KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist... 9 keek op de week KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist...
Artikelen, Films en series, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse

KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist…

In deze KeeK: Hoe gaat het met Marie en sinds kort heb ik 2 knusse “schootkatten” erbij. Ook vond ik een vermiste kat, en ik heb weer een serie op Netflix die zeker de moeite waard is!

KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist... 11 keek op de week KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist...

Marie

Marie is door haar tweede antibiotica kuur heen, nu moet ze de Prednison gaan afbouwen. Dus weer een “spannende” tijd. Blijft haar aandoening nu echt weg? Gisteren begon ze toch weer over te geven nadat ze gegeten had, ik hou mijn hart vast… Sturen jullie wat positieve vibes mijn kant op?

KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist... 13 keek op de week KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist...

Marie heeft gelukkig wel weer meer belangstelling voor wat er om haar heen gebeurt.

KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist... 15 keek op de week KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist...

Samen op tafel

Kat vermist

Ik ging naar het winkelcentrum en zag plots een poster op een lantaarnpaal geplakt. Gek genoeg was mij die nooit opgevallen.  Eigenlijk ook al helemaal doorweekt door de regen. “Kat vermist” met een foto, en dat al sinds juli! Die poster hing daar dus al een tijdje denk ik. Ik herkende die pikzwarte rakker direct, dat is een van de katten die iedere dag (en nacht) hier binnen komt om al het eten van Marie en Toulouse op te smullen. Uitgehongerd lijkt ie wel.

KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist... 17 keek op de week KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist...

De beschrijving klopte later ook helemaal, heel schichtig met een uitstekende bult bij zijn buik. De eigenaresse had hem toen hij een jaartje of 8 was in huis gekregen en hij was net een half jaartje bij haar. Toen ik het adres zag besefte ik ook dat het beestje eigenlijk vlakbij woonde. Wat gek dat ie zijn huisje nog niet terug gevonden heeft! Het is echt vlakbij, 2 straten verder!

Panter

Er stond een telefoonnummer bij maar ik had geen smartphone of pen bij mij dus thuis die even gehaald. Het nummer genoteerd, een foto van de poster genomen en gebeld. Geen gehoor. ‘s avonds belde het bazinnetje op en ze vond mijn beschrijving bij haar “Panter” passen. Panter is overigens een poes, ik type steeds “hij”, dus niet op letten.

Ze was hem inderdaad nog steeds kwijt en had de hoop eigenlijk al opgegeven. Was ze blij? Ja en nee. Het bleek dat ze sinds kort 2 kittens had. “Dat zal lastig worden, Panter kan niet met andere katten opschieten.” En ze was bang dat dat niet goed zou gaan met haar 8 weken oude kleintjes. Het klopt wel. Panter is behoorlijk agressief naar Marie en Toulouse, blaast en gromt als hij hier hun bakjes op eet. Marie en Toulouse zijn ook bang van hem.

Paniek in de tent..

Ik had een keer het luikje dicht gedaan toen Panter binnen was, maar daar had ik direct spijt van. Het beest vloog zowat in de gordijnen van paniek, vreselijk veel stress.

Tja, wat nu? Ik zei dat ik hem zou proberen binnen te houden en dan zou zij direct hiernaartoe moeten komen om hem op te halen of in ieder geval kijken of het daadwerkelijk haar Panter was. Het is Panter, 99%. Ook vanwege die bult in de buik en ik had haar via whats-app ook wat foto’s gestuurd.

‘s Avonds kwam hij weer binnen en weer wat foto’s gemaakt. Eerst zou het meisje hier in de buurt gaan zoeken maar later bleek ze ook niet thuis te zijn appte zij mij. Ik stelde voor dat ze anders een ander huisje voor het beestje moest gaan zoeken of desnoods het asiel inschakelen. Hij loopt straks in de winter ook buiten te zwerven. Dat is ook weer zo zielig.

Iedere nacht lig ik wakker van al die katten die hier naar binnen komen lopen, om maar niet te spreken over de vechtpartijen tussen de katten onderling. Marie en Toulouse maken vaak dat ze weg komen. Het zijn altijd dezelfde 3 katten uit de buurt die hier de boel op stelten zetten. Ik word er doodmoe van. En Marie en Toulouse raken er ook gestrest van.

Niks te halen hier

Ik heb de etensbakjes ‘s avonds maar weggezet zodat ze door moeten krijgen dat hier niets te halen valt. En anders moet het luik maar weer dicht. Word ik wel weer wakker van Marie en Toulouse die plots snappen dat ze tegen een (gesloten) luik moeten duwen of ze gaan bij mijn bed miauwen. En de buurtkatten beuken dan ook tegen het luik aan. Heel vervelend allemaal.

Een warm mandje?

Zaterdagochtend kreeg ik een berichtje dat ze een adresje voor Panter had gevonden. Hoera! Nu moet ik Panter proberen binnen te houden of te vangen (dat gaat een toestand worden!) en dan komt zij hem zaterdag ophalen.

Update zaterdagavond: Het meisje wilde het verzetten naar zondag, dat ze dan langskwam. Of haar kat ook ‘s middags wel eens binnenloopt… en of ik dan ook buiten kan gaan zoeken.

Netflix tip!

Criminal

Op het eerste gezicht lijkt het saai. Een serie die zich alleen afspeelt in de verhoorkamer van de recherche. Je hebt een paar afleveringen met Duitse, Spaanse, Franse en Engelse rechercheurs die steeds verdachten ondervragen. Een kat en muis spel, maar zo interessant en zeker spannend! Een van de Duitse afleveringen vonden wij heel goed en vooral de verrassende ontknoping!

Schootkatten

Ik denk dat het komt doordat Marie ziek was, ze zijn plots beide schootkatten geworden. Marie vroeg sowieso meer aandacht tijdens haar ziekte en ook Toulouse wil nu plots vaak op schoot liggen.

KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist... 19 keek op de week KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist...

Wel heel knus zo!

KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist... 21 keek op de week KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist...

KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist... 23 keek op de week KeeK op de WeeK 40- Schootkatten en Kat vermist...

Ik ben benieuwd of vandaag Panter naar een nieuw adres gaat, met Marie haar gezondheid blijft het even afwachten.

Update!

Zondagavond kwam het bazinnetje langs om Panter te lokken, ik had inmiddels het reismandje neergezet om Panter daarin te vangen (met wat voer erin). Zij vind het ook vreselijk dat haar Panter zo alleen buiten rond zwerft en had hem toendertijd gekozen uit alle asielkatten omdat het beestje eigenlijk het meest trieste dier was vanwege zijn rare buik. En de minste kans had om gekozen te worden, dus uit een goed hart!

Ik had Panter al een paar keer hapjes uit mijn hand gegeven en alhoewel hij heel schuw is, hij at het wel. Hij benaderde zijn bazinnetje wel als zij hem riep, volgens mij herkende hij haar stem… Maar zodra ze hem wilde pakken rende hij steeds weg. Maandag heeft zij haar eigen reismandje gebracht en nu zal ik proberen om deze week Panter daarin te vangen. Wordt vervolgd…

Hoe was jouw week?

handtekening Babs

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
2 jaren geleden

Wat een gedoe met poes Panter. De verantwoordelijke mevrouw lijkt zich wel niet heel erg verantwoordelijk te voelen (of is dat een oordeel van mijn kant …). Hoe dan ook hoop ik voor Panter dat ze snel een fijn huisje vindt. Zeker nu het best wat kouder wordt.

chucky1012
2 jaren geleden

Jeetje zeg dat is nogal wat het verhaal van Panter.
Maar goed nu je eigen huisdieren….
Hoop dat er nu meer rust is en dat Marie goed geneest….
Heel veel knuffels voor haar….

Xoxo

Tessa
2 jaren geleden

Jeetje, wat een enerverende week zeg! Ik hoop dat alles goed gaat met Marie en dat er snel een oplossing gevonden wordt voor Panter…. Sterkte

Deb
2 jaren geleden

Jeetje Babs wat een verhaal weer! Hoop inderdaad dat Panter opgehaald wordt. Lijkt of die mevrouw van haar probleem het jouwe wil maken en een beetje van jouw goedheid wil profiteren (misschien zie ik dit verkeerd hoor, ik hoop het maar). Hopelijk komt Panter goed terecht. En wat fijn dat Marie nu echt aan de beterende hand is. Hopelijk blijft dat inderdaad zo nu ze de Prednison kuur aan het afbouwen is. Ik ga voor jullie duimen. Fijne zondag nog!

bychristiana
2 jaren geleden

Ah wat fijn dat Het weer beter gaat met Marie, moet een enorme opluchting voor je zijn. Wat een raar verhaal zeg, van die poes!! Ik heb niet de indruk dat die mevrouw nu heel erg haar best doet voor de situatie. Het is maar goed dat ze bij jou terecht is gekomen en dus in ieder geval nog te eten heeft gehad, Hopelijk krijgt ze alsnog een fijn en liefdevol thuis.

Irene
2 jaren geleden

Wat een verhaal van Panter. Ik vind wel dat die mevrouw redelijk snel opzoek is gegaan naar nieuwe katten. Ik hoop dat het lukt om Panter naar zijn nieuwe huisje te krijgen.