Sunday Brush
Artikelen, Zonbescherming

Sunday Brush- De nieuwe manier van dagelijkse zonbescherming in poedervorm

Het beschermen van je huid tegen de schadelijke effecten van de zon is het hele jaar door onmisbaar en dus allesbehalve alleen gekoppeld aan de zomermaanden. Uv-straling is er namelijk vrijwel élke dag. Dat geldt dus ook voor bewolkte dagen tijdens het najaar en de wintermaanden. Speciaal hiervoor werd Sunday Brush ontwikkeld door het ondernemersechtpaar Nicole en Remko Vermeer. Een uniek en 100% natuurlijk UV-beschermend poeder voor dagelijks gebruik, met een persoonlijk achterliggend verhaal.

 

 Sunday Brush Trio Sfeer HR

Sunday Brush werd ontwikkeld vanuit de persoonlijke levenservaring van het echtpaar Vermeer. Nicole en haar man Remko hebben altijd veel gereisd en hebben vele bijzondere plekken bezocht in de wereld. Samen hebben ze gewerkt in Nederland, Zwitserland, Zuid-Afrika, Zambia, USA, Singapore en Maleisië. In 2010 werd bij Remko in zijn gezicht huidkanker geconstateerd, waaraan hij met succes werd behandeld. Vanaf die tijd zijn ze erg voorzichtig met blootstelling aan de zon tijdens hun reizen, maar vooral ook tijdens dagelijkse (buiten)activiteiten.

UV-bescherming, het hele jaar door onmisbaar!

 Dagelijkse UV-bescherming en dat het hele jaar door wordt steeds belangrijker. De cijfers over het aantal mensen met huidkanker zijn namelijk schrikbarend hoog. Ieder jaar komen er meer gevallen van huidkanker bij en het aantal blijft stijgen. Dit maakt huidkanker tot de meest snelgroeiende vorm van kanker in Nederland. In de praktijk blijkt dat de mensen zich maar weinig tot zelfs niet insmeren tegen de zon, behalve als ze in de zomer naar het strand gaan of gaan liggen zonnen.

Noodzaak dagelijkse zonbescherming vaak onderschat

Tijdens dagelijkse buitenactiviteiten gedurende de rest van het jaar wordt echter bijna nooit zonbescherming gebruikt. Veel mensen vinden het niet prettig om een crème op het gezicht aan te brengen omdat het plakt, vettig aanvoelt, ofwel een witte waas op het gezicht achterlaat. Dagelijkse bescherming van het gezicht tegen zonnebrand en dat het hele jaar door is echter heel belangrijk, zeker tijdens (buiten)activiteiten. Huidbeschadiging, maar ook vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling ontstaan namelijk niet alleen op zonnige dagen op het strand, maar ook tijdens dagelijkse bezigheden buiten, via de autoruit(en) of ramen in het huis.

Sunday Brush liggend HR

Het ontstaan van Sunday Brush

Omdat het zo belangrijk is om je huid te beschermen tegen de zon, hebben Remko en Nicole diverse merken en verschillende producten geprobeerd. Alle zonbeschermingsproducten hadden echter dezelfde nadelen. De producten die Remko probeerde waren vet, kleverig en gaven hem huidproblemen zoals acne en irritatie, vanwege zijn gevoelige huid. Ook het handen wassen na het aanbrengen, was vaak een uitdaging als ze ergens onderweg waren. Nicole besloot om het perfecte product te zoeken en na een lange zoektocht ontdekte zij zonbescherming in poedervorm, maar dit product had veel synthetische werkstoffen. Na onderzoek van de actieve bestanddelen en de mogelijkheden, besloot Nicole samen met een gerenommeerde cosmeticafabrikant, om haar eigen 100% natuurlijke zonbeschermingspoeder te ontwikkelen. Het resultaat is Sunday Brush, een 100% natuurlijk UV-beschermingsproduct op basis van een zuiver mineraal poeder dat het gezicht het hele jaar door optimaal beschermt tegen Uv-straling. 

Met breedspectrum UV-beschermingsfactor SPF 50

Sunday Brush is een 100% natuurlijk mineraal poeder, dat de huid dagelijks bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van UVA- en UVB-stralen. Het zonbeschermingspoeder heeft een hoge UV-beschermingsfactor van SPF 50 met breed spectrum. Het beschermt de huid zowel tegen UVA- als UVB straling en helpt daarmee zowel verbranding als vroegtijdige huidveroudering voorkomen.

Poeder in plaats van crème

Het grote voordeel van Sunday Brush is, dat er voor de bescherming van de huid tegen Uv-straling niet meer gesmeerd hoeft te worden met vette crèmes of lotions. In plaats daarvan breng je snel en vooral moeiteloos, zonder plakkerig of vettig huidgevoel, een zonbeschermende poederlaag aan met behulp van de zelfdoserende brush. 

100% natuurlijke mineralen zonder chemische toevoegingen

De samenstelling van Sunday Brush bevat uitsluitend 100% natuurlijke mineralen zonder chemische toevoegingen en is daarmee uniek in de wereld. De actieve bestanddelen in het zonbeschermingspoeder zijn de minerale ingrediënten titaniumdioxide en zinkoxide. Beide mineralen blijven op de huid liggen en worden niet ín de huid opgenomen. Titaniumdioxide werkt als een effectieve, natuurlijke weerkaatser van UV-stralen en biedt op die manier bescherming tegen UVA- en UVB-stralen. Zinkoxide beschermt de huid zeer krachtig tegen zowel UVA- als UVB-straling en wordt daarom een breedspectrum zonbeschermer genoemd. Dit natuurlijke ingrediënt heeft tevens antibacteriële eigenschappen.

Sunday Brush liggend HR

Hoe werkt Sunday Brush?

Sunday Brush breng je op een eenvoudige en vooral snelle manier aan met behulp van de zelfdoserende brush. Het zonbeschermingspoeder vormt direct een beschermende laag met SPF 50 die de UVA- en UVB-stralen blokkeert. Het voordeel van het poeder is dat het op je huid blijft liggen en er niet intrekt. Dit is beter voor je huid én je gezondheid. Sunday Brush kan over of onder make-up worden gedragen ofwel in plaats van make-up. Een extra voordeel is namelijk dat het poeder direct zorgt voor een mooie egale teint!

Voor wie is Sunday Brush geschikt?

Sunday Brush is geschikt voor elk huidtype, ook voor de gevoelige huid en voor zowel vrouwen, mannen als kinderen vanaf 6 maanden. Het zonbeschermingspoeder is ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar gezicht, hals en nek het hele jaar door op een 100% natuurlijke manier wil beschermen tegen de schadelijke gevolgen van blootstelling aan de zon, zoals huidverbranding en vroegtijdige huidveroudering.

Goed voor de huid én ons milieu, verkrijgbaar in drie natuurlijke huidtinten

Sunday Brush is verkrijgbaar in drie natuurlijke huidtinten: fair, medium en tan. De samenstelling van Sunday Brush is dermatologisch getest, eco- en diervriendelijk. De 100% vegan formule is vrij van nanodeeltjes en is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huidtypes.

Een samenvatting van de belangrijkste gebruiksvoordelen van Sunday Brush:

  • Snelle en eenvoudige kwastapplicatie met zonbeschermingspoeder SPF 50
  • Blijft op de huid liggen en trekt er niet in: beter voor de huid én de gezondheid
  • Geen vieze handen meer na het aanbrengen van de UV-bescherming
  • Geen wit, vettig of glimmend gezicht na het aanbrengen
  • Geschikt voor dagelijks gebruik, kan onder of over make-up gedragen worden
  • Geeft direct een mooie egale teint
  • Handig om onderweg mee te nemen
  • Geschikt voor alle huidtypes
  • Geschikt voor vrouwen, mannen en kinderen vanaf 6 maanden

 

Distributie, meer informatie & verkoopprijs:

Sunday Brush wordt op de Nederlandse markt gebracht door Nxt Cosmetics BV uit Beers.

Sunday Brush is voor € 49,95 in drie verschillende natuurlijke tinten te bestellen via de website: www.sundaybrush.com

Verkrijgbaar vanaf heden.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Dit klinkt goed en ook handig. Zonder al teveel moeite breng je gelijk zonbescherming aan. Ik vraag me alleen af of er een geschikte tint voor mij bij zou zitten. 3 tinten om uit te kiezen, vind ik best wel weinig.. Zelf gebruik ik op dit moment even geen poederfoundation, maar zal dat van de winter zeker weer gaan doen.

Annette
3 jaren geleden

handig opgelost, ik let wel op spf in mijn foundation zou niet zo snel meer zonder kopen

Rory
3 jaren geleden

Dit klinkt interessant! En zelfs voor kinderen vanaf 6 maanden geschikt. Ik ben ontzettend nieuwsgierig. Lijkt mij alleen lastig te bepalen welke teint je zou moeten kiezen. Nog mooier zou zijn als het een soort van transparant poeder zou zijn. Het blijft op je huid liggen lees ik, dat betekent dan dat je ook het gezicht van het kind goed zou moeten reinigen in de avond? Nu doucht ze elke avond en gaat er een flinke plens water over haar gezichtje, maar betekent dit dan dat je bijvoorbeeld micellair water zou moeten gebruiken? Of een ander reinigingsmiddel? Want dat zou… Lees verder »

bychristiana
3 jaren geleden

Heel innovatief zeg! Ik zou alleen het ‘gevoel’ hebben dat ik door de poederige textuur toch niet voldoende beschermd ben tegen de uv stralen. Misschien iets om aan te wennen dus?

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Wat een apart maar een super fijn product. Wat een mooi en fijn product, als het doet wat het beloofd.

chucky1012
3 jaren geleden

Heel interessant!
Dit kende ik niet.

Xoxo