Opgelucht ademhalen met de Saltpipe, mijn ervaring! 9 saltpipe Opgelucht ademhalen met de Saltpipe, mijn ervaring!
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle

Opgelucht ademhalen met de Saltpipe, mijn ervaring!

De herfst en winter is weer in aantocht en dan moet ik altijd weer oppassen dat ik geen luchtweginfectie krijg. In oktober begint het vaak al, een gemeen hoestje wat vroeger bijna standaard ontaardde in bronchitis. Na mijn dubbele longontsteking wil ik alles doen om die vreselijke ervaring te voorkomen, dus vroeg ik of ik de Saltpipe mocht testen.

saltpipe en folder

Ik had al eerder over de Saltpipe geschreven en het leek mij zeker een aantrekkelijk apparaatje om “meer lucht” te krijgen. Maar verder niet meer over nagedacht. Na mijn helse ervaring in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking (ik kan het niet anders omschrijven, je zo beroerd voelen is gewoon vreselijk) wil ik dit nooit meer meemaken en zoveel mogelijk voorkomen dat er weer zoiets gebeurd.

achterkant saltpipe doosje

Ik heb altijd (mijn eigen)  simpele verklaring voor luchtweginfecties: als je niet goed slijm kan ophoesten, dan gaat het broeien in je longen. Bacteriën, in mijn geval toen de pneumokok, kunnen zich dan lekker nestelen met alle gevolgen van dien. Zo zwart-wit ligt het natuurlijk niet, maar op zich zit daar wel iets van logica in.

beschrijving saltpipe

Hou je je slijm dun, zoals met bijvoorbeeld broomhexidine, dan hoest je makkelijker op en is de kans kleiner dat er een bacteriële infectie bijkomt is mijn idee. En met de Saltpipe maak je ook vastzittend slijm los.

 

Zoutkristallen van Halitzout

saltpipe 1

De speciaal vormgegeven en unieke porseleinen inhalator werd reeds aan het begin van deze eeuw ontwikkeld door een Hongaarse professor en lijkt op een kleine pijp. Deze bevat pure, zuivere en zeer mineraalrijke (NaCL, Mg en Ca) zoutkristallen van Halitzout uit de zoutmijnen in Roemenië. Deze ‘mobiele zoutmijn’ verbetert iedere ademteug tijdens het inhaleren met de oerkracht van Moeder Natuur!

 

Hoe werkt de SaltPipe™?

De bijzondere, zoutachtige lucht in de Roemeense zoutmijnen reinigt het gehele ademhalingssysteem, laat de slijmvliezen tot rust komen en laat zwellingen in de bronchiën afnemen. De SaltPipe™ heeft een exact zelfde effect. De microfijne zoutdeeltjes in de SaltPipe™ vermengen zich tijdens het inhaleren met de vochtige adem en stromen  zo het ademhalingssysteem in, waar ze het vastzittend slijm losmaken. Als het reinigingsproces van de ademhalingsorganen begint, kan men tijdens het hoesten of niezen ervaren dat de ademhalingswegen vrijer worden.

 

Adem in, adem uit…

Momenteel zit ik iedere avond aan de pijp, de Saltpipe wel te verstaan. Aangeraden wordt om ongeveer een kwartier per sessie de Saltpipe te gebruiken. Je ademt in en inhaleert door de Salptpipe en je ademt uit door je neus. (niet door de pijp natuurlijk) Ik merk dat ik dan ook meer bewust ademhaal, en dieper inadem.

ventiel saltpipe

Ik heb het idee dat mijn longen er baat bij hebben. Je proeft dat er een minimale dosis van het zout steeds vrijkomt en je longen bereikt. Het enige nadeel is dat mijn mond wel kurkdroog wordt, dus af en toe even je mond bevochtigen of slikken is geen overbodige luxe.

onderkant saltpipe

Ik ben heel blij met dit apparaat en ik denk ook dat mensen chronische ademhalingsklachten er zeker baat bij hebben. Je moet hem wel trouw iedere dag gebruiken.

 

De Salptipe is kant en klaar voor gebruik en gaat 5 jaar lang mee, dus een goede investering! Je kan hem 3 keer per dag gebruiken maar ook vaker, al naargelang de behoefte.

Verkoopprijzen & meer informatie     

De producten van SaltPipe™ en SoleFant™ worden op de Nederlandse markt gebracht door Trophax OTC B.V. uit Zwijndrecht.

De producten worden verkocht via de drogist, apotheek en reformwinkels en zijn tevens te bestellen via de webwinkel van www.direct-help.nl

  • SaltPipe™             € 39,95
  • Er is ook een versie beschikbaar voor kleine kinderen, namelijk de SoleFant™ € 39,95

Krijgen jullie ook altijd in de herfst weer last van irritante hoestjes?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
5 jaren geleden

Ik heb niet heel veel last van hoestjes. Dat wil zeggen, wel een keer 3 maanden (!) achter elkaar. Gek werd ik ervan. Maar vroeger had ik ontzettend veel holte-ontstekingen. Op aanraden van een bevriende KNO-arts ben ik begonnen met de Nasal Jet. Preventief zout (zee)water om te spoelen (je neus). Ik gebruik het nu alweer een jaartje of 10 denk ik dagelijks en als ik verkouden ben een paar keer per dag en het gaat zo goed. Goed om te lezen van de SaltPipe trouwens, want ik had er nog niet eerder van gehoord.

wendy
wendy
5 jaren geleden

Bedankt voor het delen. Ik had huer nog nooit van gehoord. Mijn man heeft wel eens last van de luchtwegen en krijgt dan echt geen adem en moet dan iets hiervoor pakken, misschien baat dit ook. We zullen t eens overwegen.

Deb
5 jaren geleden

Fijn dat dit bestaat! Ik heb er nog nooit eerder van gehoord. Ik kan me voorstellen dat je er alles aan doet om zo’n dubbele longontsteking te voorkomen. Echt bizar wat je allemaal voor kiezen hebt gekregen in februari.

Sonja
5 jaren geleden

Ooooooh… ik denk dat ik ook hier baat bij zou kunnen hebben. Klinkt echt goed!

Irene
5 jaren geleden

Wat een handig apparaatje. Denk zeker dat er een hoop mensen baat bij hebben. Snap dat je voorzichtiger bent na die longontsteking. Ik ben zo blij dat je hier nog bent en ik iedere dag blogjes van je kan lezen!

Annette
5 jaren geleden

Ik heb er gelukkig geen last van maar klinkt als een mooi product ter voorkoming van erger.

bychristiana
5 jaren geleden

Ik krijg vaak last van irritante hoestjes in de winter als ik in de trein zit. Als dan de verwarming aanstaat en het vol mensen is….Vreselijk! Ik heb eens een keer gehad dat ik zo vreselijk moest hoesten dat iemand me een strepsil aanbood. Ik vond het gênant maar wel heel lief tegelijkertijd. De meeste mensen kijken je alleen maar geïrriteerd aan…. Wat goed dat jij hier aandacht aan besteedt en dat het voor jou werkt!

chucky1012
5 jaren geleden

Zo interessant voor mensen die problemen hadden of hebben met de luchtwegen….

Sylvia - alovelyadventure
5 jaren geleden

Oh ik ga dit even doorsturen naar mijn vader. Die heeft na een zware longontsteking een beschadiging aan zijn long overgehouden.. En heeft er zodra het weer veranderd heel veel last van. Misschien verlicht dit het een beetje. Dankjewel voor het delen!

Sylvia - alovelyadventure
5 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Daar heeft mijn vader ook last van. Dus hopelijk werkt het..Ben ook benieuwd naar de flutter. Zal het in ieder geval even doorgeven!😄