sebastian molding mud 10
Artikelen, Haarverzorging, Reviews

Haircleansing Cream, Root Shoot Mousse, Sealed Ends, Molding Mud- Review

Haircleansing Cream, Root Shoot Mousse, Sealed Ends, Molding Mud… Wat hebben zij met elkaar gemeen? Bijzondere producten voor je haar! Ik heb deze voor mij totaal nieuwe merken en producten getest en er zitten zeker een paar toppers bij!

sebastian molding mud (3)

Van myHair mocht ik wat haarproducten uitzoeken om te reviewen. Ik ben gaan zoeken naar iets speciaals. Zoals geen “gewone” shampoo maar een shampoo die beloofd dat je haar echt helemaal kraakhelder wordt!

 

Redken Haircleansing Cream

Haircleansing cream van Redken reinigt en verwijdert koper, ijzer, harde mineralen en stylingproducten die op het haar achterblijven. De formule is verrijkt met fruitzuren. Deze zorgen voor een schitterende glans en verfrissen en reinigen het haar.

Redken Haircleansing Cream

Bijzonderheden:

– Reinigt en verwijdert koper, ijzer, harde mineralen en stylingproducten die op het haar achterblijven
– De formule is verrijkt met fruitzuren
– Deze zorgen voor een schitterende glans en verfrissen en reinigen het haar

Een creamy shampoo?

Ik had nog nooit van een haircleansing cream gehoord. Is dat iets anders dan een shampoo? De shampoo is qua substantie iets romiger dan een “normale”shampoo. Ik kan jullie vertellen dat deze shampoo zeker bijzonder is! Laatst schreef ik nog dat een shampoo van mij niet veel meer hoeft te doen dan mijn haar schoon te maken zodat het weer lekker luchtig en fris zit. Nu ik deze haircleansing cream gebruikt heb weet ik weer wat er bedoeld wordt met echt schoon.

Mijn haar piept weer!

Ik weet nog wel dat men altijd zei: Als je je haar wast en uitspoelt, dan moet je haar “piepen”, dan weet je dat het schoon is. Als je je hand over je haar laat glijden voel je dan ook wat weerstand. Dat doet deze haircleansing cream inderdaad!

Redken Haircleansing Cream (2)

Deze cream shampoo schuimt nauwelijks maar voelt heel romig aan. Ik dacht dat het juist heel slap worden, alsof er allemaal siliconen in zaten. Maar no way, mijn haar is luchtig en het valt prachtig! (bevat wel SLS)

Sinds tijden heeft mijn haar niet zo schoon aangevoeld. Het is net of alle rommel er echt uitgehaald is. Resultaat: Schoon en zacht haar zoals een pasgeboren baby. Geen grap.

Deze haircleansing cream ga ik zeker één keer per week gebruiken, dan heb ik weer een schoon “canvas”.  (een keer per week, omdat ik meer shampoo’s moet testen)

Ingrediënten:

Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Lauryl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Sodium Chloride, Glycol Stearate, Cocamidopropyl Betaine, Phenoxyethanol, PPG 5 Ceteth 20, Fragrance, Pentasodium Pentetate, Limonene, Methylparaben, Citric Acid, DMDM Hydantoin, Stearic Acid, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Amino Methyl Propanol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Wheat Amino Acid, Hydrolyzed Soy Protein, Butylphenyl Methylpropional, Citrus Limonum (Lemon) Fruit Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract

Redken Haircleansing cream: 300ml/ Adviesprijs: €25  (nu voor  €14,95)

 

Schwarzkopf BC Repair Rescue Sealed Ends

Dit crème-serum sluit de haarpunten en zorgt er daardoor voor dat deze niet splijten. Zo lijkt het haar gladder, gezonder en wordt het beschermd tegen beschadiging.

 

Deze crème serum beloofd je haarpunten te sealen, ideaal als je last hebt van gespleten uiteinden. Vroeger draaide ik mijn haar rond mijn vingers en dan ging ik met een schaar alle dode puntjes eraf knippen. Gek genoeg merk ik de laatste jaren dat ik geen gespleten haarpunten meer heb. Althans, ik zie ze niet met het blote oog (met bril). Dat kan komen omdat ik nu wat regelmatiger naar de kapper ga, of dat mijn haar niet over mijn schouders meer hangt.

Schwarzkopf BC Repair Rescue Sealed Ends

Het serum zit in een tube met klikdop. Je kan het in droog of vochtig haar doen. Ik prefereer in vochtig haar, daar ik mijn haar altijd föhn en zo bescherm ik de puntjes weer tegen de warme lucht. Je hebt maar heel weinig nodig als je het alleen in de puntjes aanbrengt en tijdens het borstelen verdeeld het serum zich vanzelf over de rest van je haar.

 

Fijn product, maakt mijn haar niet vet en het zit gewoon prima na het drogen!

Schwarzkopf BC Repair Rescue Sealed Ends: 75ml/ Adviesprijs: €17,50  (nu voor  €7,95)

 

Wella EIMI Root Shoot Precision Mousse

Schudden, aanbrengen en voila! Volume vanaf de haaraanzet. De Mousse kan je precies aanbrengen bij de aanzet door het handige applicatieflesje!

Geschikt voor:

  • Volume
  • Natuurlijke hold

 Wella EIMI Root Shoot Precision Mousse (2)

Hoe gebruik je Wella Root Shoot?

Gebruiksaanwijzing: Breng aan op vochtig haar en föhn het haar hierna zoals gewoonlijk.

Zoiets zocht ik al een tijdje, een spray die je bij je haaraanzet opbrengt en zo meer volume kan creëren. Het is een mousse -achtige substantie, maar een stuk wateriger dan de verstevigingsmousses die ik soms gebruik.  Met het handige tuitje kan je heel gericht de spray aanbrengen.

Wella EIMI Root Shoot Precision Mousse

Mijn haar krijgt inderdaad wat meer volume en heel belangrijk voor mij; ik krijg er geen jeuk op mijn hoofd van. Iets wat ik van sommige mousses wel krijg.

Wella EIMI Root Shoot Precision Mousse

Wella EIMI Root Shoot Precision Mousse Hold 2 : 75ml/ Adviesprijs: €17,50  (nu voor  €7,95)

 

Sebastian professional molding mud

Sebastian professional molding mud is een hermodelleerbare vezelvormer. Met vezels verrijkt voor verschillende texturen. Modelleer, vorm en draai elke ongekamde haardos in een perfecte tweededaagse haarlook.

 

Gebruiksaanwijzing: In vochtig of droog haar kneden om het in het gewenste model te brengen. Föhnen met koude lucht voor een extra gehydrateerd volume. Met warme lucht föhnen voor vochtige, head-hugging looks. Door droog haar verdelen voor glanzende separaties. Het beste geschikt voor dikker en gelaagd haar.

sebastian molding mud (3)

Hier had ik meer van verwacht, maar helaas. Ik vind de molding mud niet echt “molden”.  Het maakt mijn haar vet, niet plakkerig maar meer vet-nattig. Dat klopt met bovenstaande gebruiksaanwijzing, maar dat is niet wat ik precies in gedachten had. Ik wil dat mijn haar dan ook mooi achter mijn oren blijft zitten, maar dat doet deze molding mud niet voor mij.

 

Wellicht is het meer geschikt voor korte herenkapsels.

sebastian molding mud (4)

Sebastian professional molding mud 75/ml / Adviesprijs €23,50 (nu voor €16,45)

Conclusie:

De haircleansing cream vind ik absoluut de moeite waard. Zeker als je vaak styling producten gebruikt, dan weet je zeker dat je haar weer mooi schoon wordt! Ik heb niet per product de geur beschreven, die zijn allen prima. Prettige, frisse geuren, niet overheersend. Ook de aanbiedingen vind ik zeker de moeite waard, fijne prijsjes!

 

Deze producten zijn te koop bij myHair.nl. Veel plezier met shoppen!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sonja
4 jaren geleden

Wat had jij een mooie items gekocht. Heerlijk! Die Wella Root Shoot is wellicht ook wat voor mij!

Elke
4 jaren geleden

De producten klinkt echt enorm fijn, enkel jammer van de molding mud lijkt me ook zo’n vreemd product!

Annette
4 jaren geleden

Ik ben van Vichy een cleansing crème aan het uitproberen. Moest erg wennen aan de structuur (lijkt veel op een conditioner) maar vind het wel erg prettig.

Rebecca
4 jaren geleden

Oei nee die molding cream lijkt mij ook helemaal niks voor mij. Dit lijkt me inderdaad puur een product voor een mannenkapsel. Verder lijken de overige producten me wel heel fijn in gebruik.. Keune lijkt me zo een lekker product maar heb er helaas nog nooit wat van geprobeerd..

Vanessa
4 jaren geleden

Jammer van de molding mud, maar de andere producten klinken heel goed. Voor mij maakt het ook niet echt uit welke shampoo ik gebruik, als hij mijn haar maar schoon maakt. Toch ben ik nu erg benieuwd naar de cleansing cream.

bychristiana
4 jaren geleden

Ja, die hair cleansing cream lijkt mij ook wel wat. Maar zitten er nu siliconen in? Want zoniet, dan werkt het misschien ook goed voor mensen die aan het ont-siliconen zijn (raar woord, maar ik bedoel wanneer je dus over gaat stappen op producten zonder siliconen) Dan zou zo’n diep reinigende shampoo als dit daar wellicht ook voor werken!