keek 19
Artikelen, Boekentips, Feestdagen, Food & Drinks, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Moederdag

KeeK op de WeeK 19- Super Slapen & Smullen van een Spoorpunt

Hallo lieve KeeKers! In deze KeeK op de WeeK een supertip voor de slechte slapers onder ons, die net zoals ik last hebben van slapeloze/gebroken nachten. Marie & Toulouse waren jarig en ik ben weer aan het bakken geslagen, ditmaal heb ik de nostalgische Utrechtse spoorpunt gemaakt. Veel lees en kijk-plezier!

keek 19

Stock Photo from sarsmis/ Shutterstock

De maand februari en mei zijn hier zo een beetje de verjaardagsmaanden in de familie. Marie en Toulouse mochten op 8 mei 3 verjaardagskaarsjes uitblazen, Jeroen is morgen (13 mei) jarig en daarna volgt Tom op 16 mei. Gekke maand eigenlijk, Koningsdag, dodenherdenking, bevrijding en ook nog eens Moederdag. Vandaag dus.

De winkels liggen vol met tuinartikelen, bij  de supermarkt liggen BBQ pakketten, maar het weer wil nog niet meewerken. Ik vond het deze week behoorlijk frisjes en ik loop nog steeds met mijn winterjas rond. Soms als de zon doorkomt is het weer bloedheet. Gek weer…

Een gebakje van “restjes”… De Utrechtse spoorpunt

Lianne van de Zoetekauw attendeerde mij op de taart die ze gemaakt had, namelijk de Utrechts spoorpunt. Die zij op mijn verzoek had gemaakt, hoe leuk is dat! Momenteel maakt Lianne lekkernijen die typisch bij een provincie horen en als geboren Utrechtenaar was de spoorpunt mijn stukje nostalgie. Je kocht die bij de bakker voor een dubbeltje (of was het een kwartje?) en was gemaakt van restjes gebak en koekjes. Heerlijk vond ik ze en als kleine Babs mocht ik van mijn moeder er soms eentje voor mijzelf kopen. Spotgoedkoop en heel lekker!

Het is heel simpel te maken, je hebt oude koekjes nodig, gewoon wat je nog hebt liggen en dat meng je met honing en boter en dat is het zo een beetje. Wij hadden nog genoeg liggen, vooral veel koekjes uit kerstpakketten die anders nooit opkomen. (En vaak niet echt geweldig smaken). Volgens mij zat er vroeger ook appeltaart door, het staat mij bij dat er ook appels en krenten in zaten. Eigenlijk kan je erin doen wat je zelf lekker vindt, kan niet mislukken! En het vult als een malle. 😉

KeeK op de WeeK 19- Super Slapen & Smullen van een Spoorpunt 11 slapen KeeK op de WeeK 19- Super Slapen & Smullen van een Spoorpunt

De topping heb ik anders gemaakt dan Lianne. Ik had nog wat kleurstof en dat vermengd met poedersuiker en water. Lianne gebruikte bietensap.

Het volledige recept kan je terugvinden op de blog van de Zoetekauw.

Luisterboek:  Super Slapen van Floris Wouterson

Een luisterboek vind ik tegenwoordig super fijn! Als mijn ogen te moe zijn dan is het oortjes in, en lekker liggend luisteren naar een verhaal. Je hebt natuurlijk spannende detectives en romans maar mijn voorkeur gaat dan meer naar wat leerzame kost. zoals het (luister)boek Super Slapen. Goede tips voor mensen die net zoals ik te kampen hebben met gebroken nachten. Het enige nadeel van een luisterboek is dat je ook heel snel in slaap valt. Of kan ik beter zeggen…Voordeel?

super slapen

Ik vond dit echt een top boek, zeker ook omdat de schrijver je ook laat zien waarom je vaak niet goed kan slapen. Dat heeft ook te maken met aannames uit het verleden. Was je bed de plek waar je naartoe werd gestuurd als je stout was als kind? Dan heeft een bed en slapen ook een andere betekenis voor jou.

Wij weten allang dat op een smartphone kijken niet bevorderlijk is voor het inslapen, maar dit boek gaat verder dan de reguliere tips die je altijd krijgt. En je krijgt wat opdrachten. Die ik overigens nog moet doen… Oeps..

Wel grappig, je kiest een luisterboek omdat je slecht slaapt en je in no time dommel je in… Wel onhandig dat het verhaal gewoon verder gaat terwijl je lekker ligt te snurken en de volgende dag moet je maar erachter zien te komen waar je in hemelsnaam gebleven bent!

Jarige Marie & Toulouse

Dieren snappen er natuurlijk geen bal van dat ze jarig zijn, eigenlijk heel relaxed als je niet druk hoeft te maken over je leeftijd of de vraag of je wel of niet je verjaardag gaat vieren.. Ik heb ze die dag natuurlijk wat extra geknuffeld en wat lekkers voor ze gekocht.  Marie vond het heerlijk, Toulouse vond het minder. Ach, it’s the thought that counts… 😉

KeeK op de WeeK 19- Super Slapen & Smullen van een Spoorpunt 14 slapen KeeK op de WeeK 19- Super Slapen & Smullen van een Spoorpunt

Tot de volgende KeeK en een fijne Moederdag!

Ga jij nog iets speciaals doen vandaag?

 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Gefeliciteerd met Jeroen! Die taart ziet er heerlijk uit! Ik kende ’em nog niet maar wil ’em nu ook maken 😊

Rory
3 jaren geleden

Moederdag is behoorlijk beladen voor mij. In ieder geval zeker deze eerste nadat mama vorig jaar is overleden. Eigenlijk wilde ik het liefst niets doen, maar ik ben natuurlijk zelf ook een moeder. En kindlief was zo blij en heeft allerlei leuks voor mij gemaakt. Waaronder dus ook een hele grote tekening (net zo groot als haarzelf) van Oma (mijn moeder). Heel dierbaar. En ik moest ook meteen terugdenken aan dat mama voor mij met enige regelmaat een overheerlijke spoorpunt bij bakker Sterk haalde (met een roze topping). Heerlijk, zeer vullend en hartstikke lekker. Kostte alleen heel wat meer dan… Lees verder »

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Nou heel wat feest bij jullie, gefeliciteerd voor iedereen en leuke dagen, geniet ervan. 😘🎉

Tessa
3 jaren geleden

Ik heb nog nooit gehoord van Utrechtse spoorpunt, maar het klinkt er lekker

Irene
3 jaren geleden

Gefeliciteerd alvast met Jeroen en Tom! 🥳 Flopje en Dosje snapte trouwens ook niets van hun verjaardag(waar tweebenigen zich druk over kunnen maken😂) ik heb de afgelopen week ook slecht geslapen, maar dat had ook deels te maken met de nieuwe maan van vorige zondag, die werkte nog een paar dagen door zegmaar. Fijne dag vandaag Babs!

Annette
3 jaren geleden

Mijn kat doet ook moeilijk met eten op het moment. Ik ben ook een beetje aan het experimenteren met voedsel voor de oude kat en merk doordat ze meer drinkt dat haar nieren beginnen op te spelen (euvel bij veel oude katten) dus daar koop ik dan ook weer speciaal voer voor. Ze is er nog geen voorstander van.

chucky1012
3 jaren geleden

Goed idee voor mensen die moeilijk kunnen slapen.
Zo leuk dat de pozen jarig waren.
Dat is een drukke maand voor jullie met alle verjaardagen……
Leuk om te zien hoe je week verlopen was.

Xoxo