Review Dr. Botanicals Pomegranate Superfood Brightening Eye Serum 9 dr. botanicals Review Dr. Botanicals Pomegranate Superfood Brightening Eye Serum
Anti- aging, Artikelen, Dr Botanicals, Huidverzorging, Merken, Reviews

Review Dr. Botanicals Pomegranate Superfood Brightening Eye Serum

Begin november ben ik de Pomegranate Superfood Brightening Eye Serum van Dr. Botanicals  gaan gebruiken en ik had in dit artikel (zie de link) al heel wat informatie gegeven over dit serum. Het belooft dat het zorgt voor een egale, stralend mooi gebied rond de ogen. Het mindert op milde wijze fijne lijntjes en rimpels. Eens kijken in hoeverre dat gelukt is…

Review Dr. Botanicals Pomegranate Superfood Brightening Eye Serum 11 dr. botanicals Review Dr. Botanicals Pomegranate Superfood Brightening Eye Serum

Zuinig en verzachtend

Het is absoluut een fijn serum en heel zuinig in gebruik. Eén druppel uit het pipetje en je hebt ruim voldoende. Komen er per ongeluk meer druppels uit, dan kan je dat natuurlijk gewoon op de rest van je gezicht smeren. Het serum voelt aan als een olie; het duurt wel even voordat het enigszins ingetrokken is.

Ik vind het serum heerlijk verzachtend voor het ooggebied, vaak heb ik daar last van een wat schrale huid bij de ooghoeken. Volgens mij komt dat door het “tranen”. Dan wrijf ik weer over mijn buitenste ooghoek en dan krijg ik altijd zo een rood plekje daar.

De olie prikt niet in mijn ogen (hoera!) maar als het op mijn wimpers komt zit zo een olie in no time ook in mijn oog. Dan zie je alles zo lekker wazig… Het nadeel van een olie is ook dat de glazen van mijn bril snel vettig worden. Maar ach, dat zijn dingen die je op kan lossen.

Hoe zit het met het verhelderende en het verminderen van rimpels?

Dr Botanicals zegt: Behalve gladmakend belooft het ook verhelderend te werken, liftend en ontgiftend. Er zitten natuurlijke antioxidanten in en is hypoallergeen.

Vooral dat verhelderende vond ik belangrijk. Ik heb nogal wat pigment onder mijn ogen waardoor er altijd zo een donkere waas onder zit. Ik bedacht mij dat dat niet vreemd is omdat ik mijn SPF crèmes nooit vlak onder mijn ogen aanbreng, want ik krijg altijd geïrriteerde ogen van producten met SPF erin. Tja, en dan heeft de zon/ het daglicht mooi een onbeschermd gebiedje gevonden om daar eens lekker wat pigment aan te maken.

Ik heb natuurlijk weer voor en na foto’s gemaakt. De voor foto (links) is van 4 november, dus een maand geleden. De na foto heb ik gisteren gemaakt, op 6 december. Lastig, ik snap ook niet waarom mijn smartphone op dezelfde plek in huis of zelfs buiten mijn huid soms roze maakt en dan weer geel… grrr…. Maar ik heb 2 foto’s bij elkaar gevonden die enigszins “matchen”.

Review Dr. Botanicals Pomegranate Superfood Brightening Eye Serum 13 dr. botanicals Review Dr. Botanicals Pomegranate Superfood Brightening Eye Serum

Je ziet toch wel een goed verschil al moet ik eerlijk erbij zeggen dat op andere foto’s die ik gemaakt heb het verschil weer minder lijkt. De rechterfoto is wat rozer van kleur waardoor het pigment iets minder duidelijk zichtbaar is. Het is geen wondermiddel maar ik denk dat je redelijk ver komt als je het hele flesje op maakt. Er zit overigens nog genoeg in, echt super zuinig spul. En ik smeer trouw door.

Volgens mij zijn pigmentvlekjes op de rest van mijn gezicht ook ietsje lichter lijkt wel! Dat kan, want ik ben nu ook bezig met het testen van een pigment verhelderend product van Paula’s Choice. Best een gedoe, 2 dingen rond dezelfde tijd testen, ik probeer dan ook het serum van Dr. Botanicals echt rondom mijn oog te gebruiken en PC het gebied onder de wallen zullen we maar zeggen. (crèmes willen nog wel eens kruipen, het is best mogelijk dat PC ook wat op het oogzone gewerkt heeft. (Straks blijkt dat die 2 juist samen een enorme winst opleveren, heb ik dan een ontdekking gedaan?). Er komt natuurlijk ook een review over Paula’s Choice!

Wel gek is, als je op de foto’s afgaat, dat het lijkt alsof ik meer rimpeltjes bij mijn ooghoek heb op de na foto… zo zie je maar hoe lastig het vastleggen is. Ik kan mij niet voorstellen dat ik in één maand tijd plots meer rimpels heb.

Ik vind dit serum sowieso al heerlijk verzachtend voor de gevoelige oogzone. Alleen daarom al is hij al fijn. En betaalbaar!

Ik heb het serum bij Douglas gekocht en daar kost het: 15ml/€ 15,94 (Bij Bol.com kostte het €21,90, dus het loont de moeite om prijzen te vergelijken.)

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
1 maand geleden

Zo’n voor en na foto is altijd lastig want verschillende externe factoren beinvloeden dat maar ook hoe je je op zo’n moment voelt. Misschien heb je de nacht ervoor niet goed geslapen waardoor je wallen juist erger lijken 😉 Wat mij in ieder geval opvalt is dat het onder jouw ogen een stuk lichter is geworden en op een heel natuurlijke manier. Als ze dit bedoelen met verhelderen dan doet het serum wat het belooft.

Rory
1 maand geleden

Wow, ik zie wel heel duidelijk verschil hoor Babs. En ‘I feel you’, je kan zo je best doen, maar lichtinval, tijdstip van de dag, of het bewolkt is of niet. Het heeft allemaal veel invloed. Hoe dan ook vind ik dit er heel goed uitzien.

bychristiana
1 maand geleden

Ah ja foto’s maken is nu zo lastig binnen! Wij hebben afgelopen weekend weer foto’s gemaakt en eigenlijk was het midden op de dag al bijna niet te doen. Buiten kan het nog wel, tot het gaat regenen natuurlijk;-) Ik hoor trouwens heel vaak ook van klanten dat ze dat probleem hebben met producten waaraan een SPF is toegevoegd, dat dat gaat irriteren rond de ogen.

Annette
1 maand geleden

Altijd lastig met foto’s inderdaad ook omdat na een maand toch weer de lichtinval ook anders is door het seizoen. Ik vind dat ook altijd een struggle 🙂 maar het lijkt inderdaad toch wel dat de pigment een stuk minder is hoor. Lekker smeren maar!

chucky1012
chucky1012
1 maand geleden

Fijne en goed review.
Ik denk er over na om het ook te kopen…..

Xoxo

Ilona
Ilona
1 maand geleden

Ja dat bedoel ik nu met testen zo’n periode is (denk ik) echt nodig om ergens een mening over te hebben. En, ik heb het al eerder gezegd, ik zie bij sommige bloggers zoveel producten voorbij komen dat ze dit nooit op een goede manier kunnen testen. Maar goed even over het serum. Je ziet zeker wel verschil. Ik zou een serum met een oliebasis niet (meer) fijn vinden. Ik heb na die staaroperaties enorm veel last van snelle irritatie aa mijn ogen. En dan vooral als er iets inkomt. Ik gebruik sinds een paar dagen het anti-age oogserum van… Lees verder »