kerst the body shop 1
Artikelen, Merken, Over mij, The Body Shop

Een muzikale verrassing van The Body Shop (en een persoonlijk verhaal)

Vandaag kreeg ik een pakket van The Body Shop.  Ik dacht dat het producten waren om te reviewen maar het bleek een wel heel bijzondere kerstkaart te zijn! Op dat moment besefte ik dat ongeveer 2 jaar geleden mijn leven er heel anders uitzag…

kerst the body shop

Wat ik kreeg is een echt kerstgeschenk en wat vind ik dat leuk! Zo leuk dat ik direct achter de laptop geklommen ben om het te laten zien, maar eerst een persoonlijk verhaal.

 

Zo een twee jaar geleden ging het niet zo goed in huize IJkelenstam. Ons huis moest verkocht worden, uitstel was niet meer mogelijk. Dus voor een prikkie ging het huis waarin Tom opgegroeid was naar de volgende eigenaar. Dat deed behoorlijk pijn en ik was dan ook vreselijk verdrietig…

remy mattie en siep

De drie katten die bij mij woonden Remy, Mattie en Siep moesten weer terug naar hun eigenaar, die verderop in de straat woonde. Het was niet anders. Die katten kwamen spontaan bij ons wonen, waarschijnlijk omdat ik ze ook in de vakanties eten gaf als hun baasje op vakantie was en zij vonden het wel gezellig bij mij.

 

Ook omdat wij geen andere woning hadden en de gemeente ons ook niet hielp. Niemand hielp eigenlijk. Geen instantie die wat kon of wilde doen. Nou ja, wij “mochten” iedere ochtend naar Nijmegen gaan en daar bij een opvangtehuis gaan vragen of er voor die nacht een slaapplek was. Knus tussen de zwervers en de junks.

Nu heb ik natuurlijk medelijden met mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben, maar ik zag mijzelf daar niet slapen. Ik vind logeren bij een familielid al niet prettig, nooit gevonden, als kind ook niet.

Wij hebben dus meer dan een maand lang “gezworven” van camping naar camping.

Steeds een heel goedkope aanbieding gepakt voor een lang weekend of midweek en godzijdank schoot de familie financieel te hulp. Wij zijn in het Hoge Noorden van het land geweest tot in Zeeland. En anders hadden we de auto nog om in te slapen (hoewel deze volgestouwd was) …het oude bakkie is inmiddels weg, die haalde de APK niet meer en nu rijden wij in de auto van opa. (Jeroen brengt hem altijd naar het ziekenhuis en toen mijn schoonmoeder nog leefde haar ook natuurlijk)

 

Maar we hielden onze humor! Tijdens zo een verhuizing vind je de meest maffe dingen, zoals oude brillen 🙂

 

Toen wij daarna tijdelijk in een flat konden gaan wonen, een huurwoning, waren wij de koning te rijk.

Maar echt veel hadden wij niet. Zo rond sinterklaas kwamen kennissen langs met tassen vol etenswaren .. wat een liefdevolle geschenken waren dat! Zelfs iemand die ik alleen van Facebook kende hielp met verhuizen en van hen kreeg ik ook allemaal handige spulletjes.

Wij zijn nu 2 jaar verder en ik heb keihard gewerkt aan mijn blog. Heel veel mooie producten mogen reviewen en als kers op de taart krijg je dan ook nog spontaan kerst cadeau’s van bedrijven.

Dan weet ik bijna niet wat mij overkomt en dan ben ik echt intens dankbaar dat mijn werk gewaardeerd wordt!

Kijk eens hoe gaaf!

the body shop kerstkaart

 

 

Een prachtige hardcover buitenkant met allemaal glitters en als je hem open doet krijg je deze grappige film te zien. Ik heb hem wel 10 keer gezien, hij blijft leuk!

Er zit een boek in met alle top producten van The Body Shop plus leuke DIY tips.

oils of life

Je krijgt een beetje het gevoel alsof ik je eigen privé bioscoop zit en het beeld is haarscherp.  Techniek, techniek en gadgets, ik hou daar van.

the body shop kerstkaart

 

 

 

The Body shop zet zich in voor de natuur en de dieren. Voor 1 gekocht cadeausetje wordt 1 vierkante meter tropisch regenwoud hersteld.

Ik ben blij dat ik The Body Shop dit jaar goed heb leren kennen en behalve dat zij heerlijke producten hebben, steunen zij dus ook een mooie doelen. Het regenwoud is belangrijk voor het voortbestaan van vele diersoorten en dieren hebben geen “stem’ dus moeten wij dat voor ze doen.

Enrich, not Exploit

Dit betekent voor ons dat we niet alleen mensen willen verrijken, maar ook onze planeet, de biodiversiteit en de bronnen. We willen op een eerlijke manier samenwerken met boeren en leveranciers, en gemeenschappen helpen een eigen toekomst op te bouwen. Onze producten zijn verrijkend, maar doen geen loze beloften en worden nooit getest op dieren.

 

Ik zie het ook als een blijk van waardering en dat doet mij goed. Dus The Body Shop en House of Rebels, heel erg bedankt en ik hoop in 2017 nog veel mooie samenwerkingen met jullie te kunnen hebben!

Ik zet de artikelen over de The Body Shop even op een rijtje voor wie het wil (terug)lezen:

 

Ik ben echt in mijn sas met mijn cadeau van The Body Shop! Het is echt een collectors item en ik zal hem iedere kerst weer tevoorschijn halen.

Tip: De kerstcollectie is nu te koop met 50% korting!

handtekening Babs

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
hillybillybeauty
5 jaren geleden

Wat een heftig verhaal Babs, wat eerlijk ook om dat te delen op je blog. Mijn moeder werkt voor de voedselbank en daar hoor je ook schrijnende verhalen soms. Des te meer respect heb ik voor je dat je zo positief in het leven staat en je jezelf er bovenop hebt geholpen. Chapeau! Je bent een kanjer.

Hele fijne feestdagen met je gezin, geniet er lekker van. xxx

Melike
5 jaren geleden

Wat een heftige tijd heb jij meegemaakt. Ik heb wel eens eerder gelezen natuurlijk dat je het financieel niet makkelijk hebt gehad de afgelopen tijd, maar dit had ik niet verwacht. Ik vind het echt zo erg. En ik vind het zo knap en sterk van je hoe je er toch naar mijn idee altijd iets positiefs van wist te maken en niet opgaf. Misschien een beetje gek om te zeggen, maar je gevoel van dankbaarheid is heel herkenbaar. Ik heb ook niet de meest standaard dingen meegemaakt en heel veel moeten vechten. Het mooie is dat je daar juist… Lees verder »

Aileen
Aileen
5 jaren geleden

Wat een bijzonder verhaal en wat ben je een doorzetter. Mooi dat jullie er zo goed uitgekomen zijn. Goed om de dingen in het leven te waarderen 🙂

Irene
5 jaren geleden

Wat een verhaal! Toen ik nog in de thuiszorg zat maakte ik al kennis met dit soort verhalen, maar het maakt nog steeds grote indruk op me. Vaak treft dit hele leuke en sociale mensen die er niets aan kunnen doen, maar door de bureaucratie worden tegenwerkt. Ik vind het knap dat je dit durft te delen, en ik ben blij dat je er weer bovenop bent gekomen! Fijne dagen alvast! 🎄

Tamara TS
5 jaren geleden

Wat een herkenbaar verhaal. Ik heb iets soortgelijks meegemaakt, 2 keer zelfs. De eerste keer zat ik nog op de middelbare school en de 2e keer ging ik in 2007 in mijn pyjama met een tasje vuile was bij mijn ex weg. Gelukkig kon ik telkens wel ergens even blijven, zodat ik niet naar een opvang hoefde te gaan. Ik ben die mensen nog steeds allemaal dankbaar. Ik was zo trots toen ik mijn eenkamerwoning kreeg in 2008 en 40 euro had gespaard om een bank te kopen. Gelukkig is nu alles in orde en hebben we een leuk huis,… Lees verder »

Charel
5 jaren geleden

Wow Babs! Wat onwijs knap dat je zo sterk bent! Bijzonder mooi dat je dit durft te delen! Super leuk dat je wat moois mocht ontvangen en dat heb je ook zeker verdient!

Yvonne
5 jaren geleden

Jeetje Babs, respect hoor dat is nog al wat. Geniet van al dat moois wat je toegestuurd krijgt het is je van harte gegund!Je ben een voorbeeld voor velen.

Annette
5 jaren geleden

Respect Babs, niet bij de pakken neer gaan zitten maar knallen! Geniet lekker van alles wat je nu ten deel valt. Je hebt het meer dan verdient.

Natascha
5 jaren geleden

Wat ben je toch een te gekke, stoere topper! Ik heb zoveel respect voor je Babs, dit cadeau heb je wat mij betreft dan ook meer dan verdiend. Veel liefs.