Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?) 9 grijs haar Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?)
Artikelen, Haarverzorging, Reviews, WECOLOUR

Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?)

WECOLOUR is haarverf die minder schadelijk is voor je haar en wie wil dat niet? Zeker voor iemand zoals ik die regelmatig haar haren verft vanwege de grijze uitgroei. WECOLOUR is verf van kapperskwaliteit en bevat geen ammonia, ppd, resorcinol en parabenen. En je kan alles gewoon online bestellen. Ik mocht 2 kleuren haarverf en de verzorgings- en stylingproducten testen!

Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?) 11 grijs haar Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?)

Hoe kies je de juiste haarkleur?

Op de website van WECOLOUR staat een handige tool om te kijken welke kleuren haarverf geschikt voor je zijn. Je krijgt een aantal vragen met afbeeldingen van diverse haarkleuren (zoals de haarkleur die je nu hebt en de kleur die je wilt hebben) en als je die stappen doorloopt, krijg je direct een advies welke tint(en) haarverf je kan gebruiken. In mijn geval stond er ook nog een extra advies bij als ik een iets lichtere kleur zou willen hebben. Ik zou dan 2 tinten kunnen mengen.

Welke haarkleur past bij mijn huid?

Vaak twijfel je welke kleur het best bij je past en hoe dat nu zit met warme en koele ondertonen?

In deze video wordt het uitgelegd.

Het advies voor mijn haar

De kleuren die mij geadviseerd werden : Hazelnoot Lichtbruin (kleurnummer 6.71) en Caramel Donkerblond (7.7)

In een haarverf pakket zit:

 • een tube kleurcrème van 60 ml
 • 60ml activator (6%)
 • sachet shampoo en conditioner of Dark Bamboo shampoo
 • een verfkwast met kammetje
 • plastic handschoentjes
 • en een gebruiksaanwijzing.

Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?) 13 grijs haar Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?)

Mengen

Het mengen gaat heel eenvoudig. De mengverhouding van de haarverf met de activator is 1:1. Dat wil zeggen dat je net zoveel kleurcrème gebruikt als activator. Je kunt ook een halve tube gebruiken, dus 30 gram en 30 ml. Het fijne is dat als je het niet mengt je het tot de volgende verfbeurt kan bewaren. Het is na opening nog 12 maanden houdbaar, dus absoluut zuinig in gebruik.
In het pakket wat speciaal voor mij was samengesteld zat ook :
 • Een fullsize flacon shampoo
 • Een fullsize flacon conditioner
 • dark bamboo shampoo
 • Een tube argan silk leave-in crème
 • en een volume mousse

Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?) 15 grijs haar Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?)

Zoals ik al eerder zei, het mengen ging heel snel en gemakkelijk. Wat mij vooral opviel was dat het niet zo een penetrante, typische haarverf geur had. Eigenlijk is het geurloos. Je laat het 35 minuten intrekken en daarna was je je haar met de bamboo shampoo. Ik heb de helft van de tubes gebruikt want nu ik kort haar heb, heb ik niet zoveel verf meer nodig.
Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?) 17 grijs haar Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?)

Grijsdekking?

De grijsdekking is perfect, top! (Ach, misschien heb ik drie haartjes gemist, no worries). Het eindresultaat is wel ietsje donkerder uitgevallen dan ik verwacht had maar ik weet dat het heel lastig is (eigenlijk onmogelijk) om donker haar lichter te krijgen.
Het kan zijn dat bepaalde tinten haarverf te transparant zijn om grijs haar goed te dekken. Doordat er geen ppd, resorcinol en ammonia in zit, is de kleuring heel natuurlijk en zacht. Je kunt de verf er dan langer in laten zitten, en/of je brengt het daar wat dikker op.

Shampoo voor gekleurd haar (past door de brievenbus door de platte vorm 250ml/€14,50)

Deze shampoo is speciaal ontwikkeld om geverfd haar extra te verzorgen en de kleur langer mooi te houden. Het bevat geen sulfaten (sls), siliconen en parabenen. De shampoo is heel mild voor je haar en je hoofdhuid. Als je je haar wast, worden niet alleen stof, vuil en huidschilfers verwijderd, maar ook de natuurlijke beschermlaag die je haar en hoofdhuid gezond houdt. De kunst van een goede shampoo is om het haar te reinigen zonder het teveel te ontvetten of beschadigen.

Conditioner voor gekleurd haar (past door de brievenbus door de platte vorm 250ml/€16,50)

Deze conditioner is speciaal ontwikkeld om geverfd haar extra te verzorgen en de kleur langer mooi te houden. Deze conditioner bevat geen sulfaten (sls), en parabenen. De conditioner geeft het haar extra verzorging zodat het goed kan herstellen van het verven. De conditioner hydrateert, voedt en brengt het haar weer in balans.

Wat vind ik ervan?

De shampoo en conditioner zijn ook heel fijn. De shampoo schuimt nauwelijks maar hij reinigt prima en mijn haar voelt daarna heel zacht aan. Mijn haar wordt niet verzwaart, voelt niet vet aan en is nog steeds lekker luchtig.
Tip! De conditioner kan je ook als haarmasker gebruiken. Dan laat je hem 30 minuten intrekken.
Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?) 19 grijs haar Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?)

Dark Bamboo shampoo (200ml/€17,50)

Dark bamboo is een zuiverende treatment van klei met bamboe. Deze treatment reinigt, zuivert en verzorgt het haar. Bevat geen sls, parabenen en resorcinol.

Gebruik:

Je neemt een dotje van ongeveer 20 gram en die verdeel je op droog, ongewassen haar of na het verven als je je haar uitgespoeld hebt. Je masseert het in op je hoofdhuid, daarna in de lengtes waarna je je haar kamt of borstelt. Vijf minuten in laten trekken, nogmaals inmasseren met een beetje water en uitspoelen.

Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?) 21 grijs haar Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?)

De dark bamboo heeft de werking van een shampoo en conditioner ineen. Het reinigt je haar maar verzorgt en voedt het ook.

Wat vind ik ervan?

Wat een lekkere shampoo is dit! Deze shampoo schuimt helemaal niet, dus nog minder agressief voor je haar. Ik vind het echt een verwen-shampoo, fijn dat hij erbij zat!

Argan Silk leave-in crème (75ml/ €11,50)

De Argan Silk is als een serum en was je dus niet uit je haar. Na het wassen breng je dit aan op handdoekdroog haar. Argan Silk hydrateert, voedt  en zorgt voor een zijdezachte glans. Daarnaast beschermt het je haar tegen vocht en hitte. Argan Silk bevat geen sls, sulfaten, parabenen, resorcinol en peg. En natuurlijk is Argan Silk niet getest op dieren. In de Argan Silk zit argan olie dat moleculair omgezet is naar een crème. Het verzwaart je haar niet, haalt de pluis eruit en is heel erg fijn in gebruik. Ook als je je haar niet verft, kun je het gebruiken. Argan Silk heeft een UV-filter en beschermt je haar dus ook tegen invloeden van buitenaf. Bevat arganolie en bijenwas en is uitermate geschikt voor gekleurd, droog, poreus dof of beschadigd haar. 
Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?) 23 grijs haar Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?)

Wat vind ik ervan?

Deze crème ruikt echt zalig! Ik smeer een beetje in de puntjes van mijn haar zodat ik eventuele pluis tegen ga. Al moet ik zeggen dat na mijn knipbeurt mijn haar nu nog in een topconditie is.

Volume Mousse (150ml/ €17,50)

Volume mousse voor het stylen van je haar, voor alle soorten haar en haarstijlen. Ook te gebruiken tijdens het föhnen. Voor een volumineuze of juist naturelle look. WECOLOUR Volume Mousse is vegan en bevat geen sls, parabenen en formaldehyde. De mousse is zacht voor je haar, plakt niet en geeft je haar volume. En het verzorgt je haarkleur.

Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?) 25 grijs haar Ik heb mijn haar geverfd met WECOLOUR! (Dekt het grijs haar?)

Vaak is het schuim wat uit een volume mousse komt heel dik en stevig. Deze mousse is heel luchtig, net zoals een reinigingsmousse voor je gezicht. Dat komt omdat er geen gas in zit. De mousse geeft inderdaad meer volume en stevigheid aan mijn haar. Ik vind hem heel fijn!

De mousse bevat extracten van de zilverlinde en pure camelia (of Witte Japonica) olie. Camelia bloemen worden in Japan gebruikt bij de theeceremonie en de kostbare lichtgele olie is daar al eeuwenlang een schoonheidsmiddel bekend onder de naam Tsubaki. Je raadt het al, deze mousse ruikt ook heerlijk!

Eindconclusie

Wat ben ik blij dat ik heb mogen kennismaken met de haarverf van WECOLOUR. Ik ben absoluut fan en wil het in de toekomst vaker gaan bestellen. Wellicht is het wat duurder dan wat je bij de drogist kan kopen maar het geld dubbel en dwars waard. De haarverf is van goede kwaliteit, ruikt neutraal en nu kan ik mijn haar vaker verven zonder steeds bang te zijn dat mijn haar zo verschrikkelijk uitdroogt. Ook de stylingproducten zijn zeer goed. (En ik ben een sucker voor lekkere geuren, dus dat zit wel goed met WECOLOUR. ;))

De professionele haarverf is te koop in 27 grijsdekkende kleuren en je hebt het binnen 1 dag in huis. Alle ingrediënten staan op de website mocht je die willen inzien.

-deze producten heb ik gekregen-

Verf jij je haar ook regelmatig?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
2 jaren geleden

Heel interessant! Ik verf mijn haar (nog) niet, al komen er vanzelfsprekend wel steeds meer grijze haren bij. Inevitable zeg ik. “At some point we all are going to die” was de reactie van mijn Italiaanse kapper toen ik het een paar jaar geleden over meer grijze haren had 😉 Ik gebruik wel een fijne kleurmousse die je onder de douche gebruikt en 3 minuten laat intrekken. Heel fijn spul. Niet geheel grijsdekkend, maar het geeft het net een andere touch. Dat het er lichtbruin uitziet bijvoorbeeld. Niet meer in de winkel te koop dus ik zoek het online en… Lees verder »

Petra
2 jaren geleden

Wat een mooi resultaat! Ga ik zeker onthouden, ik wacht met het kleuren van mijn haar tot het grijs wordt, dus hopelijk kan ik dat nog even uitstellen 😉

Bianca
2 jaren geleden

Staat je goed! Ik heb een tijdje terug de producten van WECOLOUR getest en was ook direct fan. Alleen sinds onze badkamer verbouwing verf ik mijn haren niet meer zelf en laat ik het toch liever bij de kapper doen x

chucky1012
2 jaren geleden

Jou nieuwe haarkleur staat jou prachtig 👌🏽
Goed en zeer uitgebreid artikel.
Wat een mooi kapsel.

Xoxo

Tessa
2 jaren geleden

Mooie kleur! Ik gebruik regelmatig een blondeer spray om wat blonder te worden

Annette
2 jaren geleden

Mooi resultaat Babs, zeker iets om eens over na te denken. Shampoo die niet schuimt vind ik wel altijd een beetje lastig maar wel benieuwd naar deze producten.

Priscilla
2 jaren geleden

Het resultaat mag er zijn. Mooie kleur, staat je erg goed 🙂 Fijn dat dit een stuk minder schadelijk is!

bychristiana
2 jaren geleden

Ik vind je nieuwe kapsel je echt zo mooi staan Babs. Ik zei het natuurlijk laatst al; heel chique! De kleur ook. Ik verf mijn haar ook en eigenlijk wil ik daar mee stoppen, want ik heb dus (nog) geen grijze haren. Maar door het verven heb ik natuurlijk wel een uitgroei. Nu ben ik laatst bij een andere kapper geweest en hebben we een kleur uitgezocht die dichter bij mijn eigen haarkleur ligt, op die manier hoop ik het wat minder vaak te hoeven verven (nu hopen we dus dat de uitgroei minder opvalt).

Deb
2 jaren geleden

Mooie kleur Babs, vind ’em je ook goed staan. Fijn dat de verf milde bestanddelen heeft en ook een goede grijsdekking heeft. Knap dat je je haren zelf kunt verven dat heb ik 2x geprobeerd maar was geen succes. 😂. Mengen lijkt me ook best lastig om te doen en hoe zorg je ervoor dat de verhoudingen de volgende keer exact hetzelfde zijn. Ik heb ook een paar van de styling- en verzorgingsproducten geprobeerd een tijdje terug en ben vooral fan van de Argan Silk leave-in crème. Die vond ik echt super fijn. Haalde pluis weg en was niet vettig,… Lees verder »

Robin
2 jaren geleden

Wat een mooie kleur staat je goed. En fijn dat het een stuk minder schadelijk is.;)