https://www.shutterstock.com/nl/image-photo/yogurt-pound-cake-breakfast-glaze-fresh-373965979?src=wh2t4tS0IxNjJqJwj2Eypg-1-44
Artikelen, Events, Keek op de Week

KeeK op de WeeK 40- Een feestje in het Apollo Hotel Amsterdam

In deze KeeK een verslag van de Grande Opening van Apollo Hotel Amsterdam. Ik was uitgenodigd (dank!) en de dresscode was: “Less is Poor”. Dat vind ik altijd lastig, wat moet ik dragen? Tijd voor een feestje, en een feest was het zeker!

ingang welkom

Ik kreeg via een PR bureau de uitnodiging. De opening van het Apollo Hotel? Is dit hotel nieuw? Nu blijkt dat het Apollo hotel flink verbouwd is. Ik kan natuurlijk geen vergelijking maken met de oude staat, want ik was daar nog nooit geweest, maar mooi vond ik het hotel zeker!

Ik mocht een +1 meenemen en als eerste dacht ik weer aan Tom. Hij was ook mee geweest naar de Hair Fashion Night en hij houdt wel van een feestje. 😉

 

Het is best lastig te bedenken wat ik zou gaan dragen. Ga ik niet totaal underdressed of loop ik straks overdressed rond?

bad spiegel

Het was een bont gezelschap. Jong, oud, heel hoge hakken, maar ook een colbert op een nette joggingbroek kon ook. (Al werd die gedragen door Mari van de Ven en als je beroemd bent dan kom je daar mee weg natuurlijk… ik niet) Groot gelijk, lekker comfy en het stond hem goed.

Wij werden verwelkomt bij de ingang door een “golden glitterboy” en een paar leuke meisjes in matchende outfits. Feestelijk stel bij elkaar dus.

golden boy

Je kon ook een korte rondleiding krijgen en daar zeiden wij geen nee tegen. Het meisje wat ons meenam was op de helft van haar zwangerschap en de baby is uitgerekend… uitgerekend op mijn geboortedag/verjaardag! Dat zou bijzonder zijn!

Het hotel verhuurt ook boten/sloepen en dan kan je lekker een dagje gaan varen, samen met iemand van het hotel. Slim en natuurlijk hartstikke leuk om vanuit je logeeradres over de grachten van Amsterdam te varen. Vaak zie je vanuit een boot veel meer van de stad. De mooie gevels van de Amsterdamse panden, lekker relaxt op het water! Slim!

amsterdam

Er waren 3 hotelkamers beschikbaar om te bekijken en stuk voor stuk waren zij verschillend van elkaar. Ander behang, een andere badkamer, maar zeker heel chique! En een prachtig uitzicht over het water. In de gangen was het tapijt ook heel bont gekleurd en op de muren hing weer een heel andere print. Gewaagd, maar wel geslaagd.

 

De kamers

De kamers die verbouwd zijn hadden eerst een Engelse inrichting (denk aan veel bloemen) waarschijnlijk was dat ook wat gedateerd. Ik was vooral onder de indruk van de ruime badkamers. Plons! ik zie mijzelf wel in zo een bad chillen!

De Design Suite heeft een mooi uitzicht over de grachten. Vanuit je Kingsize bed kan je heerlijk naar de bootjes kijken. Leuk behang met flamingo’s, helemaal hip.

flamingo behang

ligbad

kingsize bed

De Harp kamer. (geen idee of die ook echt zo heet). Daar zat een muzikante op een gouden harp te spelen, ik kreeg spontaan zin om naar de Efteling te gaan! Een oom van mij had altijd een zelfgebouwde harp in de woonkamer staan. Indrukwekkend en mooi instrument.

harp

 

De Chanel kamer. Ik kreeg het gevoel alsof 007 a.k.a James Bond net even weg was om een Martini bij de bar te halen. Shaken, not stirred. Check die glanzende schoenen!

james bond

De prijzen van de kamers variëren, afhankelijk van de vraag werd ons verteld. Dus hoe meer mensen er verblijven hoe duurder de kamers worden.

Macarons

Wat leuk om te zien hoe macarons gemaakt worden, vooral die met eetbaar “bladgoud” zagen er geweldig uit. Mmmmm, en lekker waren ze ook nog!

macarons

uitzicht kamer

Om 19.00 uur was de officiële opening…Champagne!

champagnetoren (2)

champagne glazen

Restaurant Bodon

Wat een mooi restaurant is dat, gouden kroonluchters (Tom dacht aan omgekeerde champignons), een wijnkamer en een terras met een prachtig uitzicht. Heerlijke hapjes kregen wij om de haverklap, van spiesjes met tomaatjes en mozzarella tot sushi.

Drankjes in overvloed… Ik denk dat veel mensen best aangeschoten waren, de drankjes waren allemaal gratis. Ik drink eigenlijk geen alcohol meer, maar als ik in zo’n top restaurant ben dan wil ik toch graag de wijn proeven die zij daar schenken. Het was een heerlijk zachte rode wijn, en daar krijg ik dus geen maagpijn van. Ik ben nu best benieuwd welke wijn het was!

KeeK op de WeeK 40- Een feestje in het Apollo Hotel Amsterdam 27 apollo KeeK op de WeeK 40- Een feestje in het Apollo Hotel Amsterdam

KeeK op de WeeK 40- Een feestje in het Apollo Hotel Amsterdam 29 apollo KeeK op de WeeK 40- Een feestje in het Apollo Hotel Amsterdam

tom aan de wijn

 

Plus heerlijke cocktails kon je bij de bar halen, zoals deze gin-tonic. Die glazen wil ik ook thuis hebben, drinken lekker en zien er fantastisch uit! (mooi plafond, hè!)

 

 

Jazzzzz…

Disco time

Het is voor mij een eeuw geleden dat ik in een disco geweest ben. Was wel even wennen, al die moderne beats, maar zeker heel leuk omdat de gasten helemaal uit hun dak gingen. Een super coole saxofonist en toffe zangeres; Ik had niet eens door dat ze live speelden, het klonk enorm strak.

KeeK op de WeeK 40- Een feestje in het Apollo Hotel Amsterdam 36 apollo KeeK op de WeeK 40- Een feestje in het Apollo Hotel Amsterdam

Druk aan he werk…

bar

Sushi

sushi

Het leukste van de avond vond ik dat ik mijn Facebook vriendin Nan tegen kwam, ik herkende haar direct! Wat een lieve vrouw, grappig dat je al zo een gevoel hebt bij sommige mensen, al heb je ze nooit echt ontmoet.

uitzicht

Volle maan…

KeeK op de WeeK 40- Een feestje in het Apollo Hotel Amsterdam 41 apollo KeeK op de WeeK 40- Een feestje in het Apollo Hotel Amsterdam

 

Om 22.00 uur was het feestje afgelopen en Jeroen stond bij de Shell ons op te wachten. (Jeroen was in die tijd gezellig bij een oude schoolvriend op visite geweest)

Leuk om meegemaakt te hebben, en als wij er nu langsrijden kan ik steeds roepen: Hé, daar ben ik ook geweest!”

Meer informatie Apollo Hotel Amsterdam

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
4 jaren geleden

Wauw wat leuk dat je daarvoor uitgenodigd was. Ik vind vooral die Design Suite tof. Ziet er wel allemaal heel luxe uit!

Deb
4 jaren geleden

Ziet eruit als een leuk feestje! En leuk dat Tom met je meeging. Je zag er mooi uit in je rode jurk met kanten mouwen, heel stijlvol! Ik ben verliefd op de Design Suite, tja die flamingo’s doen het ‘em voor mij 😉 daar zou ik wel eens een nachtje willen slapen.

Jouvence
4 jaren geleden

Ziet er mooi en gezellig uit! xx

Astrid
4 jaren geleden

Hey Babs,

Wat super tof dat je uitgenodigd was. En wat een mooi hotel zeg. Het feestje ziet er ook echt gezellig uit. Enne jouw outfit ziet er ook super mooi uit! Staat je echt mooi!

Liefs!

Sonja
4 jaren geleden

Mooi hotel. Sjieke ambiance. De kamers zien er prachtig uit. Het is dat ik in Amsterdam een logeerplek heb anders was dit echt wel 1 om eens uit te proberen.

Qua kleding? Zwart is nooit fout. Een hakje en ik zorg altijd dat in mijn tas nog extra accessoires zitten, zo mijn geheim verklapt!

Annette
4 jaren geleden

Leuk Babs en ziet er mooi uit het hotel wel grappig dat ze de prijs aanpassen aan de vraag benieuwd of dat werkt in de praktijk.

bychristiana
4 jaren geleden

He, wat een geweldig hotel zeg. Ik vond het ZO jammer dat ik er niet bij kon zijn, bah bah. Vooral de rondleiding door de kamers had ik dus eigenlijk niet willen missen….dat behang met die flamingo’s is echt…..WAUW! Leuk om er toch een beetje bij te zijn door jouw verslag.

Natascha
4 jaren geleden

Wat een leuk feestje Babs, gezellig dat je met Tom gegaan bent! Ik spotte trouwens afgelopen week van die gin tonic glazen bij de Action. Helemaal niet duur 🙂

Hennie
4 jaren geleden

Je zag er prachtig uit Babs. Wat leuk om een opening van een hotel mee te maken. Mooie bonte inrichting. Verveelt niet snel!

Sylvia - alovelyadventure
4 jaren geleden

Wat een leuke uitnodiging! Het lijkt mij inderdaad heel lastig om bij zo’n dresscode een goede kledingkeuze te maken. Wat een mooie kamers en wat een lekkers allemaal. Die champagnetoren ziet er wel heel prachtig uit. Ben altijd alleen zo bang dat iemand het per ongeluk omstoot😂