keek-op-de-week-33
Artikelen, Keek op de Week

KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out?

In deze KeeK: Heb ik een burn-out? Een bezoekje aan Leerdam met Miss Sentinelli als stadsgids… 😉 Enne… lezen is ook een kunst, ik heb deze week een heel stevige cake gebakken! Ook is dit mijn eerste post gemaakt met Gutenberg editor, benieuwd of jullie een verschil zien!

keek op de week 33
Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Burn- out?

Ik ben best een workaholic en er is gewoon zoveel te vertellen. Vanaf mijn jeugd staat alles wat met beauty te maken heeft dicht bij mij en bloggen vind ik hartstikke leuk om te doen.

Maar momenteel ben ik gewoon een beetje opgebrand dus ik doe het even wat rustiger aan en ga kijken hoe mij dat bevalt.Ik vertoon zowat alle kenmerken van een burn-out en al zal je het niet aan mij zien, het is er wel. En daar hoef ik niet eens voor naar de huisarts om dat label te krijgen. Samen met mijn gezondheid, chronische pijn en nooit eens nacht lekker doorslapen dan wordt alles gewoon te veel. En dat ga ik fysiek nog erger voelen.

Kenmerken van een burn-out:

Lichamelijke klachten

 • Slaapproblemen
 • Extreme vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Maagpijn
 • Darmklachten
 • Duizeligheid

Psychische klachten

 • Lusteloosheid
 • Erg moeilijk kunnen ontspannen
 • Een opgejaagd gevoel
 • Prikkelbaar
 • Somberheid
 • Huilbuien
 • Piekeren
 • Niet meer kunnen genieten van dingen
 • Slechte concentratie, vergeetachtigheid
 • Gebrek aan zelfvertrouwen

Ben je zelf benieuwd of je een burn out hebt, deze online burn out test vind ik het beste.

KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out? 7 leerdam KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out?
Work Life Balance door docstockmedia/ Shutterstock

Qua bloggen merk ik het ook heel erg. Dan vraag ik mij steeds af of ik het artikel wel compleet heb afgemaakt terwijl ik het al heb ingepland.

Ik blijf wel bloggen natuurlijk, want het zit zo verankerd in mijn systeem, dat krijg je er niet 1-2-3 uit. Ben van Blogtrommel had ook een blogpauze genomen en ik begreep direct wat hij bedoelde. Thuiswerken houdt in dat je nooit echt de deur achter je sluit. En phoe…Ik heb nog zulke leuke ideeën die ik wil uitwerken, maar daar gaat veel tijd in zitten en dat wil ik rustiger aan kunnen doen.

Leerdam

Oké, genoeg hierover. Ik had best een leuke week achter de rug, eerst een verjaardag op zaterdag en op zondag was ik bij Astrid van Miss Sentinelli. Ik ken haar al vanaf het event van Carmen in 2015, waar zij zo lief was om een foto van mij te maken toen ik in de make-over stoel zat. Astrid is een hartstikke lieve no nonsense vrouw die ook altijd behulpzaam is als je met een technisch blogprobleem zit.

Astrid is lekker bezig met haar blog, en zij geeft haar lezers regelmatig allemaal top tips, zoals hoe je een Bullit Journal moet maken. Ik denk dat veel mensen daar wat aan kunnen hebben. Zeker in deze tijd dat veel onoverzichtelijk en chaotisch wordt met een huishouden, kinderen, werk, bloggen en niet te vergeten, social media.

E-book

Astrid heeft daarom ook een E-book gemaakt en het is zeker aan aanrader als je graag meer georganiseerd wilt leven. Het E-book wat je kan bestellen bij Miss Sentinelli heet “Gestructureerd Leven.” Ik zelf ben er nog niet aan toe gekomen, maar ik zou mij daar best in mogen verdiepen, want dat slaat ook zeker op mij!

Zomerbraderie

Op zondag ben ik dus naar Leerdam geweest en samen met Astrid zijn wij het stadje gaan bekijken. Er was toevallig een braderie… Al was die ook weer niet heel bijzonder, wij hebben ons prima vermaakt.

Leerdam is natuurlijk de glasstad van Nederland, denk aan “Royal Leerdam” en natuurlijk kent iedereen wel de Leerdammer kaas.

KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out? 9 leerdam KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out?
Haventje waar ook de glasblazerij is. Zij geven regelmatig demonstraties, echt heel leuk om te zien!

leerdam ijsje

En wij hebben lekker een ijsje gegeten met het zoontje van Astrid, Thomas. Mijn broek ook…

Dit schattige hondje hoorde bij een man die oude tractoren spaart… Lief oud beestje, ik kreeg allemaal kusjes van hem!

KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out? 14 leerdam KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out?
Leerdam
Credits foto: Astrid (thanks!)

Toulouse

Wist je dat Toulouse een enorme zoetekauw is? En hij “steelt” liever iets dan dat je het aanbied! Hier snoept ie van mijn vanillevla met stukjes cake 😉

KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out? 17 leerdam KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out?

Misschien ziet de opmaak er een beetje anders en vreemd uit van dit artikel. Ik heb de nieuwe Gutenberg versie gebruikt en dat is toch best lastig werken. Terwijl het juist zo gemakkelijk zou moeten zijn. Misschien een kwestie van wennen?

Dat was het weer voor de week, tot de volgende KeeK!    

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
4 jaren geleden

“Een blik exotische danseressen opengetrokken”. Hahaha geweldig. Vervelend van je burn out. Maar dat is bij bloggen ook een gevaar. Je doet veel thuis en overwerken is dan veel makkelijker. Ik hoop wel dat het inmiddels wat beter met je gaat.

Sylvia - alovelyadventure
4 jaren geleden

Jeetje wat vervelend! Hopelijk gaat het snel weer beter met je. Moest wel een beetje gniffelen om die cake – zou mij ook zo kunnen overkomen hoor haha
Wat een schattig hondje en wat leuk dat je miss sentinelli ook privé kent. Ik volg haar ook en ze is inderdaad heel inspirerend. Heerlijke week gewenst en rustig aan!

Deb
4 jaren geleden

Lieve Babs, pas goed op jezelf. Gezondheid is numero uno maar dat hoef ik jou niet te zeggen 😉. Goed dat je er tijdig bij bent en een stapje terug doet, wat vast ook niet mee zal vallen. Maar het is voor een goed doel. Hele dikke knuffel. En leuk dat je in Leerdam was met Astrid. Nog nooit geweest, maar ziet er super bruisend uit. Jullie hadden een goede dag uitgekozen.
Ps. Van Gutenberg merk ik weinig, maar dat kan er ook aan liggen dat ik via mijn mobiel je blog bezoek. Meestal zit ik achter de PC.

Charel
4 jaren geleden

Rustig aan en goed aan jezelf denken! X

bychristiana
4 jaren geleden

Pas alsjeblieft goed op jezelf hoor lieverd! Het is zo herkenbaar wat je schrijft; zoveel tegelijkertijd doen en willen en moeten en kunnen….dat wil zeggen; je moet het van niemand anders dan jezelf ( Wat zijn wij soms verschrikkelijk streng voor onszelf hè? Doe maar lekker rustig aan en kom tot jezelf. Veel liefs!

Astrid
4 jaren geleden

Hey Babs,

Jeetje meis. We hadden het er al over, maar inderdaad goed van je om wat rustiger aan te doen.

En wat een lieve woorden, dank je meis! Ik vond het ook enorm gezellig en als ik een keer naar jou toe kom, gaan we speciaal voor Gonny een foto van ons samen maken haha.

En hmm ja van de cake zou ook mij over kunnen komen haha.

Fijne avond meis!

Liefs!

Natascha - BeautyOpinie
4 jaren geleden

Jeetje Babs, ik schrik wel een beetje van je eerste berichtje hoor. Ik zou je zo graag willen zeggend dat je lief voor jezelf moet zijn hoor, hierbij een dikke virtuele knuffel!

Annette
4 jaren geleden

Pas goed op jezelf hoor Babs als je eenmaal in een burn-out zit ben je echt niet zo 1-2-3 weer terug. Dus liever inderdaad preventief op de rem. Voor mijn vorige werkgever ben ik eens in de glasfabriek geweest in Leerdam omdat wij onze jubileum kado’s daar vandaan hadden. Heel interessant en mooi om daar eens heen te gaan.

chucky1012
4 jaren geleden

Hoi….. Het is toch niet normaal dat wij vrouwen zoveel doen dat we er ziek van worden…. Goed van jou dat jij minder artikelen post. Gezondheid is o zo belangrijk en we willen nog lang kunnen genieten van het leven…. Er zijn velen onder ons die dit soort klachten hebben. Leuk verslag en fijn dat jij bij Astrid was. Ook ken ik haar blog al heel lang en zou tegen anderen zeggen neem er zeker een kijkje. Vreemd dat de inhoud van de verpakking voor 2 cakes is. Ben nog nooit in de stad waar glas gemaakt word geweest. Een… Lees verder »

Gonny
Gonny
4 jaren geleden

Lieve Babs…
Ik mis een foto waar je samen met Astrid op staat!!! 🙂

Zo herkenbaar. Als iedere dag en nacht zwaar zijn… dan tank je nooit energie bij.
Hoop dat je je snel wat beter gaat voelen. In ieder geval alvast een fijne zondag
Xxx

Gonny
Gonny
4 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Dan gewoon een keertje terug naar Leerdam!
🙂