Artikelen, Blogtips

Gratis cookies, ja, die dus…

Ik heb na het artikel op Bloggen en Loggen over Cookies zitten piekeren of ik nu wel of geen Cookies moest gaan installeren op BeautyByBabs. Ik denk dat jullie wel begrijpen dat ik het heb over cookies die je surfgedrag onthouden, waardoor je vaak een product plots terugziet waar je net naar hebt gezocht. en soms vind ik het wel handig, als een reminder.

 

Volgens een heel leuk boek (daar kom ik een keer op terug) schieten er op een dag tussen de 50.000 tot 120.000 gedachten door je hoofd. Ik behoor vast tot de laatste groep. Zeker als ik probeer te slapen denk ik vaak: Stop! Ik weet het, privacy is heel belangrijk, maar ach… ze weten toch al alles van mij en ik heb niets te verbergen.

Dus het is voor mij soms een geheugensteuntje (ooohh… ik wilde die leuke jas toch?) en zo houd ik de economie weer draaiend. *proest*

Dit soort materie, zoals cookies, vind ik best ingewikkeld. Ik zie het vaak op grote websites. Dan klik ik maar op accoord/ accept/ oké, want soms kan je anders niet eens op die pagina komen.

Omdat ik mij ook ga verdiepen in Google Adsense, én omdat ik social media apps/knoppen op BeautyByBabs heb, begrijp ik dat ik ook aan de Cookies moet.

Om het allemaal makkelijker te maken (ahum) ben je verplicht om ook deze tekst op je website te zetten.

“Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.”

 

“Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

 

“Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.”

 

“De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

 

“Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens
Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.”

Zo, dat was een hele mond vol. Dit heb ik natuurlijk niet zelf verzonnen.

Bloggelientje van bloggen en loggen kan alles heel goed uitleggen hoe het allemaal zit. Je vindt overigens op haar website ook andere goede tips en helder uitgelegd.

En zoals jullie onderaan mijn blog zien, heb ik de verplichte tekst neergezet. Wel heel klein, maar het staat er. En als het achteraf niet echt nodig was…ach, beter mee dan om verlegen…

Als je nog wat droge kost wilt lezen, klik dan hier

De plugin die ik gebruikt heb is: Simple Cookie Notification Bar.

Hebben jullie ook cookies op jullie website?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette - Ann Ages Gracefully

Ik heb er zoooo geen verstand van haha ik moet me er duidelijk nog eens in verdiepen! Thanks in elk geval.

chucky1012
7 jaren geleden

Het is begrijpelijk.

Hennie
7 jaren geleden

Ik heb ze er sinds vorige week ook op. Wel met gemengde gevoelens en dat is ook wel aan mijn cookie-tekst te zien.