behandelingen).

  • Halslift

Bij een halslift worden eventuele vetophopingen weggezogen (liposuctie). Onderliggende spieren worden aangespannen en de overtollige huid wordt verwijderd. Zo krijgt de hals haar oorspronkelijke contouren weer terug.

  • Voorhoofdslift

De voorhoofdslift is een goede oplossing om wenkbrauwen en de voorhoofdshuid te liften en je er zo weer frisser te laten uitzien.

Zou jij een facelift overwegen? 3 facelift Zou jij een facelift overwegen?

Wat zou bij mij passen?

Een mini-lift zou wel wat voor mij kunnen zijn. Ik denk dat ik er dan wel wat jaartjes afsnoep als mijn kaaklijn wat strakker zou zijn. Ik heb verder niet veel rimpels in mijn gezicht en hals, dus dat zou een mooie optie zijn. Al denk dat ik daar nog best nog wat jaartjes mee kan wachten, maar de mogelijkheid is er in ieder geval.

Het is de minst uitgebreide variant van de facelift en de mate van verslapping van de huid bepaalt of de mini-lift effectief is. (Als het onderhuidse weefsel verslapt is, zal het resultaat van een mini-lift niet optimaal zijn). De ingreep duurt ongeveer anderhalf uur en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Plaatselijke verdoving

Ik ben niet dol op plaatselijke verdovingen, het liefst zou ik een volledige narcose willen hebben. Echt een held ben ik niet als er scalpels tevoorschijn gehaald worden. Injectables heb ik een paar keer gehad, die vind ik weer prima te doen.

Bijzonder dat ze bij CosMed kliniek ook een Poorman’s facelift aanbieden. Als ik het zo lees bij tarieven kost deze ingreep het minst. Ik heb verder geen idee wat het precies inhoudt maar gelukkig krijg je eerst een uitgebreide voorlichting waar je je wensen en verwachtingen kenbaar kan maken. De plastisch chirurg zal je adviseren welke behandeling bij jou het beste resultaat zal geven.

Tegenwoordig is de drempel gelukkig een stuk lager om een kliniek binnen te stappen, of je nu een borstvergroting, een oorcorrectie, buikwandcorrectie of liposuctie overweegt.

Gewetensvraag: Je bent 50, 60 jaar of ouder en je gezicht zit vol met diepe rimpels of je hebt last van een verslapte huid. Nu komt er een fee die met fairy dust gratis in één keer alles weer “strak en glad” maakt alsof je een facelift hebt gehad. Je ziet er niet anders uit in die zin dat je er weer uitziet alsof je 18 jaar bent, want dat zou nogal raar zijn.

Zou je dan JA tegen de fee zeggen? Ik ben benieuwd wat jullie hierop antwoorden!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
2 jaren geleden

Nee, ik denk het niet. Ik geloof in aging gracefully en ik vind het geen goed voorbeeld voor mijn kind. Alsof ik dan uitdraag dat het leven maakbaar is of zoiets dergelijks. Aan de andere kant wil ik absoluut niet oordelen over anderen die dat wel doen. Wat je zegt over je ooglidcorrectie dat begrijp ik heel goed. Het is iets waar je last van had / hebt. Een borstverkleining begrijp ik ook. En zo zijn er veel meer dingen natuurlijk. En los daarvan, gaat het niet om mij, maar om de persoon zelf.

Deb
2 jaren geleden

Wat betreft je vraag: Ik denk het niet om eerlijk te zijn. Ik zou mijn dochter denk ik vreselijk aan het schrikken maken 😱 (is het eerste waar ik aan denk). Ik ben ook niet tegen cosmetische ingrepen, maar soms vind ik het er zo onnatuurlijk uitzien en vind ik het geen verbetering t.o.v. hoe het eerst was. Ik heb laatst bij iemand van dichtbij gezien dat het zelfs een verslechtering is.

Brenda
Brenda
2 jaren geleden

Nee, ik zou het zelf niet doen. Ieder moet het zelf weten, goed de risico’s onderzoeken en zorgen dat het bij een erkende kliniek of chirurg gebeurd.

Tessa
2 jaren geleden

Interessant artikel. Ik wist niet dat er zo veel soorten face lifts bestaan

Annette
2 jaren geleden

Ik zou mijn kaaklijn wel iets willen verstrakken, ik krijg van die hangzakjes en als ik de progressie bij mijn oudere zus en moeder zie dan vind ik dat geen fijn vooruitzicht. Maar ik vind het voor nu vooral heel spannend en daarom heb ik ook nog een informatie ingewonnen maar ja, hoe langer ik het uitstel hoe ‘meer’ er straks nodig is natuurlijk hahaha

bychristiana
2 jaren geleden

Ik denk het wel, maar vind het nu natuurlijk lastig om in te schatten. Ik ben zeker niet tegen plastische chirurgie, mits het natuurlijk ‘goed’ gedaan wordt. Ik zou er op mijn 60e bijvoorbeeld niet uit hoeven zien alsof ik 40 ben en soms zie ik ook weleens vrouwen die hun gezicht behoorlijk glad heb laten trekken zodat het een heel groot verschil vormt met hun hals. Ik zou het dan iets ‘subtieler’ willen, maar goed, ik weet niet wat de mogelijkheden allemaal zijn, omdat ik me er nooit echt heel erg in verdiept heb. Nu is het natuurlijk ook… Lees verder »

chucky1012
chucky1012
2 jaren geleden

Wat een goede post 👌🏽
Ik weet het niet.of ik het zou laten doen.
Het hangt er van zoveel factoren af..,..
Het is levenslang.

Xoxo