Parfum Betrothal
Artikelen, Lifestyle, Nieuws, Parfum, Win!

Win 2 kaarten voor de lancering van het exclusieve parfum Betrothal! Niemand minder dan Barry Atsma zal je deze geur laten ervaren!

Meest exclusieve parfum voor één dag in Nederland!

Win 2 kaarten voor de officiële opening ‘Ruik de tijd’ in het Zuiderzeemuseum en laat je besprenkelen met het meest exclusieve parfum Betrothal door niemand minder dan Barry Atsma.

(Ik heb Barry Atsma in Tiel ontmoet op de set van Lucia de B en durfde niet te vragen of ik met hem op de foto mocht… dit wordt mijn tweede kans, want ik ben ook van de partij!)

Parfum Betrothal

Op zondag 30 maart is de officiële opening van het themajaar Ruik de tijd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Het nieuwe buitenseizoen gaat met een geurexplosie van start. Tussen 14.00 en 15.00 uur worden bezoekers door acteur Barry Atsma besprenkeld met Betrothal, een van de meest exclusieve parfums van de wereld.

In het buitenmuseum ruiken bezoekers op twintig plekken tot de verbeelding sprekende geuren zoals vers gerookte vis, boenwas en groene zeep. Ook komen zij langs het even opmerkelijke als interactieve Geurstation van Atelier Ted Noten!

Atsma brengt het bijzondere parfum in een sfeervol ingericht pand één op één aan bij liefhebbers. Degenen die als eersten in de rij staan, maken kans op dit intieme moment met de man die vorig jaar werd verkozen tot de meest begeerlijke vrijgezel.

Binnen wordt het exclusieve parfum Betrothal (verloving in de klassiek oud-Engelse taal) gepresenteerd, met op de achtergrond een fleurige bloemenwand die is aangebracht door een specialist van de Keukenhof. Het parfum is tot 16.00 uur te ervaren, zolang de beperkte hoeveelheid van deze kostbare vloeistof strekt.

Kostbaar parfum
Het parfum Betrothal is de meest geconcentreerde creatie van het parfumhuis Grossmith, een van de oudste parfumhuizen in Engeland.

Het is meer dan €10.000 waard, wordt alleen op bestelling geproduceerd en afgeleverd in een genummerde en handgeslepen Baccarat kristallen flacon.

Deze flacon wordt tentoongesteld in het pand. Betrothal werd in 1893 speciaal gemaakt voor de verloving van Princess May of Teck en de Duke of York. Het parfum is in deze vorm alleen in Koeweit en Engeland verkrijgbaar en speciaal voor de opening naar het Zuiderzeemuseum gehaald.

Tanja Deurloo

Verantwoordelijk hiervoor zijn geurexpert Tanja Deurloo van Annindrya en het echtpaar Simon en Amanda Brooke, de erfgenamen van parfumeur Grossmith in Engeland.

Simon en Amanda Brooke

Ik heb al een keer over Annindrya Perfume lounge geschreven, daar vind je de meest mooie parfums, zeker het bezoeken waard. Tanja Deurloo zal ook aanwezig zijn, leuk om haar weer te zien!

Ruik de tijd

Vanaf zaterdag 29 maart staat het buitenmuseum met het thema Ruik de tijd in het teken van geuren van vroeger en nu. Ons reukzintuig is ons meest emotionele en krachtige zintuig. Veel geuren herinneren ons aan het verleden. Sommige geuren brengen je zelfs onmiddellijk terug in de tijd: voor één moment waan je je weer in je jeugd.

Op twintig plaatsen in het buitenmuseum ruik je zulke geuren van vroeger, de zilte lucht van de Zuiderzee, een brandend petroleumstel en vers gepelde garnalen.

Het Geurstation van Atelier Ted Noten, dat werd ontwikkeld in samenwerking met de geurexperts van Annindriya, prikkelt de neuzen van jong en oud; ga je neus achterna, ervaar de verschillende geurherinneringen door de generaties heen en ontdek de lekkerste én de smerigste geuren.

Ik kijk er naar uit de bezoekers van het Zuiderzeemuseum dit prachtig elegant parfum te laten ervaren. Het parfum is bijzonder delicaat en betoverend, met name door de hoge concentraties van zeldzame en waardevolle absolutes van Rose de Mai en hoogwaardige jasmijn. Daarnaast is het een eer Simon Brooke,de achterachterkleinzoon van de parfumeur en oprichter Grossmith uit Engeland te kunnen vergezellen naar Enkhuizen die dag.

— Tanja Deurloo
Over het Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2013 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland. www.zuiderzeemuseum.nl

Biografie Tanja Deurloo | Oprichtster Annindriya

Combineerde universitaire studie Fysisch-Organische Chemie met marketing en economie. Ruim twintig jaar ervaring in innovatie en productontwikkeling van zintuiglijke producten.

Mijn favoriete geur: de geur bij de nekjes van mijn kinderen.
Welke geuren herinner je nog levendig uit je verleden? De geur van Boldoot-cologne, stopverf en dropjes in de winkel van mijn ouders, de sigaar van mijn opa, de geur van Nutrix creme van mijn moeder.
Mijn favoriete ingrediënt: freesia, neroli, vetiver, iris.
Als je me zou kenschetsen met enkele woorden: energetisch, mensenmens, geurennerd, beetje ongeduldig, resultaatgericht.
Website: http://www.annindriya.com

Biografie Ted Noten

Ted Noten (Tegelen, 18 december 1956) is ontwerper van tassen en sieraden, werkzaam in
Amsterdam. Hij kreeg zijn opleiding tot sieraadontwerper aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en aan de Rietveldacademie in Amsterdam.

Noten werd bekend door zijn tassen en sieraden waarbij allerlei voorwerpen werden ingegoten in blokken acrylaat. Tot de verwerkte objecten behoren een snufje cocaïne, dierbare ringen, een dood muisje met een kleine parelketting en echte pistolen.

Hij maakte ook een tiara voor prinses Máxima als bescherming tegen relschoppers. Bij de vervaardiging van sieraden maakt Noten regelmatig gebruik van 3D-printers.
In 2004 vond in Arti et Amicitiae te Amsterdam de happening A Robot and a Ring plaats waarbij een robotarm een ring van acryl van de hand van Noten uit een kluis haalde en aan het publiek liet zien.

In 2008 ontving Noten voor zijn oeuvre de Françoise van den Bosch Prijs, uitgereikt door de Stichting Françoise van den Bosch.
Eén sieraad van Notens hand is door Marjan Unger en Gerard Unger samen met honderden andere sieraden van diverse Nederlandse ontwerpers in 2009 door een schenking in de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam beland.
Noten is door de Stichting Kunstweek uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar 2012. Hij werd verkozen boven zeven andere bekende beeldend kunstenaars, onder wie Erwin Olaf, Marlene Dumas en Anton Corbijn.
Ted Noten stond centraal in de heropeningstentoonstelling van het Stedelijk Museum ‘s Hertogenbosch, voorjaar-zomer 2013.

Website: www.tednoten.com

Wat moeten jullie doen om deze 2 kaarten in handen te krijgen?

Heel simpel, laat hieronder een berichtje achter en als je dan mijn Facebookpagina een like wilt geven, maak je dubbel zoveel kans! Ik zou het ook super vinden als jullie mijn blog volgen, via Bloglovin of gewoon, per email.

Ik maak de winnaar bekend op 25 maart!

 Succes en ik zie de winnaars daar, wordt een heel bijzondere dag!

Liefs, Babs
Follow on Bloglovin

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Gé Geurtsen
Gé Geurtsen
8 jaren geleden

Wil Barry erg graag eens in het echt zien 🙂

Just Pat
Just Pat
8 jaren geleden

O wat heerlijk, besprenkeld worden met de duurste parfum en nog wel door Barry Atsma…….ik doe mee, die belevenis wil ik meemaken !

Cisca Eijnthoven
Cisca Eijnthoven
8 jaren geleden

Na je ontmoet te hebben vanmiddag ben ik zeer enthousiast geworden over deze dag en ook over jouw blog. Super !!!! Kun je trots op zijn hoor.

Ben echt helemaal weg van parfums!!!!

Liefs,

Cisca.

Anita H.
Anita H.
8 jaren geleden

Ik heb Barry Atsma in Tiel ontmoet op de set van Lucia de B en durfde wél te vragen of ik met hem op de foto mocht en aldus geschiedde….. Maar ik wil best nog een keer met hem op de foto. Ik kom dus graag in aanmerking voor deze leuke prijs.

Tanya
Tanya
8 jaren geleden

Wat een leuke prijs!
Ik kom graag in aanmerking voor de kaartjes.
En Barry Astma natuurlijk 😉
Leuke webstee.